Emil, Csanád
15 °C
30 °C
Május 28. szombat
  • Felhős

15°C 30°C
Május 29. vasárnap
  • Zápor

17°C 30°C
Május 30. hétfő
  • Zivatar

18°C 26°C
Május 31. kedd
  • Zápor

15°C 25°C
Június 1. szerda
  • Zivatar

14°C 24°C
Június 2. csütörtök
  • Zivatar

14°C 23°C
Június 3. péntek
  • Zivatar

15°C 25°C
Június 4. szombat
  • Zápor

14°C 24°C

36 órás előrejelzés

Szombaton is nyári meleg időre van kilátás, szórványos, jelentéktelen zápor csak elszórtan alakulhat ki. Kezdetben szinte mindenhol gyenge lesz a légmozgás, majd napközben a Dunántúlon többfelé megélénkülhet a délies szél. Hajnalban 12 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, délután pedig 27 és 32 fok közötti maximumokra van kilátás. Vasárnap reggel nem várható csapadék, bár az ország középső harmadán átmenetileg több felhő lehet az égen, máshol viszont naposabb időre ébredhetünk. A Dunántúl északi felén megélénkülhet a délkeleti szél. Még enyhébb lesz a reggel, a legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton sem lesz front fölöttünk, ugyanakkor a melegedés hatására fejfájás, migrén, aluszékonyság, koncentrálási problémák léphetnek fel. A több órás napsütés azonban jótékony hatással lesz közérzetünkre, ha tehetjük töltsünk minél több időt a szabadban! Figyeljünk viszont bőrünk védelmére, az UV-sugárzás 11 és 15 óra között sokfelé nagyon erős lesz! Fogyasszunk sok, legalább 3-4 liter folyadékot!

Közlekedés­meteorológia

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, így elsősorban a napszemüvegeinkre lehet szükség vezetés közben, de elszórtan kis eséllyel egy-egy gyenge zápor átmenetileg okozhat vizes, csúszós útszakaszokat. A Dunántúlon az élénk délies szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A hétvégén a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja sokfelé elérheti a magas szinte, sőt a pázsitfüveké elsősorban az Alföldön nagyon magas szintet érhet el. Fokozódik a csalánfélék pollenszórása, virágporuk mennyisége jelenleg közepes szinten van jelen, de a következő napokban helyenként a magas szintet is elérheti. Az eperfafélék virágporának mennyisége továbbra is alacsony-közepes. A tölgy, a bükk és a dió virágporából már csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A nyári gyomok közül az útifű és a lórom pollenkoncentrációja lassan emelkedik, de továbbra is az alacsony tartományban marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többnyire alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. május 28. 03:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 19,3
Velencei-tó (Agárd) 21,2
Tisza (Kisköre-felsö) 18
Fertö-tó (Fertörákos) 19,3
Duna (Budapest) 17,3
Tisza (Szolnok) 17,3