Zita, Mariann
10 °C
25 °C
Április 28. kedd
  • Zivatar

13°C 16°C
Április 29. szerda
  • Felhős

6°C 17°C
Április 30. csütörtök
  • Felhős

3°C 18°C
Május 1. péntek
  • Zápor

8°C 17°C
Május 2. szombat
  • Felhős

6°C 17°C
Május 3. vasárnap
  • Szitálás

7°C 18°C
Május 4. hétfő
  • Zápor

10°C 22°C
Május 5. kedd
  • Zivatar

12°C 25°C

36 órás előrejelzés

Kedd reggelre mindenütt megvastagszik a felhőzet, sokfelé beborul az ég, eső, zápor több helyen is kialakulhat. A déli, délkeleti szelet főként keleten, északkeleten kísérhetik élénk lökések. Hajnalra 10 és 16°C közé hűl a levegő. Napközben egy hidegfront érkezik, melynek köszönhetően országszerte számítani kell esőre, záporokra, zivatarok is kialakulhatnak többfelé az országban - legkisebb esély zivatarok kialakulására a nyugati, északnyugati tajakon van. Az északnyugatira forduló szél megerősök a Dunántúlon, majd a középső országrészben is, valamint többfelé viharossá fokozódik, de eközben keleten, északkeleten még a délkeleti szél lehet élénk. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 21°C között alakul, a délnyugati, a nyugati és az északnyugati tájakon mérhetjük majd a legalacsonyabb értékeket. Szerda reggel elsősorban még a Dunától keletre számíthatunk kisebb esőre, egy-egy záporra, eközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, kiderül az ég. Az északnyugati. északi szél még erős, a Dunántúlon, a főváros térségében és északkeleten viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 10°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden kezdetben még nem fog érvényesülni fronthatás, de már ekkor előfordulhatnak vérnyomás-panaszok. Délutántól erős hidegfronti hatás fog érvényesülni északnyugat felől, ezért görcsös panaszok, hasi- és izomgörcsök jelentkezhetnek, görcsös fejfájás léphet fel. A csapadékos időnek köszönhetően azonban csökken a légszennyezettség mértéke és a pollenterhelés is.

Közlekedés­meteorológia

Kedden egy hidegfront miatt országszerte számítani kell esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakra. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhethet a látástávolság. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon, majd késő délutántól a középső tájakon is megerősödik, viharossá fokozódik, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását, de máshol is számítani kell élénk széllökésekre. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban csökken a nyír pollenkoncentrációja, a magas szintet már valószínűleg sehol sem fogja elérni. A kőris, a tölgy és a platán virágpora lehet jelen magas szinten helyenként, de jellemzően inkább az alacsony-közepes tartományban marad sokfelé az országban. A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja emelkedik, azonban egyelőre még alacsony szinten marad. A útifű és a lórom első pollenszemei is megjelentek a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül jelen van még a levegőben a dió, az ostorfa, a fenyőfélék, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben, jellemzően alacsony koncentrációban. Az eperfafélék koncentrációja viszont helyenként elérheti a magas-nagyon magas szintet. A kültéri allergén gombák spóraszáma alacsony.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. április 27. 18:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 15,1
Velencei-tó (Agárd) 17,2
Tisza (Kisköre-felsö) 12,6
Fertö-tó (Fertörákos) 16,7
Duna (Budapest) 14,5
Tisza (Szolnok) 12,6