Brúnó, Renáta
10 °C
19 °C
Október 6. kedd
  • Erősen felhős

10°C 20°C
Október 7. szerda
  • Zápor

12°C 20°C
Október 8. csütörtök
  • Zápor

12°C 17°C
Október 9. péntek
  • Erősen felhős

10°C 16°C
Október 10. szombat
  • Erősen felhős

10°C 17°C
Október 11. vasárnap
  • Eső

8°C 12°C
Október 12. hétfő
  • Eső

8°C 12°C
Október 13. kedd
  • Erősen felhős

6°C 14°C

36 órás előrejelzés

Kedden reggelre ismét megjelenhetnek pára-, ködfoltok, melyekből alacsonyszintű felhőzet képződhet. Később nyugat, délnyugat felől ismét felhők érkeznek fölénk, késő délutántól, estétől nyugaton, délnyugaton várható kisebb eső, zápor. Északnyugaton átmenetileg felélénkül a délkeleti szél. Délután 17-22 fokra van kilátás. Szerdán az ország nagy részén borult, keleten erősen felhős időre ébredhetünk, a D az Dunántúlon több helyen az eső is elered. A keleti-északkeleti szél mérsékelt lesz. Hajnalban 9 és 14 fok közé hűlhet a levegő, pára-, ködfoltok továbbra is előfordulhatnak. Napközben a Dunántúl fölött borult lesz az ég, további kisebb esőre, záporokra is számítani kell, a Dunától keletre viszont szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, és csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor. Északkeleten megélénkül a keleti-északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, keleten lesz melegebb.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden sem várható fronthatás, de a frontokra fokozottan érzékenyeknél hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Fejfájás, görcsös panaszok léphetnek fel, valamint a vérnyomás is ingadozhat. Reggel a párás, ködös tájakon felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Öltözzünk rétegesen, reggel még hűvös lesz!

Közlekedés­meteorológia

Kedden eleinte elszórtan, késő délutántól, estétől pedig nyugaton, délnyugaton többfelé készülhetünk vizes, csúszós útszakaszokra. Reggel, kora délelőtt sokfelé párás, ködös lesz a levegő, emiatt a látástávolság hirtelen lecsökkenhet, érdemes nagyobb követési távolságot tartani. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja valószínűleg továbbra is az alacsony tartományban marad, bár helyenként esetlegesen még elérheti a közepes szintet. A többi nyáron virágzó allergén növény pollenkoncentrációja már lecsökkent, így a csalánfélék, a pázsitfüvek, a libatopfélék, az üröm, az útifű, valamint a kenderfélék pollenjéből általában csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma emelkedik, sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. október 6. 16:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 15,3
Velencei-tó (Agárd) 15,6
Tisza (Kisköre-felsö) 16,5
Fertö-tó (Fertörákos) 15
Duna (Budapest) 16
Tisza (Szolnok) 17,1