Lehel
16 °C
29 °C
Augusztus 2. vasárnap
  • Zivatar

16°C 29°C
Augusztus 3. hétfő
  • Zápor

18°C 31°C
Augusztus 4. kedd
  • Felhős

18°C 33°C
Augusztus 5. szerda
  • Gy. felhős

19°C 34°C
Augusztus 6. csütörtök
  • Derült

20°C 36°C
Augusztus 7. péntek
  • Derült

22°C 36°C
Augusztus 8. szombat
  • Derült

22°C 37°C
Augusztus 9. vasárnap
  • Felhős

21°C 36°C

36 órás előrejelzés

Hétfőre virradóra még többfelé előfordulhat zápor, zivatar, éjszaka akár kiterjedtebb zivatarrendszer is kialakulhat. A légmozgás csak zivatarok környezetében élénkülhet, erősödhet meg. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 22°C között alakul. Napközben a változóan felhős időben a középső területeken többfelé, máshol elszórtan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul. Keddre virradóra már mindenütt megszűnik a csapadék és csökken a felhőzet mennyisége. A keleti-délkeleti szelet nyugaton élénk lökések kísérhetik, hajnalra 15 és 20 fok köré hűlhet a levegő. A szélvédett helyeken párássá válhat a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn ugyan nem lesz felettünk front, a fokozatos melegedés hatására melegfronti tünetek előfordulhatnak. Fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet. Az időnként feltámadó szél ingerültséget okozhat. A zivatarok környezetében légszomj jelentkezhet, az asztmás tünetek erősödhetnek. A naposabb tájakon 11 és 15 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Közlekedés­meteorológia

Éjszaka kiterjedt zivatarrendszer is kialakulhat, hétfőn napközben a középső országrészben többfelé, másutt elszórtan kell számítani záporok, zivatarok következtében vizes, csúszós útszakaszokra. Viharok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések pedig jelentősen ronthatják a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk.

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenje várhatóan továbbra is alacsony-közepes koncentrációban lesz jelen. A pázsitfüvek és az útifű virágpormennyisége jellemzően alacsony marad, bár helyenként elérhetik a közepes szintet. A parlagfű pollenje jellemzően alacsony koncentrációban van jelen a levegőben, a hétvégén azonban – elsősorban az Alföldön – elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. Alacsony mennyiségben országszerte jelen van a libatopfélék virágpora, emellett helyenként előfordulhat egy-egy szem a lórom pollenjéből is. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék és a pillangósvirágúak pollenkoncentrációja jellemzően alacsony. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. augusztus 2. 17:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 22,1
Velencei-tó (Agárd) 22,6
Tisza (Kisköre-felsö) 25
Fertö-tó (Fertörákos) 21,9
Duna (Budapest) 22,3
Tisza (Szolnok) 24,3