Erika, Bella
19 °C
36 °C
Augusztus 31. hétfő
  • Derült

18°C 36°C
Szeptember 1. kedd
  • Derült

18°C 35°C
Szeptember 2. szerda
  • Felhős

19°C 33°C
Szeptember 3. csütörtök
  • Zápor

18°C 30°C
Szeptember 4. péntek
  • Zivatar

18°C 28°C
Szeptember 5. szombat
  • Zápor

16°C 26°C
Szeptember 6. vasárnap
  • Felhős

14°C 25°C
Szeptember 7. hétfő
  • Erősen felhős

14°C 24°C

36 órás előrejelzés

Hétfőre virradóra is marad a túlnyomóan derült idő, pára- valamint ködfoltok elsősorban a délnyugati tájakon alakulhatnak ki. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul. Napközben folytatódik a túlnyomóan napos idő, továbbra is inkább csak vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen. Többfelé megélénkülhet a délies szél. A csúcshőmérséklet 33 és 38°C között alakul. Kedd reggel is alapvetően derült időre ébredhetünk, felhő alig lesz az égen. A déli, délnyugati szél gyenge, mérsékelt marad. Hajnalra 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Az országos tisztifőorvos kedd éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el! A kánikula okozta extra terhelés miatt egyre kimerültebb lesz már az egészséges szervezet is. A legnagyobb veszélynek az idősek, illetve a szív- és érrendszeri betegek vannak kitéve. Sokaknál fejfájás, kialvatlanság, tompaság jelentkezhet. Az UV-sugárzás sokfelé erős, délen nagyon erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Fogyasszunk legalább napi 3-4 liter alkoholmentes folyadékot!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn is marad a túlnyomóan derült, napos idő, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Napközben többfelé megélénkül a délies szél, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását. Hajnalban elsősorban délnyugaton, nyugaton pára-, ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja emelkedik, országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet. Az üröm és a libatopfélék pollenkoncentrációja jellemzően alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet. A csalánfélék pollenkoncentrációja általában közepes, a pázsitfüveké és az útifűé továbbra is alacsony marad. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenje várhatóan alacsony-közepes koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma emelkedik, sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. augusztus 31. 02:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 24,7
Velencei-tó (Agárd) 24,7
Tisza (Kisköre-felsö) 24,8
Fertö-tó (Fertörákos) 24,4
Duna (Budapest) 23
Tisza (Szolnok) 24,7