Eufrozina, Kende
8 °C
19 °C
Szeptember 25. hétfő
  • Erősen felhős

8°C 19°C
Szeptember 26. kedd
  • Zápor

10°C 22°C
Szeptember 27. szerda
  • Erősen felhős

10°C 21°C
Szeptember 28. csütörtök
  • Gy. felhős

11°C 20°C
Szeptember 29. péntek
  • Felhős

10°C 19°C
Szeptember 30. szombat
  • Erősen felhős

9°C 18°C
Október 1. vasárnap
  • Erősen felhős

9°C 18°C
Október 2. hétfő
  • Erősen felhős

8°C 18°C

36 órás előrejelzés

Hétfőn többfelé párás, ködös lesz a reggel, emellett északnyugaton gyenge eső is előfordulhat a délelőtt folyamán. Az esti órákban főleg a déli, délnyugati határ közelében alakulhat ki kisebb eső, zápor. A keleties szél csak helyenként élénkülhet meg. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul. Kedden a túlnyomóan felhős idő mellett a Dunántúlon és délen lehet számítani eső, záporok kialakulására, a Dunától keletre maradhat szárazabb az idő. Helyenként megélénkül a keleties szél. Nyugaton 18-20, máshol 20-24 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn nem érvényesül fronthatás térségünkben, azonban a melegfrontra érzékenyeknél továbbra is jelentkezhet migrén, alvászavar, fejfájás, koncentrálási problémák, ezeket zöld teával orvosolhatjuk. Helyenként kifejezetten hűvös lesz a hajnal, ezeken a területeken a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknek felerősödhetnek a panaszaik. Immunrendszerünk megerősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn többnyire a délelőtt folyamán északnyugaton, majd az esti óráktól délen, délnyugaton találkozhatunk kisebb esőtől, egy-egy futó záportól vizes, csúszós útszakasszal. A hajnali, reggeli órákban sokfelé pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. A rövid napos időszakokban ugyanakkor érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A parlagfű pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad, de elsősorban a Dunántúl déli részén, illetve az Alföld egyes területein olykor még elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A többi, nyáron virágzó allergén növény, így a pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenjéből már csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. szeptember 25. 08:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 14,8
Velencei-tó (Agárd) 14
Tisza (Kisköre-felsö) 17,4
Fertö-tó (Fertörákos) 14,4
Duna (Budapest) 13,7
Tisza (Szolnok) 17,3