Olga, Liliána
19 °C
30 °C
Július 28. csütörtök
  • Zivatar

19°C 29°C
Július 29. péntek
  • Zápor

18°C 29°C
Július 30. szombat
  • Felhős

19°C 31°C
Július 31. vasárnap
  • Felhős

20°C 34°C
Augusztus 1. hétfő
  • Zivatar

21°C 31°C
Augusztus 2. kedd
  • Zivatar

19°C 27°C
Augusztus 3. szerda
  • Zápor

16°C 27°C
Augusztus 4. csütörtök
  • Felhős

14°C 28°C

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel keleten kevesebb, máshol több lesz felettünk a felhő, főként a Dunántúlon és elszórtan északon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Északnyugaton zivataroktól függetlenül is élénk lehet az északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. Napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és összességében sokfelé kialakulhat zápor, zivatar, nem egy helyen felhőszakadás, akár jégeső kíséretében. A Dunántúlon, majd a középső és az északi tájakon is megélénkül az északira-északnyugatira forduló szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 25 és 32 fok között alakul, de a zivatarokat követően visszaesik a hőmérséklet. Keleten és délen lesz melegebb. Péntek reggel a keleti, északkeleti országrészben még számítani kell záporokra, zivatarokra, máshol változóan, erősen felhős időre ébredhetünk. Az északnyugati, nyugati szél gyenge, mérsékelt lesz, de zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos lökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön gyenge hidegfront éri el térségünket, de kezdetben még jelentkezhetnek fülledtség okozta panaszok. Napközben izom- és hasi görcsök, fejfájás előfordulhat. Vérnyomáspanaszok elsősorban a keleti országrészben élők körében jelentkezhetnek. Megterhelő nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők kerüljék a megterhelő fizikai munkát és a stresszhelyzeteket. A felhős időben rosszabb lehet hangulatunk, ingadozhat hőérzetünk.

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön országszerte számítani kell záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra, felhőszakadások környezetében vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. A többfelé élénk északi, északnyugati szelet zivatarok környezetében erős, viharos lökések kísérhetik, melyek jelentősen csökkentik a járművek menetstabilitását. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. A naposabb tájakon gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék, az útifű, a kenderfélék és a libatopfélék koncentrációja általában alacsony marad, de helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. Alacsony koncentrációban van jelen a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is, valamint már az üröm és a parlagfű virágporából is előfordulhat egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja több helyen elérheti a nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. július 27. 17:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 25,6
Velencei-tó (Agárd) 26,4
Tisza (Kisköre-felsö) 24,3
Fertö-tó (Fertörákos) 26,1
Duna (Budapest) 21,9
Tisza (Szolnok) 24,2