Adalbert
6 °C
22 °C
Szeptember 28. szerda
  • Gy. felhős

7°C 23°C
Szeptember 29. csütörtök
  • Gy. felhős

10°C 25°C
Szeptember 30. péntek
  • Derült

11°C 26°C
Október 1. szombat
  • Gy. felhős

12°C 26°C
Október 2. vasárnap
  • Zápor

12°C 24°C
Október 3. hétfő
  • Zápor

14°C 21°C
Október 4. kedd
  • Gy. felhős

10°C 20°C
Október 5. szerda
  • Gy. felhős

9°C 20°C

36 órás előrejelzés

Szerdán is kellemes őszi időre készülhetünk. Sok napsütéssel indul a nap, majd napközben északnyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk, de csapadéktól ezen a napon sem kell tartanunk. A déli, délnyugati tájak kivételével időnként megélénkülhet a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban 3 és 10 fok közötti minimumokat mérhetünk, a fagyzugos völgyekben gyenge talajmenti fagy is előfordulhat, a délutáni órákban pedig 20 és 25 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtök reggel északkeleten változóan, néhol erősen, máshol többnyire gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Mérsékelt marad a nyugati-délnyugati szél. Hajnalra hazánk nagy részén 8 és 13, a szélcsendesebb délnyugati tájakon helyenként 6-7 fok köré csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán sem várható fronthatás, a napos időm továbbra is jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. A hajnali, reggeli órákban a hideg időben azonban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, délutántól pedig az érzékenyebbek körében fejfájás is előfordulhat. A nagy napi hőingás megterheli szervezetünket, ez elsősorban vérnyomás panaszokat okozhat. Öltözzünk rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély!

Közlekedés­meteorológia

Szerdán is száraz utakra, kedvező időjárási körülményekre számíthatnak az útnak indulók, legfeljebb az időnként megélénkülő nyugati-délnyugati szél csökkentheti kissé a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan már országszerte alacsony marad, de helyenként még elérhet a tüneteket okozó közepes szintet. Esetenként közepes szintet érhet el még az üröm pollenkoncentrációja is. A csalánfélék, a pázsitfűfélék, illetve a libatopfélék virágporának mennyisége alacsony marad. A kenderfélék és az útifű virágpora általában már csak minimális mennyiségben fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák mennyisége alacsony-közepes tartományban alakul, de helyenként továbbra is elérheti a magas, esetenként pedig a nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. szeptember 27. 19:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 18,6
Velencei-tó (Agárd) 18,5
Tisza (Kisköre-felsö) 18,8
Fertö-tó (Fertörákos) 18,3
Duna (Budapest) 16,8
Tisza (Szolnok) 18,1