Farkas
2 °C
11 °C
Október 31. péntek
  • Pára

2°C 11°C
November 1. szombat
  • Pára

3°C 10°C
November 2. vasárnap
  • Erősen felhős

3°C 10°C
November 3. hétfő
  • Felhős

4°C 12°C
November 4. kedd
  • Felhős

5°C 14°C
November 5. szerda
  • Felhős

6°C 15°C
November 6. csütörtök
  • Felhős

7°C 15°C
November 7. péntek
  • Erősen felhős

8°C 14°C

36 órás előrejelzés

Pénteken reggelre többfelé párássá, ködössé válik a levegő, máshol pedig erősen felhős, borult időre ébredhetünk. A légmozgás gyenge, helyenként mérsékelt lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +6°C között alakul, elsősorban északon és északkeleten fagyhat ismét. Napközben a pára és köd feloszlását követően erősen és közepesen felhős tájak váltakoznak majd, több napsütés előreláthatólag az ország északi felében és a Tiszántúlon számíthatunk. Az északi-északnyugati szél többnyire gyenge, mérsékelt marad, de északkeleten megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 9 és 13°C között alakul. Szombat reggelre még nagyobb területen számíthatunk pára, köd kialakulására, helyenként tartósabban is megmaradhat a köd, és gyenge ködszitálás is előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb 0 és +6°C között alakul, gyenge fagyra legfeljebb északon, északkeleten lehet számítani.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken folytatódik a frontmentes idő. A reumatikus, ízületi és kopásos eredetű fájdalmak azonban a hideg, többfelé párás, ködös reggeli órákban felerősödhetnek. Öltözzünk melegen, rétegesen, rendkívül nagy lesz a megfázásveszély! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket!

Közlekedés­meteorológia

Pénteken is számítani kell párás, ködös tájakra, helyenként tatrósabban ködös területek is lehetnek, így rossz látási viszonyokkal találkozhatunk ezekben az országrészekben. A gépjárművel közlekedők fokozott figyelemmel közlekedjenek, hiszen az utak a ködszitálás miatt vizesek lehetnek, a látási viszonyok pedig gyorsan romolhatnak, emiatt különösen fontos, hogy betartsák a megfelelő haladási sebességet és a követési távolságot. Északkeleten az élénk északias széllökések kissé ronthatják a járművek menetstabilitását! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A 2014. évi pollenszezon véget ért. A parlagfű, illetve néhány más, nyáron jellemző allergén növény (pl. pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék) virágporából már csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan ismét emelkedik, elérheti a közepes-magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. október 30. 21:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 11,2
Velencei-tó (Agárd) 10,2
Tisza (Kisköre-felsö) 10,2
Fertö-tó (Fertörákos) 7,9
Duna (Budapest) 9,9
Tisza (Szolnok) 9,8