Orbán
14 °C
18 °C
Május 25. hétfő
  • Zivatar

14°C 21°C
Május 26. kedd
  • Zivatar

13°C 18°C
Május 27. szerda
  • Zápor

11°C 17°C
Május 28. csütörtök
  • Felhős

7°C 20°C
Május 29. péntek
  • Gy. felhős

7°C 23°C
Május 30. szombat
  • Felhős

10°C 25°C
Május 31. vasárnap
  • Felhős

12°C 26°C
Június 1. hétfő
  • Felhős

14°C 27°C

36 órás előrejelzés

Hétfőn napközben többfelé várható eső, záporok, északon, északkeleten, zivatarok, helyenként hevesebb zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadás, esetleg jégeső kíséretében. Többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lesz a szél, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. 15 és 26°C között alakulnak a maximumok, a tartósan csapadékosabb dunántúli tájakon várható a leghűvösebb idő, a legmagasabb értékeket pedig északkeleten mérhetjük majd. Kedden reggel országszerte erősen felhős, borongós időre van kilátás, esőre, záporra sokfelé számítani kell. Nyugaton, északnyugaton erős lehet az északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16°C között alakul. Napközben is sokfelé kell számítani esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél, napközben pedig 15-22 fokra készülhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden eleinte országszerte, majd keleten továbbra is kettős, ugyanakkor a Dunántúlon egyre inkább hidegfronti hatás érvényesül. Sokaknál jelentkezhetnek koncentrációs zavarok, alvásproblémák, valamint levertség, tompaság. A Dunántúlon a délutáni óráktól gyakori lesz az intenzív, tartós fejfájás, illetve felerősödhetnek a görcsös panaszok, a megerősödő szél hatására pedig ingerültség, türelmetlenség léphet fel. Öltözzünk rétegesen, vízállóan, továbbra is többfelé számíthatunk csapadékra.

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn az ország nagy részén számíthatunk esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakkal. Északon, északkeleten zivatarok is kialakulhatnak, melyek környezetében és a Dunántúlon erős, viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban mérséklődik a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja, bár helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet, várhatóan jellemzően alacsony marad. Az útifű, a lórom, valamint a csalánfélék virágpora is csak alacsony mennyiségben lesz jelen. A tavasszal virágzó fák közül a kőris és a tölgy pollenjéből előfordulhat még egy-egy szem a levegőben, de pollenszezonjuk már véget ért. A kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék pollenkoncentrációja esetenként elérheti a közepes szintet, a pillangósvirágúaké és a bodzáé alacsony. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan alacsony marad.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. május 25. 07:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 17,8
Velencei-tó (Agárd) 18,2
Tisza (Kisköre-felsö) 18
Fertö-tó (Fertörákos) 14,3
Duna (Budapest) 15,1
Tisza (Szolnok) 18,1