Nárcisz
5 °C
15 °C

Disneyland után Shakespeare-park

2002.08.13. 13:26
A pennsylvaniai Pittsburgh mellett kétszázmillió fontos (306 millió dolláros) költséggel épül fel a világ első Shakespeare-parkja.
A William Shakespeare Worldwide Limited Midland városában felépíti a korabeli Stratford-upon-Avon és London egyes részeit, az utcákon korhű ruhában mutatványosok, artisták, lovagok, árusok szórakoztatják majd a látogatókat. A parkban természetesen megjelennek Shakespeare darabjainak szereplői, és szabadtéri előadásokat is tartanak.

Angliában nem díjazták az ötletet

"Amerikában tizenhárom hét alatt megállapodtam az illetékesekkel, míg otthon tizenhárom éven át hiába próbálkoztam" - nyilatkozta Kris Kliszewicz, a Shakespeare Worldwide elnöke a Guardiannek -, a park ezért nem épülhetett fel Nagy-Britanniában".

Kliszewicz először Stratfordban szerette volna tervét megvalósítani, de azért sem a Royal Shakespeare Company, sem a város önkormányzata nem lelkesedett. "A befektető szerint szükségünk lenne erre a parkra, de ebben a városban így is három és fél millió látogató fordul meg évente, és itt a legalacsonyabb a munkanélküliség" - indokolta az elutasítást Giovanni Renna képviselő. Kiszlievcz a következő parkot Oroszországban és Kínában szeretné felépíteni, de nem tett le arról, hogy egyet Nagy-Britanniában is létrehozzon.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.