Apollónia
19 °C
37 °C
Július 7. kedd
  • Derült

19°C 37°C
Július 8. szerda
  • Zivatar

21°C 38°C
Július 9. csütörtök
  • Zápor

18°C 28°C
Július 10. péntek
  • Derült

15°C 26°C
Július 11. szombat
  • Gy. felhős

13°C 26°C
Július 12. vasárnap
  • Derült

13°C 28°C
Július 13. hétfő
  • Gy. felhős

14°C 29°C
Július 14. kedd
  • Gy. felhős

15°C 29°C

36 órás előrejelzés

Kedden folytatódik a forróság, csaknem zavartalan napsütésre, nagyon erős UV-sugárzásra számíthatunk. Csapadék továbbra sem várható, egyre többfelé megközelítheti a hőmérséklet a 37-38 fokot. Szerdán az Alföldön helyenként a 40 fokot is megközelítheti, elérheti a hőmérséklet, majd délután egy hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, többfelé záporokkal, zivatarokkal, helyenként akár jégeső és hevesebb vihar is lehet. Nyugaton maradhat 35 fok alatt a csúcshőmérséklet. Hajnalban 18 és 23 fok közé hűl a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden is marad a forróság, az országos tisztifőorvos szombat 00:00 órától szerda 24:00 óráig harmadfokú hőségriadót rendelt el! Fejfájás, migrén jelentkezhet, egyre kevésbé lesz pihentető az alvás, tompulnak reflexeink. A hőség legjobban az idősek, kisgyermekek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt, illetve gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Viseljünk napszemüveget, szalmakalapot! Fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot, hogy elkerüljük a dehidratációt!

Közlekedés­meteorológia

Kedden folytatódik a napos, száraz idő, így leginkább a napszemüveg viselése ajánlott vezetés közben. Az autóban mindig tartsunk magunknál folyadékot, gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járművekben! A fokozódó hőségben tompulhatnak reflexeink, vezessünk körültekintően, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a pázsitfüvek és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan a közepes-magas tartományban alakul. Az útifű és a lórom virágpora valószínűleg továbbra is jellemzően csak alacsony mennyiségben lesz jelen, bár helyenként elérhetik a közepes szintet. Már elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása is, de pollenjükből egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül általában alacsony koncentrációban jelen van még a fenyőfélék, a hársfa, a szelídgesztenye, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágpora. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a nagyon magas szintet is.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. július 7. 09:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 27,9
Velencei-tó (Agárd) 27,4
Tisza (Kisköre-felsö) 23,6
Fertö-tó (Fertörákos) 27,1
Duna (Budapest) 22,8
Tisza (Szolnok) 24