Gellért, Mercédesz
4 °C
17 °C
Szeptember 24. szerda
  • Gy. felhős

3°C 17°C
Szeptember 25. csütörtök
  • Szitálás

7°C 17°C
Szeptember 26. péntek
  • Zápor

8°C 18°C
Szeptember 27. szombat
  • Gy. felhős

8°C 20°C
Szeptember 28. vasárnap
  • Derült

8°C 22°C
Szeptember 29. hétfő
  • Derült

9°C 22°C
Szeptember 30. kedd
  • Gy. felhős

9°C 23°C
Október 1. szerda
  • Felhős

10°C 22°C

36 órás előrejelzés

Szerdán virradóra az ország nagy részén kiderül az ég és csendesedik a szél is, emiatt igen hideg, csípős lesz a hajnal: 2-7°C közötti minimumokra készülhetünk, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken akár fagypont közelébe is hűlhet a levegő. Napközben csapadékra nem kell számítani, többnyire napos idő várható, melyet inkább csak északkeleten és északnyugaton zavarhatnak gomolyfelhők, illetve délutántól a Dunántúl fölé sodródhatnak nyugat felől fátyolfelhők. Nyugaton megélénkül, északnyugaton időnként meg is erősödik a délies szél. A csúcshőmérséklet 15-19°C között alakul. Csütörtök reggelre nyugat felől többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugaton, délnyugaton kisebb eső is kialakulhat. A Dunántúlon helyenként megélénkülhet az északnyugatira forduló szél. Hajnalra többnyire 5 és 10°C közé csökken a hőmérséklet, de északkeleten ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán a magasban zajló melegedés hatására gyenge melegfronti hatás érvényesül, mely az arra érzékenyeknél enyhe panaszokat okozhat. Jelentkezhet fejfájás, bágyadtság, tompaság, csökkenhet a vérnyomás. Reggel nagyon hideg lesz, így nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen! Ugyanakkor napközben javul a hő- és komfortérzet, a sok napsütés kedvező hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Közlekedés­meteorológia

Szerdán országszerte száraz utakra készülhetünk, csupán hajnalban okozhat helyenként párásság korlátozott látási viszonyokat. Napközben nyugaton, északnyugaton élénk, esetleg erős délies széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan mérséklődik, jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, bár elsősorban a Tiszántúlon még mindig elérheti a magas szintet. A többi nyáron jellemző allergén növény (pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék, kenderfélék) pollenje várhatóan csak alacsony koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
1970. január 1. 01:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 19,6
Velencei-tó (Agárd) 17,6
Tisza (Kisköre-felsö) 19,2
Fertö-tó (Fertörákos) 16,8
Duna (Budapest) 16,7
Tisza (Szolnok) 19