Szabolcs
14 °C
28 °C
Július 29. szombat
  • Gy. felhős

15°C 31°C
Július 30. vasárnap
  • Zápor

16°C 35°C
Július 31. hétfő
  • Gy. felhős

20°C 35°C
Augusztus 1. kedd
  • Derült

21°C 35°C
Augusztus 2. szerda
  • Gy. felhős

21°C 35°C
Augusztus 3. csütörtök
  • Zápor

22°C 35°C
Augusztus 4. péntek
  • Gy. felhős

22°C 33°C
Augusztus 5. szombat
  • Gy. felhős

22°C 34°C

36 órás előrejelzés

Szombaton sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre készülhetünk, veszít erejéből a szél is. Délután északnyugaton kissé megnövekszik a felhőzet. A legmelegebb órákban 28 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk. Vasárnap visszatér a kánikula, de a Dunántúlon egy-egy zápor, zivatar frissítheti fel a levegőt. Nyugaton-északnyugaton feltámad a délies szél. Hajnalban 14-18 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton frontmentes időre készülhetünk, tovább erősödik azonban a nappali felmelegedés, így a melegfrontra érzékenyeknél az ilyenkor jellemző panaszok jelenhetnek meg. Előfordulhat fejfájás, dekoncentráltság, vérnyomás-ingadozás is körükben. A közelgő kánikula érezteti hatását, egyesek ingerlékenyebbek lehetnek a szokottnál. A reggeli órákban fokozódhatnak a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között elérheti az erős fokozatot.

Közlekedés­meteorológia

Szombaton nem kell csapadékra készülnünk. A légmozgás is mérsékelt marad, az ország északkeleti és északnyugati csücskében élénkülhet csak meg, minimálisan csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időben azonban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Erősödik a felmelegedés, gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A csalánfélék pollenkoncentrációja magas tartományban alakulhat, a parlagfűé elsősorban a déli tájakon a közepes szintet érheti el. A pázsitfűfélék, az útifű, a libatop- és a kenderfélék alacsony-közepes koncentrációban lehetnek jelen. Alacsony koncentrációban előfordulhat az üröm, lórom, hárs, fenyőfélék, pillangósvirágúak, ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák koncentrációja országszerte közepes-magas, helyenként nagyon magas szintet érhet el.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. július 28. 17:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 21,6
Velencei-tó (Agárd) 21,2
Tisza (Kisköre-felsö) 24,2
Fertö-tó (Fertörákos) 19,9
Duna (Budapest) 20,9
Tisza (Szolnok) 24,3