Jolán
-1 °C
7 °C
November 20. hétfő
  • Zápor

-1°C 7°C
November 21. kedd
  • Gyenge eső

1°C 8°C
November 22. szerda
  • Felhős

3°C 12°C
November 23. csütörtök
  • Pára

3°C 12°C
November 24. péntek
  • Köd

4°C 9°C
November 25. szombat
  • Erősen felhős

4°C 10°C
November 26. vasárnap
  • Zápor

5°C 7°C
November 27. hétfő
  • Felhős

0°C 6°C

36 órás előrejelzés

Hétfő napközben sokfelé felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, és már csak elszórtan, elsősorban a főváros térségében és a Dunántúl északi felén alakulhat ki egy-egy gyenge, futó zápor, a környező hegyekben hózápor. A nyugati-északnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Kedden egy melegfront felhőzetéből többfelé várható csapadék: egyre inkább eső, de elsősorban északon és keleten kisebb havazás, havas eső várható. Helyenként megélénkül a nyugatira, délnyugatira forduló szél. Hajnalban -3, +3, napközben 2-12 fokot mérhetünk, északkeletről délnyugat felé haladva növekvő értékekkel.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn kettősfronti hatásra számíthatunk. Kialvatlanság, rossz komfortérzet jelentkezhet, keringési- és vérnyomáspanaszok is előfordulhatnak. Fejfájás, migrén, lehangoltság is nehezítheti napunkat, a szeles időben pedig ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. A kopásos és gyulladásos eredetű ízületi fájdalmak továbbra is fennállhatnak. Továbbra is nagy a megfázásveszély, ezért ügyeljünk immunrendszerünk megfelelő erősítésére, növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint táplálkozzunk vitamindúsan!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn elsősorban a Dunántúl északi felén, a főváros környékén számíthatunk kisebb esőtől, egy-egy záportól vizes, csúszós útszakaszra, a hegyekben hózápor is előfordulhat, ugyanakkor északkeleten kezdetben kisebb havazás okozhat síkos útburkolatot. A többfelé megélénkülő, néhol megerősödő nyugati-északnyugati szél ronthatja a járművek menetstabilitását. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. november 20. 08:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 4,9
Velencei-tó (Agárd) 5,5
Tisza (Kisköre-felsö) 6,4
Fertö-tó (Fertörákos) 4,1
Duna (Budapest) 6,6
Tisza (Szolnok) 5,9
Hójelentés

Havas eső, gyenge havazás kialakulhat. Hétfőn kezdetben északkeleten kisebb havazás, majd napközben helyenként egy-egy hózápor előfordulhat, kedden pedig északon és keleten számíthatunk havas esőre, kisebb havazásra, de az érkező melegfront miatt a hólepel hamar elolvad.