Konrád
9 °C
21 °C
Április 21. hétfő
  • Zivatar

8°C 21°C
Április 22. kedd
  • Zivatar

10°C 22°C
Április 23. szerda
  • Zápor

11°C 24°C
Április 24. csütörtök
  • Zivatar

12°C 23°C
Április 25. péntek
  • Zápor

13°C 19°C
Április 26. szombat
  • Zivatar

11°C 21°C
Április 27. vasárnap
  • Zápor

10°C 21°C
Április 28. hétfő
  • Zápor

10°C 21°C

36 órás előrejelzés

Hétfő reggel Dunántúlon és a főváros környékén számíthatunk elszórtan esőre, záporokra, máshol változóan, erősen felhős lesz az ég, többfelé párássá válik a levegő. Északnyugaton megélénkülhet a délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 10°C között alakul. Napközben változóan, nyugaton erősen felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre hazánk nagy részén számíthatunk. Napközben elsősorban a Dunántúlon és északon, majd estétől délnyugat felől egyre több helyen kialakulhat zápor, zivatar. Több helyen megélénkül, zivatarok idején megerősödik a déli-délkeleti szél, délután 18-24°C várható. Kedd reggel főként a Dunától keletre alakulhatnak ki további záporok, zivatarok, helyenként pedig ismét párássá válhat a levegő. Gyenge, mérsékelt légmozgás mellett hajnalra 7 és 13°C közé hűl a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn gyenge melegfronti hatás érvényesül, így az arra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet, csökkenhet a vérnyomás. Záporok, zivatarok idején fokozódhatnak az asztmás tünetek. Melegszik a levegő, kellemes tavaszi hőmérsékletre van kilátás, ha tehetjük, mozduljunk ki a szabadba!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn napközben elsősorban a Dunántúlon és északon, majd estétől délnyugat felől egyre többfelé találkozhatunk záporoktól, zivataroktól nedves csúszós útszakaszokkal, helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolsággal. Reggel párásság okozhat több helyen korlátozott látási viszonyokat, majd napközben a többfelé megélénkülő déli-délkeleti szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A hét elején érkezett hidegfront átmenetileg ismét csökkentette a pollenkoncentrációt. Elsősorban a platán, illetve helyenként még a nyír, a tölgy, valamint az eperfafélék virágpora lehet jelen tüneteket okozó közepes mennyiségben, magas koncentrációt azonban az elkövetkező napokban valószínűleg nem érnek el. A kőris, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. Előfordulhat még a juhar, a nyárfa, a gyertyán, a bükk, a dió, valamint a pázsitfűfélék pollenjéből is egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően alacsony.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. április 20. 23:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 11
Velencei-tó (Agárd) 12,2
Tisza (Kisköre-felsö) 12,8
Fertö-tó (Fertörákos) 11,5
Duna (Budapest) 12,1
Tisza (Szolnok) 12,1