Egyed, Egon
15 °C
23 °C
Szeptember 2. kedd
  • Zápor

15°C 22°C
Szeptember 3. szerda
  • Zápor

16°C 27°C
Szeptember 4. csütörtök
  • Felhős

16°C 28°C
Szeptember 5. péntek
  • Zápor

17°C 26°C
Szeptember 6. szombat
  • Zápor

16°C 26°C
Szeptember 7. vasárnap
  • Zivatar

15°C 26°C
Szeptember 8. hétfő
  • Zápor

15°C 26°C
Szeptember 9. kedd
  • Felhős

14°C 25°C

36 órás előrejelzés

Kedden reggel elsősorban a Dunántúlon számíthatunk további esőre, záporokra. Az északi, északnyugati szél továbbra is a Dunántúlon lehet erős, viharos, máshol inkább csak élénk lökések lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17°C között alakul. Napközben ismét kettősség lesz a jellemző. A Dunántúlon sok lesz a felhő, kezdetben többfelé, majd egyre inkább nyugaton, délnyugaton valószínű további eső, zápor. A Dunától keletre egyre inkább csak fátyolfelhők lesznek majd az égen, emellett pedig több órára kisüt a Nap. A Dunántúlon és a Duna vonalában az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik, a Dunától keletre időnként élénk északkeleti légmozgás lesz jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 15-17 fok körül alakul, kelet felé haladva egyre melegebb lesz, a Tiszántúlon a csúcsérték eléri a 29-30 fokot. Szerda reggel változóan, többfelé erősen felhős időre ébredhetünk, helyenként egy-egy zápor is kialakulhat. Többfelé élénk, nyugaton erős lesz az északi, északkeleti szél. Hajnalra 13 és 19°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden kettősfronti hatás érvényesül, ami mindkét frontra érzékenyeknél kellemetlen panaszokat okozhat. Többeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, felerősödhetnek a görcsös panaszok, valamint az ízületi és reumatikus eredetű fájdalmak, ingadozhat a vérnyomás. A Dunántúlon többfelé erős, helyenként viharos szél ingerültséget is kiválthat. Az ország nyugati felén marad a hűvös, őszies idő, öltözzünk melegen, ne hagyjuk otthon az esernyőket, esőkabátokat sem! Ezzel szemben keleten továbbra is kitart a nyári meleg.

Közlekedés­meteorológia

Kedden a Dunántúlon még többfelé kell esőtől, záportól vizes, csúszós utakra számítani, de délutántól egyre inkább nyugat felé húzódik a csapadékmező. A szelet többfelé élénk, a Dunántúlon erős, olykor viharos lökések kísérhetik, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. A kettős fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja továbbra is országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet, bár a csapadékosabb dunántúli és középső tájakon átmenetileg csökkenhet a levegőben lévő pollenek száma. Az üröm és a libatopfélék virágporának mennyisége általában alacsony, de esetenként közepes is lehet. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas, a kevésbé jelentős allergének közül a kenderféléké pedig az alacsony-közepes tartományban alakul. A pázsitfüvek és az útifű pollenje valószínűleg csak alacsony koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák koncentrációja várhatóan emelkedik, sokfelé elérheti a magas szintet is.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. szeptember 1. 21:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 20,4
Velencei-tó (Agárd) 21,5
Tisza (Kisköre-felsö) 19,8
Fertö-tó (Fertörákos) 18,7
Duna (Budapest) 17,8
Tisza (Szolnok) 20,2