Kristóf, Jakab
16 °C
31 °C
Július 25. péntek
  • Felhős

16°C 30°C
Július 26. szombat
  • Felhős

17°C 31°C
Július 27. vasárnap
  • Zivatar

19°C 30°C
Július 28. hétfő
  • Zivatar

19°C 28°C
Július 29. kedd
  • Zivatar

18°C 29°C
Július 30. szerda
  • Zivatar

18°C 28°C
Július 31. csütörtök
  • Zápor

17°C 28°C
Augusztus 1. péntek
  • Felhős

16°C 29°C

36 órás előrejelzés

Pénteken napközben hazánk nagy részén számíthatunk több-kevesebb napsütésre, az időnként megnövekvő felhőzetből elsősorban északnyugaton és északkeleten alakulhat ki elszórtan záporeső, zivatar. A légmozgás gyenge marad, csak zivatarok idején lehetnek erős lökések. A maximum-hőmérséklet 27 és 32°C között alakul. Szombat reggel a Dunántúlon közepesen, a Dunától keletre gyengén felhős lesz az ég, csapadék előreláthatólag sehol sem várható. A gyenge keleti-északkeleti szélben helyenként ismét párássá válhat a levegő. Hajnalra 14 és 19°C közé hűl a levegő. Napközben egy-két fokkal tovább melegszik a levegő, a délutáni órákban 29-33°C közötti értékeket mérhetünk. Több órára kisüt a Nap, viszont a délutáni, kora esti órákban ismét kialakulhat szórványosan zápor, zivatar.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken nem várható fronthatás, ám a meleg, fülledt időben fejfájás, tompaság, fáradékonyság jelentkezhet, lassulhatnak a reflexek. A magas páratartalmú levegő elsősorban a légúti megbetegedésben szenvedők körében okozhat légszomjat, nyomottságérzetet. Az UV-sugárzás a 11 és 15 óra közötti időszakban többfelé erős lehet, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedés­meteorológia

Pénteken nyugaton, északnyugaton és északkeleten fordulhatnak elő elszórtan záporok, esetleg zivatarok következtében átmenetileg vizes, csúszós útszakaszok. Intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet látástávolság, illetve erre hajnalban a több helyen párássá váló levegő következtében is számíthatunk! A napos tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Ezen a héten a pollenkoncentráció csökkenni fog az időjárásnak köszönhetően. A csalánfélék virágpora a közepes-, magas szintet éri el, az útifűfélék, a pázsitfűfélék koncentrációja csökkent, közepes, alacsony tartományban alakul. A lórom és a libatopfélék pollenkoncentrációja alacsony. Emelkedett az üröm virágporának mennyisége, valamint a huzamosabb ideig tartó jó idő hatására megjelent a parlagfű is. A kültéri allergén gombák koncentrációja az elkövetkezendő napok meleg és időszakosan csapadékos időjárása miatt elérheti a magas, helyenként a nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. július 25. 09:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 25,1
Velencei-tó (Agárd) 24,9
Tisza (Kisköre-felsö) 24,6
Fertö-tó (Fertörákos) 23,3
Duna (Budapest) 22,7
Tisza (Szolnok) 24,2