Károly, Karola
-4 °C
1 °C
Január 28. szerda
  • Felhős

-4°C 3°C
Január 29. csütörtök
  • Havas eső

-5°C 2°C
Január 30. péntek
  • Havas eső

-1°C 4°C
Január 31. szombat
  • Felhős

-4°C 2°C
Február 1. vasárnap
  • Hózápor

-5°C 2°C
Február 2. hétfő
  • Erősen felhős

-5°C 1°C
Február 3. kedd
  • Hószállingózás

-4°C 0°C
Február 4. szerda
  • Hószállingózás

-5°C 0°C

36 órás előrejelzés

Szerdán a reggeli pára, köd feloszlása után az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a Nap, de a Duna vonalában és keleten maradhatnak tartósabban felhős, párás tájak is. A Dunántúlon helyenként élénk lökések kísérhetik a szelet, 0 és 6 fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk. Csütörtökön virradóra északnyugat felől újra elkezd megvastagodni a felhőzet, az északnyugati határon már hószállingózás is lehet. Másutt többnyire erősen felhős lesz az ég. A déli, délnyugati szél feltámad, a Dunántúlon megerősödik. -1 és -5 fok között alakul a hőmérséklet, de a vastag hóval borított tájakon -8, -10°C-ig is hűlhet a felhőzet érkezése előtt a levegő. Napközben egy markáns ciklon közelíti meg térségünket. Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, nyugaton és északon már havazás, délebbre később havas eső, eső is kialakulhat. Feltámad a délies szél, délután -1, +4°C várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán nem várható számottevő fronthatás. A Dunántúlon szeles időre készülhetünk, ami fokozhatja az ízületi és kopásos eredetű fájdalmakat. Ezen a héten frontokban gazdag időre kell számítani, így a frontérzékenységben szenvedőket nagyon megviselhetik a következő napok. Öltözzünk melegen, rétegesen, hogy elkerüljük a megfázásos, meghűléses betegségeket!

Közlekedés­meteorológia

Szerdán már sehol sem várható számottevő csapadék, ettől függetlenül helyenként még latyakosak, csúszósak lehetnek az alsóbbrendű utak. A Dunántúlon a megélénkülő szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. január 28. 11:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 1,2
Velencei-tó (Agárd) 2,8
Tisza (Kisköre-felsö) 1,6
Fertö-tó (Fertörákos) 1,5
Duna (Budapest) 3,3
Tisza (Szolnok) 3,2
Hójelentés

Szerdán átmeneti szünet várható a csapadékban, a hó valamennyire mindenütt olvadni fog. Csütörtöktől újra egy ciklon alakítja időjárásunkat: a Nyugat-Dunántúlon és északon hó, másutt eső, havas eső hullhat majd.