Auguszta
3 °C
14 °C
Március 30. hétfő
  • Zápor

8°C 15°C
Március 31. kedd
  • Zápor

4°C 16°C
Április 1. szerda
  • Felhős

5°C 12°C
Április 2. csütörtök
  • Zápor

2°C 10°C
Április 3. péntek
  • Zápor

1°C 9°C
Április 4. szombat
  • Zápor

1°C 10°C
Április 5. vasárnap
  • Erősen felhős

1°C 10°C
Április 6. hétfő
  • Felhős

0°C 11°C

36 órás előrejelzés

Hétfő reggelre országszerte megnövekszik a felhőzet, többfelé beborul az ég, eső, zápor sok helyen előfordulhat. Élénk, erős lesz a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 10°C között alakul. Délután már az ország északi felén felszakadozik a felhőzet. Többfelé számíthatunk majd esőre, záporokra, késő délutántól a déli tájakon várható nagyobb mennyiségű csapadék. Az északi tájakon erős, viharos lesz a légmozgás. Az enyhe hajnalt követően délután 10-17°C várható. Kedden a reggeli órákban a Tiszántúlon számíthatunk még napsütésre, nyugat felől azonban ismét beborul az ég. Északnyugaton már kisebb eső is kialakulhat. Ekkor még mérséklet légmozgásra számíthatunk, napközben ismét felerősödik a szél, a hőmérséklet 1-6 fokig csökken.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn a kezdeti borongós idő ronthatja közérzetünket, levertséget, fáradtságot is tapasztalhatunk. Hidegfronti hatással is kell számolnunk, felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, illetve fejfájás, migrén, szédülés is felléphet. Az erős szélben csökken a hőérzet, öltözködjünk rétegesen!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn országszerte számítanunk kell esőtől, záporoktól vizes, csúszós útszakaszokra, a délután második felétől délen, délnyugaton hullhat több csapadék. A légmozgás sokfelé lesz élénk, erős, az északi tájakon viharos lökések csökkenthetik jelentősen a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. március 28. 22:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 7,4
Velencei-tó (Agárd) 9
Tisza (Kisköre-felsö) 8,6
Fertö-tó (Fertörákos) 7,1
Duna (Budapest) 9,1
Tisza (Szolnok) 8,8
Hójelentés

Hétfőn sokfelé készülhetünk esőre, záporesőre, havazás viszont sehol sem várható a kora tavaszias időben. A hazai sípályák közül már csak Eplény várja vendégeit.