Lívia
-2 °C
8 °C
Február 13. szombat
  • Eső

2°C 7°C
Február 14. vasárnap
  • Zápor

3°C 10°C
Február 15. hétfő
  • Eső

5°C 12°C
Február 16. kedd
  • Eső

7°C 12°C
Február 17. szerda
  • Erősen felhős

2°C 7°C
Február 18. csütörtök
  • Erősen felhős

1°C 9°C
Február 19. péntek
  • Eső

2°C 5°C
Február 20. szombat
  • Zápor

0°C 5°C

36 órás előrejelzés

Szombat reggel is sokfelé ébredhetünk esős időre, ez alól inkább csak a keleti tájak jelenthetnek kivételt. Az északi hegyek és az Alpokalja legmagasabb csúcsain kezdetben előfordulhat havas eső, havazás. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul. Napközben többfelé kell számítani esőre, helyenként záporokra, majd az esti órákra a csapadékmező az északkeleti, keleti tájak felé tolódik, így a Dunántúlon és délen is fokozatosan megszűnik a csapadék. Általában gyenge, mérsékelt lesz a szél. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul. Vasárnap eleinte elszórtan, majd délután egyre többfelé kell számítani újabb esőre, záporokra. Sok lesz felettünk a felhő, a szeles időben 7 és 14 fok közé melegedhet a levegő, míg hajnalban -1 és +4 fok közötti minimumokra van kilátás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton is marad a kettősfronti hatás, gyakori tünet lehet a fejfájás. Az előttünk álló változékony napok megterhelőek lesznek a szívbetegek és a keringési rendellenességben szenvedők számára is, ezért szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Dekoncentráltság, fáradékonyság is előfordulhat. A csapadékos, kissé szeles idő miatt alacsony lesz hőérzetünk, ezért öltözzünk melegen, rétegesen.

Közlekedés­meteorológia

Szombat sem várható számottevő változás, ismét sokfelé találkozhatunk esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakkal, a hegyekben havas eső, havazás okozhat síkos, esetleg latyakos útszakaszokat. Helyenként élénk szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. február 12. 18:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 4,1
Velencei-tó (Agárd) 5,3
Tisza (Kisköre-felsö) 3
Fertö-tó (Fertörákos) 4,5
Duna (Budapest) 5,4
Tisza (Szolnok) 3,2
Hójelentés

Szombaton hajnalban az Alpokalja legmagasabb csúcsain, később pedig főként a hegyekben, elsősorban az Északi-középhegységben válthat át az eső, havas esőbe, havazásba.