Kázmér
-1 °C
9 °C
Március 4. szerda
  • Erősen felhős

-1°C 9°C
Március 5. csütörtök
  • Eső

1°C 6°C
Március 6. péntek
  • Havas eső

1°C 5°C
Március 7. szombat
  • Felhős

-1°C 7°C
Március 8. vasárnap
  • Gy. felhős

-1°C 9°C
Március 9. hétfő
  • Felhős

0°C 10°C
Március 10. kedd
  • Gy. felhős

1°C 12°C
Március 11. szerda
  • Felhős

2°C 10°C

36 órás előrejelzés

Szerdán ismét egyre több felhő érkezik fölénk, melyekből a déli, kora délutáni órákban északon, estétől délen, délnyugaton alakulhat ki kisebb eső, zápor, estétől a hegyekben esetleg hózápor. A Dunántúlon és északkeleten feltámad, majd estére mérséklődik a szél, délután 6-11 fok valószínű. Csütörtökre virradóra az északi tájakon többnyire erősen felhős, másutt borongós időre ébredhetünk. A tőlünk délre elvonuló mediterrán ciklonnak köszönhetően délen már esős idő várható és a szél is feltámad: az északi-északkeleti szelet többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. A minimumok 0 és 5 fok között alakulnak. Napközben is a mediterrán ciklon okozhat csapadékot délen, délkeleten, keleten: eső, átmenetileg havas eső, helyenként havazás is előfordulhat. Északon és északnyugaton erősen felhős, borult marad az idő. A többfelé viharos északi-északkeleti szélben 3-8°C várható délután.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán kettősfronti hatás érvényesül majd, ami a mindkét frontra érzékenyeknél kellemetlen panaszokat okozhat. Jelentkezhet fejfájás, migrénes panaszok, görcsös fájdalmak, vérnyomás ingadozása, reumatikus, ízületi és kopásos eredetű fájdalmak felerősödése, mellkasi fájdalom. Fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedés­meteorológia

Szerdán a kora délutáni órákban északon, estétől délen, délnyugaton alakulhat ki kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor, melyek következtében vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. A szél eleinte többfelé csökkentheti a járművek menetstabilitását, majd estére mérséklődik a szél. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. március 4. 06:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 5,3
Velencei-tó (Agárd) 6,4
Tisza (Kisköre-felsö) 4,2
Fertö-tó (Fertörákos) 5,1
Duna (Budapest) 5,5
Tisza (Szolnok) 4,8
Hójelentés

Csütörtökön és pénteken a déli és keleti tájakon havas eső, havazás előjelei mutatkoznak, addig legfeljebb a hegyekben lehet egy-egy hózápor. A hazai sípályákon 5-20 cm-es a hó.