Bence
12 °C
24 °C
Augusztus 23. szombat
  • Zivatar

12°C 23°C
Augusztus 24. vasárnap
  • Zápor

14°C 21°C
Augusztus 25. hétfő
  • Gy. felhős

8°C 22°C
Augusztus 26. kedd
  • Felhős

10°C 24°C
Augusztus 27. szerda
  • Zápor

12°C 23°C
Augusztus 28. csütörtök
  • Felhős

14°C 24°C
Augusztus 29. péntek
  • Gy. felhős

13°C 25°C
Augusztus 30. szombat
  • Derült

13°C 26°C

36 órás előrejelzés

Szombaton napközben egy hidegfront előterében egyre többfelé kell számítani esőre, záporokra, zivatarokra, a déli, délkeleti tájakon hevesebb zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. A csapadék az északkeleti tájakra csak szombat éjszaka érkezhet meg. Zivatarmentes időben gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél. 18 és 27°C közé melegszik a levegő, nyugaton lesz a leghűvösebb, keleten, délkeleten, délen a legmelegebb idő. Vasárnap reggel a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk további záporokra, zivatarokra, máshol viszont inkább elszórtan időnként eleredő csendes esőre van kilátás. Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16°C között várható. Délután még az északkeleti tájakon lehet további zápor, zivatar, ugyanakkor egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet, és több-kevesebb napsütésre az ország nagy részén számíthatunk. Többfelé erős lesz az északnyugati szél, a Dunántúli-középhegység magasabb tájain egy-egy viharos lökés is előfordulhat. 17 és 24°C közé melegszik a levegő, a Dunántúlon várható a hűvösebb, délkeleten, keleten a melegebb idő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton kezdetben gyenge melegfronti hatás okozhat bágyadtságot, fáradtságot, rossz közérzetet, majd egyre inkább hidegfronti hatás lesz a jellemző. Emiatt fejfájás, migrén, ízületi panaszok jelentkezhetnek. Romlik hő- és komfortérzetünk, nő a megfázásveszély. Zivatarok környezetében erősödhetnek az asztmás és allergiás panaszok.

Közlekedés­meteorológia

Szombaton az északkeleti tájak kivételével országszerte számítani kell esőtől, záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések pedig ronthatják a járművek menetstabilitását! A déli tájakon az intenzívebb felhőszakadások vízátfolyásokat is okozhatnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas, elsősorban az ország déli, illetve keleti részén helyenként már a nagyon magas szintet is. Viszont az átvonuló front miatti csapadékhullás átmenetileg mérsékli majd a parlagfű pollenkoncentrációját. Az üröm és a libatopfélék pollenszórása alacsony-közepes tartományban alakul, de esetenként elérheti a magas szintet. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően magas. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék virágporának mennyisége a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfüvek, a lórom és az útifű pollenje várhatóan csak alacsony koncentrációban lesz jelen a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően közepes, de helyenként elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. augusztus 23. 09:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 21,3
Velencei-tó (Agárd) 21,4
Tisza (Kisköre-felsö) 22,6
Fertö-tó (Fertörákos) 20,1
Duna (Budapest) 18,3
Tisza (Szolnok) 22,2