Judit, Xénia
18 °C
31 °C
Július 30. szerda
  • Zivatar

18°C 31°C
Július 31. csütörtök
  • Zivatar

19°C 28°C
Augusztus 1. péntek
  • Zivatar

19°C 30°C
Augusztus 2. szombat
  • Felhős

18°C 32°C
Augusztus 3. vasárnap
  • Gy. felhős

19°C 33°C
Augusztus 4. hétfő
  • Gy. felhős

19°C 33°C
Augusztus 5. kedd
  • Felhős

19°C 32°C
Augusztus 6. szerda
  • Zivatar

18°C 31°C

36 órás előrejelzés

Szerda reggel többfelé párás, helyenként ködös időre ébredhetünk, illetve elsősorban fátyolfelhők lesznek az égen. Északkeleten lehet még vastagabb a felhőzet, és főként itt fordulhat elő egy-egy zápor. A gyenge keleti, délkeleti szélben hajnalra 15 és 20°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben kezdetben a fátyolfelhők mellett számíthatunk szűrt napsütésre, majd délutántól délnyugat felől egyre gyakrabban erősen megnövekszik a felhőzet. Kezdetben nyugaton és északon elszórtan, majd délutántól délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Jól fejlett zivatarrendszer is létrejöhet, melyhez kapcsolódóan akár többfelé felhőszakadás, viharos erejű kifutószél, helyenként nagyobb méretű jég kísérheti a gócokat. Zivataroktól függetlenül többfelé megélénkülhet a délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 27 és 33°C között alakul. Csütörtök reggel az északkeleti tájak kivételével továbbra is többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. Nyugaton megélénkül az északira, északnyugatira forduló szél. Enyhe lesz a hajnal, mindössze 17 és 21°C közé hűl a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán napközben egyre többfelé kettősfronti hatás okozhat fejfájást, migrénes panaszokat. Jelentősen romolhat a fizikai és szellemi munkavégző képesség, csökkenhet a vérnyomás, valamint a fülledt, meleg időben légszomj, nehézlégzés, illetve szívpanaszok jelentkezhetnek. Elsősorban az idősek és az asztmások számára lehet megterhelő a humánmeteorológiai helyzet, ők szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak. Az UV-sugárzás inkább csak a tartósabban napos időszakokban érhet el erős fokozatot.

Közlekedés­meteorológia

Szerdán kezdetben inkább csak nyugaton és északon, délutántól délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokra, többfelé vízátfolyásokra, hirtelen lecsökkenő látástávolságra. A hevesebb zivatarokban jégeső is lehet, illetve viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását! Hajnalban többfelé pára, helyenként köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban várhatóan továbbra is mérsékelt marad a pollenkoncentráció. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul, helyenként azonban elérheti a magas szintet. A parlagfű, a pázsitfüvek és az útifű pollenkoncentrációja alacsonya marad. Az üröm, a lórom, a libatopfélék, illetve a kenderfélék pollenjéből is előfordulhat egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja elérheti a magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. július 29. 22:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 25,2
Velencei-tó (Agárd) 24,5
Tisza (Kisköre-felsö) 24
Fertö-tó (Fertörákos) 23,7
Duna (Budapest) 22,3
Tisza (Szolnok) 24,6