Ervin
11 °C
23 °C
Április 26. vasárnap
  • Zápor

10°C 23°C
Április 27. hétfő
  • Zápor

11°C 24°C
Április 28. kedd
  • Zivatar

12°C 17°C
Április 29. szerda
  • Felhős

6°C 15°C
Április 30. csütörtök
  • Felhős

4°C 17°C
Május 1. péntek
  • Eső

8°C 15°C
Május 2. szombat
  • Zápor

6°C 14°C
Május 3. vasárnap
  • Zápor

7°C 17°C

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel változóan, erősen felhős időre ébredhetünk, naposabb reggelre a délnyugati tájakon élők ébredhetnek. Csapadék ekkor még nem várható. A délnyugati szél a Dunántúlon többfelé megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14°C között alakul. Napközben gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, és több tájegységünkön is számítani kell elszórtan záporokra, helyenként zivatarokra. A délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz, zivatarok környezetéen viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25°C között alakul. Hétfő reggel keleten, északkeleten alakulhat ki kezdetben egy-egy zápor, máshol általában erősen felhős időre ébredhetünk. Nyugaton, északnyugaton élénk lehete a délies szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap gyenge kettősfronti hatás érvényesül. Az ingerültség mellett többfelé fejfájás is jelentkezhet. A szeles idő kissé ronthatja hőérzetünket az enyhe idő ellenére, a reggeli órákban pedig kissé növekszik a megfázásveszély! A szeles időben viszont tisztul a nagyvárosok levegője.

Közlekedés­meteorológia

Vasárnap többfelé kell számítani záporok következtében vizes, csúszós útszakaszokra. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések pedig ronthatják a járművek menetstabilitását, de zivataroktól függetlenül is számítani kell élénk, erős délnyugati széllökésekre. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a nyír, a kőris, a tölgy, a fűz és a platán virágpora tüneteket okozó közepes szinten lehet jelen, de a nyír és a platán pollenkoncentrációja helyenként a magas-nagyon magas szintet is elérheti. Már megjelentek a pázsitfűfélék első pollenszemei is, koncentrációjuk azonban egyelőre még alacsony marad. A kevésbé jelentős allergének közül jelen van még a levegőben a nyárfa, a juhar, a gyertyán, a bükk, a dió, az ostorfa, valamint az eperfafélék, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben, jellemzően alacsony koncentrációban. A kültéri allergén gombák spóraszáma alacsony.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. április 26. 01:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 13,9
Velencei-tó (Agárd) 15,4
Tisza (Kisköre-felsö) 11,4
Fertö-tó (Fertörákos) 15,3
Duna (Budapest) 13,5
Tisza (Szolnok) 12,4