Orbán
13 °C
20 °C
Május 25. hétfő
  • Zivatar

14°C 21°C
Május 26. kedd
  • Zivatar

14°C 20°C
Május 27. szerda
  • Zápor

11°C 20°C
Május 28. csütörtök
  • Gy. felhős

8°C 21°C
Május 29. péntek
  • Felhős

8°C 23°C
Május 30. szombat
  • Felhős

10°C 24°C
Május 31. vasárnap
  • Felhős

12°C 25°C
Június 1. hétfő
  • Felhős

14°C 26°C

36 órás előrejelzés

Hétfőn virradóra a nyugati, északnyugati tájak kivételével továbbra is többfelé várható eső, zápor, esetleg zivatar. Az északias szél többfelé élénk, helyenként erős lehet. A minimumok 11 és 16 fok között alakulnak. Napközben többfelé várható eső, záporok, északon, északkeleten, zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé élénk, nyugaton erős lesz a szél, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. 15 és 27°C között alakulnak a maximumok, a tartósan csapadékosabb dunántúli tájakon várható a leghűvösebb idő, a legmagasabb értékeket pedig északkeleten mérhetjük majd. Kedden a középső és keleti tájakon még sokfelé, nyugaton már kevesebb helyen alakulhat ki újabb zápor, zivatar. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél, napközben pedig 17-24 fokra készülhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn továbbra is kettősfronti hatás érvényesül. Általános lehet a fejfájás, rossz közérzet, illetve alvászavarok jelentkezhetnek. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küszködők vérnyomás-ingadozást, szédülést tapasztalhatnak, a csapadékos területeken pedig felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Öltözzünk rétegesen, vízállóan!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn az ország nagy részén számíthatunk esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakkal. Északon, északkeleten zivatarok is kialakulhatnak, melyek környezetében és a Dunántúlon erős, viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A hétvégén mérséklődik a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja, bár helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet, várhatóan jellemzően alacsony marad. Az útifű, a lórom, valamint a csalánfélék virágpora is csak alacsony mennyiségben lesz jelen. A tavasszal virágzó fák közül a kőris és a tölgy pollenjéből előfordulhat még egy-egy szem a levegőben, de pollenszezonjuk már véget ért. A kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék pollenkoncentrációja esetenként elérheti a közepes szintet, a pillangósvirágúaké és a bodzáé alacsony. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan alacsony marad.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. május 20. 18:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 16,9
Velencei-tó (Agárd) 18,1
Tisza (Kisköre-felsö) 17,8
Fertö-tó (Fertörákos) 13
Duna (Budapest) 15,2
Tisza (Szolnok) 18,1