Rudolf
5 °C
14 °C
Április 17. csütörtök
  • Szitálás

4°C 14°C
Április 18. péntek
  • Erősen felhős

5°C 19°C
Április 19. szombat
  • Zápor

8°C 19°C
Április 20. vasárnap
  • Zivatar

8°C 18°C
Április 21. hétfő
  • Zivatar

9°C 20°C
Április 22. kedd
  • Zivatar

10°C 20°C
Április 23. szerda
  • Zivatar

10°C 21°C
Április 24. csütörtök
  • Zivatar

11°C 21°C

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggelre délkelet felől megvastagszik a felhőzet, délen, délkeleten és keleten többfelé várható eső. Általában erős, viharos lesz az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában véve 1 és 7°C között alakul, a szélcsendesebb, derültebb dunántúli völgyekben azonban még előfordulhat gyenge fagy. Napközben jobbára a felhőké lesz a főszerep, kevés napsütésre kezdetben északnyugaton, délután északkeleten, keleten számíthatunk. Az ország délkeleti, déli, délnyugati részén kisebb eső, délután a Tiszántúlon egy-egy zápor alakulhat ki. Az erős, többfelé viharos északi, északkeleti szél a késő délutáni óráktól fokozatosan mérséklődni kezd. Délutánra többnyire 11 és 16°C közé melegszik a levegő, de a tartósabban borongós délnyugati tájakon - elsősorban Tolna és Baranya megyében - ettől pár fokkal hidegebb lehet, míg északkeleten, keleten akár 18°C köré is melegedhet a levegő. Péntek reggel közepesen, illetve erősen felhős időre ébredhetünk, számottevő csapadék sehol sem várható. A légmozgás mérsékelt, gyenge marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 8°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön kettős fronthatás várható, ugyanakkor folytatódik a szeles idő is, mely már az egészséges emberek szervezetét is próbára teheti. Többeknél fordulhat elő vérnyomás-probléma, fejfájás, alvászavar és kopásos eredetű ízületi fájdalom. A sokfelé szeles időben ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk, illetve a hő- és komfortérzet is alacsony marad. Öltözzünk melegebben, ajánlatos előnyben részesíteni a szélálló ruhadarabokat.

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön főként a déli, délkeleti és keleti megyékben találkozhatnak az útnak indulók esőtől, záportól nedves, vizes, csúszós utakkal. A többfelé erős, viharos északi, északkeleti szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását, figyeljünk az oldalszélre! A naposabb tájakon, illetve időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselnünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A hétfőn érkezett hidegfront átmenetileg ismét csökkentette a pollenkoncentrációt. Elsősorban a platán, illetve helyenként még a nyír, a tölgy, valamint az eperfafélék virágpora lehet jelen tüneteket okozó közepes mennyiségben, magas koncentrációt azonban az elkövetkező napokban valószínűleg nem érnek el. A kőris, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. Előfordulhat még a juhar, a nyárfa, a gyertyán, a bükk, a dió, valamint a pázsitfűfélék pollenjéből is egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően alacsony.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. április 17. 05:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 10,7
Velencei-tó (Agárd) 12,4
Tisza (Kisköre-felsö) 13
Fertö-tó (Fertörákos) 11
Duna (Budapest) 12
Tisza (Szolnok) 12,8