Rebeka, Dorina
15 °C
24 °C
Szeptember 2. kedd
  • Zápor

15°C 22°C
Szeptember 3. szerda
  • Zápor

16°C 27°C
Szeptember 4. csütörtök
  • Felhős

16°C 28°C
Szeptember 5. péntek
  • Felhős

17°C 26°C
Szeptember 6. szombat
  • Zápor

16°C 26°C
Szeptember 7. vasárnap
  • Zápor

16°C 26°C
Szeptember 8. hétfő
  • Felhős

15°C 26°C
Szeptember 9. kedd
  • Felhős

14°C 25°C

36 órás előrejelzés

Kedden napközben ismét kettősség lesz a jellemző. A Dunántúlon sok lesz a felhő, kezdetben többfelé, majd egyre inkább nyugaton, délnyugaton valószínű további eső, zápor. A Dunától keletre egyre inkább csak fátyolfelhők lesznek majd az égen, emellett pedig több órára kisüt a Nap. Emellett a középső tájakon és délen azért egy-egy zápornak, zivatarnak is megvan az esélye. A Dunántúlon az északnyugati, északi szelet erős, viharos lökések kísérhetik, a Dunától keletre pedig élénk északkeleti légmozgás lesz jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 15-17 fok körül alakul, kelet felé haladva egyre melegebb lesz, a Tiszántúlon a csúcsérték eléri a 29-30 fokot. Szerda reggel változóan, többfelé erősen felhős időre ébredhetünk, néhol egy-egy zápor is kialakulhat. Többfelé élénk, nyugaton és az Alföldön helyenként erős lesz az északi, északkeleti szél. Hajnalra 13 és 19°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben a szűrt napsütéses időszakok mellett többször lesz erősen felhős az ég és főként délután alakulhat ki akár több helyen is zápor, zivatar az ország területén. Élénk, többfelé erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 22-24, máshol 25 és 30°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden kettősfronti hatás érvényesül, ami mindkét frontra érzékenyeknél kellemetlen panaszokat okozhat. Többeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, felerősödhetnek a görcsös panaszok, valamint az ízületi és reumatikus eredetű fájdalmak, ingadozhat a vérnyomás. A Dunántúlon többfelé erős, helyenként viharos szél ingerültséget is kiválthat. Az ország nyugati felén marad a hűvös, őszies idő, öltözzünk melegen, ne hagyjuk otthon az esernyőket, esőkabátokat sem! Ezzel szemben keleten továbbra is kitart a nyári meleg.

Közlekedés­meteorológia

Kedden a Dunántúlon még többfelé kell esőtől, záportól vizes, csúszós utakra számítani, de délutántól egyre inkább nyugat felé húzódik a csapadékmező. A szelet többfelé élénk, a Dunántúlon erős, olykor viharos lökések kísérhetik, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. A kettős fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A Dunántúlon, valamint az ország középső részén a hidegfrontot kísérő eső jelentősen csökkenti a parlagfű pollenkoncentrációját, ugyanakkor keleten – csapadék hiányában – továbbra is elérheti a magas, nagyon magas szintet. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. Az üröm, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenkoncentrációja általában alacsony szintű, de esetenként közepes is lehet. A pázsitfüvek, a libatopfélék és az útifű pollenje valószínűleg csak alacsony koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma elsősorban az ország keleti részén érhet el közepes-magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. szeptember 2. 14:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 18,9
Velencei-tó (Agárd) 20,1
Tisza (Kisköre-felsö) 19,5
Fertö-tó (Fertörákos) 16
Duna (Budapest) 17,3
Tisza (Szolnok) 20,5