Pál
1 °C
1 °C
Január 25. vasárnap
  • Havazás

1°C 2°C
Január 26. hétfő
  • Erősen felhős

-2°C 2°C
Január 27. kedd
  • Hószállingózás

-4°C 2°C
Január 28. szerda
  • Felhős

-3°C 2°C
Január 29. csütörtök
  • Hószállingózás

-2°C 2°C
Január 30. péntek
  • Havas eső

-1°C 4°C
Január 31. szombat
  • Hózápor

-2°C 2°C
Február 1. vasárnap
  • Hózápor

-3°C 1°C

36 órás előrejelzés

Vasárnap havazás még továbbra is többfelé valószínű, keleten ugyanakkor havas eső, eső várható. Legtöbb hó a Bakonyban eshet. A Dunántúlon továbbra is erős, viharos marad az északi-északnyugati szél, mely a vastagabb hóval borított tájakon hófúvásokat eredményezhet, illetve egy-egy erősebb széllökés északkeleten is előfordulhat. Hajnalban -2 és +4 fok várható, míg a legmagasabb hőmérséklet -1 és +5°C között alakul. Hétfő reggel már csak a déli tájakon fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás, miközben északnyugaton és északkeleten elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, délután a Dunántúlon sokfelé derült, napos időre számíthatunk. A szél ugyan veszít erejéből, de a Dunántúlon és északkeleten továbbra is élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet, így a hóval fedett dunántúli tájakon továbbra is számítani kell hófúvásra. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és +1°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap még mindig országszerte kettős fronthatás érvényesül, így mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyekre nehéz nap vár. Előfordulhat intenzív, tartós fejfájás, migrén, a szeles idő - főként a Dunántúlon - ingerlékenységet, türelmetlenséget okozhat. Különösen nehéz időszak vár a szívbetegekre és az idősekre, vérnyomás-ingadozás, légszomj, rosszullét jelentkezhet. Öltözzünk melegen, rétegesen, illetve fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, hogy elkerüljük a megfázásos, meghűléses betegségeket!

Közlekedés­meteorológia

Vasárnap továbbra is sokfelé számíthatunk csapadéktól vizes, csúszós, a Dunántúlon, az Északi-középhegységben és a Duna-Tisza köze nyugati felén havas, latyakos, hókásás útszakaszokra. A Dunántúlon többfelé erős, viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását, illetve okozhatnak a vastagabb hóval borított tájakon hófúvást. Tartsunk nagyobb követési távolságot, és vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. január 25. 11:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 1,2
Velencei-tó (Agárd) 3,2
Tisza (Kisköre-felsö) 1
Fertö-tó (Fertörákos) 2,5
Duna (Budapest) 4,8
Tisza (Szolnok) 0,9
Hójelentés

Vasárnap továbbra is többfelé várható csapadék, a keleti tájak kivételével egyre inkább havazás lesz jellemző. Tapadó hó várható, mely főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén maradhat meg. A legtöbb hóra a Dunántúl északi részén számíthatunk, a Bakonyban vasárnap estig akár újabb 15 centi is eshet.