Gyöngyi
5 °C
10 °C
Október 23. csütörtök
  • Eső

6°C 10°C
Október 24. péntek
  • Eső

6°C 10°C
Október 25. szombat
  • Felhős

5°C 11°C
Október 26. vasárnap
  • Derült

3°C 12°C
Október 27. hétfő
  • Pára

2°C 12°C
Október 28. kedd
  • Pára

2°C 12°C
Október 29. szerda
  • Felhős

3°C 12°C
Október 30. csütörtök
  • Erősen felhős

5°C 10°C

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel az ország nagy részén folytatódik a borongós, kissé esős idő. Északnyugaton élénk lesz az északnyugati szél, máshol átmenetileg mérsékelt, gyenge marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8°C között alakul. Napközben folytatódik a barátságtalan, őszi idő. Egyre nagyobb területen ered el az eső, helyenként egy-egy zápor lehet, a déli tájakon pedig jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Egyre többfelé megerősödik, nyugaton, északnyugaton és északkeleten viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Mindössze 8 és 12°C közötti maximumértékeket mérhetünk napközben. Péntek reggel az északi tájak kivételével szinte mindenhol esős időre ébredhetünk. Többfelé továbbra is erős, viharos lesz az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön kettős fronthatás várható. Ezért erős fejfájás, migrén, alvásprobléma jelentkezhet. Különösen megterhelő nap vár a szívbetegek és a keringési panaszokkal élők számára. Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, szédülés. A viharos szél miatt ingerültebbek, türelmetlenebbek lehetünk, valamint a hő- és komfortérzet is meglehetősen alacsony lesz. Öltözzünk melegen, rendkívül nagy lesz a megfázásveszély!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön kezdetben kevesebb, majd napközben egyre többfelé kell esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakra számítani. Az intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Erős, nyugaton, északnyugaton és északkeleten a viharos északias széllökések nagy mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását! Tartsunk nagyobb követési távolságot, közlekedjünk rendkívül óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A parlagfű pollenje a héten alacsony koncentrációban még országszerte jelen lehet, a tüneteket okozó közepes szintet már sehol sem éri el. A többi nyáron jellemző allergén növény (pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék, kenderfélék) virágporából is már csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában közepes-magas, de helyenként elérheti nagyon magas szintet is.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. október 22. 10:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 15,9
Velencei-tó (Agárd) 15,8
Tisza (Kisköre-felsö) 15
Fertö-tó (Fertörákos) 15,7
Duna (Budapest) 15,3
Tisza (Szolnok) 15,4