Márta, Flóra
17 °C
27 °C
Július 29. kedd
  • Zápor

17°C 28°C
Július 30. szerda
  • Zivatar

18°C 31°C
Július 31. csütörtök
  • Zivatar

19°C 29°C
Augusztus 1. péntek
  • Zivatar

19°C 30°C
Augusztus 2. szombat
  • Felhős

18°C 31°C
Augusztus 3. vasárnap
  • Zápor

19°C 33°C
Augusztus 4. hétfő
  • Felhős

19°C 32°C
Augusztus 5. kedd
  • Zápor

18°C 32°C

36 órás előrejelzés

Kedden marad a fülledt, párás, meleg időjárás. Továbbra is gyakran lesz erősen felhős az ég, és eleinte főként északkeleten, majd napközben többfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. A hevesebb gócokat felhőszakadás, jégeső és viharos kifutószél kísérheti. Zivataroktól függetlenül délutántól nyugaton a déli, délkeleti szelet kísérhetik élénk lökések. A csúcshőmérséklet 24 és 29°C között alakul. Szerda reggelre dél felől elvékonyodik a felhőzet, északon lehet még több felhő az égen, és főként az Északi-középhegység térségében, esetleg a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A gyenge délkeleti szélben többfelé párássá válik a levegő, hajnalra pedig 15 és 20°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben a fátyolos napsütést követően délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és ismét egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Jól fejlett zivatarrendszer is kialakulhat, melyben felhőszakadás, jégeső és viharos kifutószél kísérheti a gócokat. A déli, délkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül. Délutánra 27 és 33°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden sem várható fronthatás, legnagyobb terhelést a szervezet számára továbbra is a fülledt, meleg idő okozhatja. Ennek hatására csökken a teljesítőképesség, bágyadtabbak, tompábbak lehetünk. Ezen kívül légszomj, nehézlégzés, illetve szívpanaszok jelentkezhetnek. Elsősorban az idősek és az asztmások számára lehet megterhelő a humánmeteorológiai helyzet, ők szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak. Az UV-sugárzás inkább csak a tartósabban napos időszakokban érhet el erős fokozatot.

Közlekedés­meteorológia

Kedden ismét többfelé számíthatunk záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra, hirtelen lecsökkenő látástávolságra. A hevesebb zivatarokban viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A fülledt, meleg időben tompábbak, figyelmetlenebbek lehetünk, vezessünk a szokásosnál is óvatosabban, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban várhatóan továbbra is mérsékelt marad a pollenkoncentráció. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul, helyenként azonban elérheti a magas szintet. A parlagfű, a pázsitfüvek és az útifű pollenkoncentrációja alacsonya marad. Az üröm, a lórom, a libatopfélék, illetve a kenderfélék pollenjéből is előfordulhat egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja elérheti a magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. július 29. 12:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 25,2
Velencei-tó (Agárd) 24,5
Tisza (Kisköre-felsö) 24
Fertö-tó (Fertörákos) 23,7
Duna (Budapest) 22,3
Tisza (Szolnok) 24,6