Tamás
3 °C
7 °C
December 21. vasárnap
  • Gy. felhős

3°C 7°C
December 22. hétfő
  • Erősen felhős

0°C 9°C
December 23. kedd
  • Gy. felhős

3°C 12°C
December 24. szerda
  • Gy. felhős

2°C 11°C
December 25. csütörtök
  • Zápor

2°C 8°C
December 26. péntek
  • Gy. felhős

0°C 5°C
December 27. szombat
  • Erősen felhős

-3°C 2°C
December 28. vasárnap
  • Havazás

-2°C 1°C

36 órás előrejelzés

Vasárnap napközben már sok napsütésre számíthatunk, a felhőátvonulásokból legfeljebb a Bakonyban és északkeleten alakulhat ki néhol jelentéktelen zápor, esetleg hózápor. Az északnyugati szelet az északkeleti és délnyugati tájak kivételével erős, gyakran viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet néhány fokot visszaesik, 5-10 fok közé melegszik a levegő. Hétfőn északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főként északon, északkeleten kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat. Délnyugat felé haladva vékonyabb lesz a felhőzet, az ország déli, délnyugati tájain több órás szűrt napsütésre is számíthatunk. Élénk, északon, északkeleten erős lökések kísérhetik a nyugatira, délnyugatira forduló szelet. Hajnalra -3 és +3°C közé csökken a hőmérséklet, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 6 és 11°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap késő délutánig hidegfronti hatás érvényesül, így az arra érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, illetve az ízületi panaszokkal élők is kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak. A szeles időben ingerültebbek, türelmetlenebbek lehetünk. Öltözzünk rétegesen, a napsütés ellenére a szeles időben könnyen megfázhatunk!

Közlekedés­meteorológia

Vasárnap az északnyugatira forduló szél országszerte felerősödik, az északkeleti és délnyugati tájak kivételével többfelé viharossá fokozódik, ami a gépjárművek menetstabilitását jelentősen csökkentheti. Az éjjel átvonuló front után reggel az északkeleti tájakon eshet még, majd napos időre számíthatunk, így napszemüveget is érdemes lesz vezetés közben viselni. Vezessünk fokozott óvatossággal, balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. december 21. 11:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 4,6
Velencei-tó (Agárd) 4,6
Tisza (Kisköre-felsö) 3,9
Fertö-tó (Fertörákos) 4,1
Duna (Budapest) 5,9
Tisza (Szolnok) 3,8
Hójelentés

A szombat esti jégesővel kísért zivatarokat követően vasárnap napközben hazánk nagy részén már nem várható csapadék. Megmaradó hóra az enyhe idő miatt azonban továbbra sem számíthatunk.