Emőke
8 °C
19 °C
Március 23. csütörtök
  • Felhős

6°C 21°C
Március 24. péntek
  • Felhős

7°C 21°C
Március 25. szombat
  • Felhős

6°C 16°C
Március 26. vasárnap
  • Eső

5°C 10°C
Március 27. hétfő
  • Erősen felhős

1°C 12°C
Március 28. kedd
  • Felhős

0°C 13°C
Március 29. szerda
  • Felhős

2°C 15°C
Március 30. csütörtök
  • Gy. felhős

4°C 16°C

36 órás előrejelzés

Csütörtökön napközben időnként felhők takarhatják a napot, viszont egy-egy zápor, esetleg zivatar inkább csak északon alakulhat ki. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul, délen, délkeleten lesz a legmelegebb. Péntek reggel már csapadék nem várható, de nyugaton, északnyugaton még több felhő lehet az égen. Általában gyenge, mérsékelt lesz a szél, de északnyugaton megélénkülhet az északias szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. Napközben hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, északon és délnyugaton lehet több felhő az égen, de egy-egy gyenge zápor csak északon fordulhat elő. Északnyugaton és északkeleten megélénkül az északias szél, helyenként erős széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön nem lesz front térségünkben, de a meleg idő hatással lehet szervezetünkre. A nagy napi hőingás miatt vérnyomás panaszok, rosszullét, nehézlégzés jelentkezhet. A melegedésre érzékenyek körében fáradékonyság, dekoncentráltság léphet föl. A záporokkal tarkított tájakon ingadozó hő- és komfortérzetre lehet számítani, ezért öltözzünk rétegesen.

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön kezdetben északkeleten lehetnek vizes utak, napközben pedig elsősorban északon találkozhatunk záporoktól, esetleg zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokkal. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, és erős széllökések csökkenthetik átmenetileg a járművek menetstabilitását. Ugyanakkor nyugaton, északnyugaton is előfordulhatnak élénk délies széllökések. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. március 23. 13:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 10,5
Velencei-tó (Agárd) 13
Tisza (Kisköre-felsö) 8,2
ESZLEL (Fertőrákos) 11,4
Duna (Budapest) 9,2
ESZLEL (Szolnok) 8,2
Hójelentés

Havazás nem várható. A következő időszakban télies fordulatra nem számíthatunk időjárásunkban.