Albin
1 °C
10 °C
Március 1. vasárnap
  • Erősen felhős

2°C 11°C
Március 2. hétfő
  • Eső

4°C 12°C
Március 3. kedd
  • Zápor

2°C 8°C
Március 4. szerda
  • Felhős

-1°C 7°C
Március 5. csütörtök
  • Havas eső

0°C 5°C
Március 6. péntek
  • Hózápor

0°C 4°C
Március 7. szombat
  • Felhős

-4°C 4°C
Március 8. vasárnap
  • Havas eső

-2°C 3°C

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel nyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet, a Dunától keletre azonban még sok lesz a felhő fölöttünk, és keleten, északkeleten gyenge eső is előfordulhat még. A gyenge légmozgásban többfelé párássá, ködössé válhat a levegő. Hajnalra -2 és +5°C közé süllyed a hőmérséklet. Napközben a Dunántúl nagy részén felszakadozik, majd délután ismét megnövekszik a felhőzet. Keleten, délkeleten kisebb eső előfordulhat, majd nyugat felől késő délután, estefelé ismét csapadék érkezik eső, záporok formájában. A Dunántúlon többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 12°C között alakul. A hét elején hidegfront érkezik, hétfőre országszerte megnövekszik a felhőzet, többfelé eső, zápor is kialakulhat. A délnyugati szelet többfelé élénk, erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik, de még enyhe időben lesz részünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap kezdetben frontmentes idő lesz, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, majd nyugat felől melegfront érkezik. Fejfájás, nyugtalanság, figyelmetlenség jelentkezhet, valamint csökkenhet a reakcióidő. A hajnali, reggeli órákban a ködös, párás időben az ízületi panaszok ismét felerősödhetnek.

Közlekedés­meteorológia

Vasárnap elsősorban délen és keleten találkozhatunk még eső következtében vizes, csúszós utakkal, majd az esti órákban északnyugaton ismét eleredhet az eső. Északnyugaton élénk, erős széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. március 1. 06:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 3,6
Velencei-tó (Agárd) 6,3
Tisza (Kisköre-felsö) 3,4
Fertö-tó (Fertörákos) 5,1
Duna (Budapest) 4,9
Tisza (Szolnok) 4
Hójelentés

Vasárnap keleten és délen számíthatunk elszórtan esőre, havazás azonban továbbra sem várható. A hegyekben továbbra is olvadni fog a hó. A hazai sípályákat még 5-30 cm, a hóágyúzott pályákat ennél több hó borítja.