Béla
3 °C
12 °C
Április 24. hétfő
  • Felhős

2°C 15°C
Április 25. kedd
  • Felhős

7°C 21°C
Április 26. szerda
  • Erősen felhős

9°C 22°C
Április 27. csütörtök
  • Zivatar

10°C 15°C
Április 28. péntek
  • Eső

8°C 12°C
Április 29. szombat
  • Erősen felhős

5°C 14°C
Április 30. vasárnap
  • Gyenge eső

5°C 13°C
Május 1. hétfő
  • Erősen felhős

6°C 16°C

36 órás előrejelzés

Hétfőn kezdetben több, délután kevesebb napsütésre számíthatunk, jelentéktelen eső északkeleten alakulhat ki. Sokfelé megélénkül a nyugati, északnyugati szél, nyugaton erős lökések is előfordulhatnak. Hajnalban helyenként kevéssel fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet, délután 11-17 fok várható, délnyugaton lesz melegebb. Kedden megerősödik a déli, délnyugati szél, mellyel együtt meleg levegő érkezik térségünkbe. Így többfelé mérhetünk 20 fok körüli maximumokat, és a hajnali fagyok is megszűnnek. Kisebb eső, zápor, helyenként egy-egy zivatar a Tiszától nyugatra alakulhat ki.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn már frontmentes időre készülhetünk, melegedés kezdődik, emiatt a melegre érzékenyek panaszai fokozódhatnak majd. Migrénes fejfájás, fáradékonyság, alvás zavarok egyaránt jelentekezhetnek. A sokfelé megélénkülő szél hatására ingerlékenyság, frusztráltság, nyugtalanság is felléphet. Még hűvös lesz a reggel, így továbbra is felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Gondoskodjunk szervezetünk vitamin-utánpótlásáról! Öltözzünk rétegesen!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn még északkeleten elvétve alakulhat ki jelentéktelen eső, egy-egy kisebb zápor, így lokálisan vizes, csúszós utak előfordulhatnak ebben a régióban. Sokfelé megélénkül, nyugaton néhol megerősödik a nyugati, északnyugati szél, mely lecsökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Mérsékelt terhelés. A hideg, csapadékos idő következtében a platán koncentrációja közepes, magas, a tölgyé és a nyíré többnyire közepes szinten lesz jelen. A juhar virágpora alacsony-közepes tartományban alakul. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is alacsony marad. Hamarosan megkezdődik a pázsitfűfélék szezonja, de egyelőre alacsony tartományban alakul koncentrációjuk.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. április 23. 20:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 7,7
Velencei-tó (Agárd) 8,7
Tisza (Kisköre-felsö) 9,2
ESZLEL (Fertőrákos) 7,9
Duna (Budapest) 9,6
Tisza (Szolnok) 9,5