Virág
-3 °C
4 °C
November 26. csütörtök
  • Havas eső

-3°C 4°C
November 27. péntek
  • Erősen felhős

-1°C 5°C
November 28. szombat
  • Erősen felhős

-1°C 6°C
November 29. vasárnap
  • Felhős

0°C 7°C
November 30. hétfő
  • Felhős

1°C 8°C
December 1. kedd
  • Erősen felhős

2°C 9°C
December 2. szerda
  • Felhős

2°C 10°C
December 3. csütörtök
  • Pára

2°C 9°C

36 órás előrejelzés

Csütörtökön az erősen felhős, borongós időben az Alföldön, a Dunántúl délkeleti tájain és az Alpokalján várható vegyes halmazállapotú csapadék. Eleinte inkább havazás, később egyre inkább eső, havas eső is kialakulhat. Többfelé feltámad az északi, északnyugati szél, délután 1-6°C várható. Péntek reggelre mindenhol megszűnik a csapadék, ugyanakkor még erősen felhős, borongós időre ébredhetünk. Többfelé képződhet foltokban pára, köd. Nyugaton, északnyugaton és északkeleten továbbra is élénk, erős lehet a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul. Napközben már csak elszórtan lehet jelentéktelen mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék. Felhős, borongós időre van kilátás, majd délután az északkeleti tájakon már felszakadozhat a felhőzet. Nyugaton és északkeleten szeles marad az idő. Délután 2-7°C várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön nem lesz front térségünkben, viszont a borongós idő miatt fáradékonyabbak, lehangoltabbak, álmosabbak lehetünk. A hideg időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Az átlagosnál hidegebb időben nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, elkél a vastagabb kabát is. A helyenként feltámadó szél ronthat közérzetünkön, valamint ingerlékenységet okozhat. Fogyasszunk sok gyümölcsöt az immunrendszerünk védelme érdekében!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön elsősorban az Alföldön és a Dunántúl délkeleti tájain számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, eső, havas eső okozhat vizes, csúszós utakat, hajnalban, reggel délen, délkeleten pedig ónos eső is eshet, melynek következtében síkos, jeges, rendkívül csúszós útszakaszokra is fel kell készülni. Az Északi-középhegység keleti felén és az Alpokalján kisebb havazás okozhat vizes, esetleg latyakos, hókásás útszakaszokat. Az élénk, erős északnyugati, északi szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Reggel foltokban pára, köd okozhat átmenetileg rossz látási viszonyokat. Erősen ajánlott a téli gumi használata! Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. november 26. 12:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 6,6
Velencei-tó (Agárd) 5,9
Tisza (Kisköre-felsö) 7,4
Fertö-tó (Fertörákos) 3,1
Duna (Budapest) 7,1
Tisza (Szolnok) 7,4
Hójelentés

Csütörtökön többnyire vegyes halmazállapotú csapadék várható az Alföldön, viszont elsősorban az Északi-középhegység keleti felén, a Mecsekben és az Alpokalján előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás.