Gyöngyi
6 °C
11 °C
Október 24. péntek
  • Eső

6°C 9°C
Október 25. szombat
  • Felhős

5°C 11°C
Október 26. vasárnap
  • Gy. felhős

3°C 11°C
Október 27. hétfő
  • Derült

1°C 12°C
Október 28. kedd
  • Pára

1°C 12°C
Október 29. szerda
  • Pára

1°C 12°C
Október 30. csütörtök
  • Felhős

2°C 12°C
Október 31. péntek
  • Gy. felhős

3°C 12°C

36 órás előrejelzés

Péntek reggel az északi, északnyugati tájak kivételével szinte mindenhol esős időre ébredhetünk. Többfelé továbbra is erős, nyugaton, valamint a Zemplénben és az Alföld középső tájain viharos lesz az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. Napközben is marad a borongós idő, és többfelé várható további, gyengülő intenzitású eső. A szél csak délutántól kezd jelentősen mérséklődni. Mindössze 6 és 13°C közé emelkedik délutánra a hőmérséklet. Szombaton eleinte még előfordulhat helyenként kisebb eső, napközben északkelet felől azonban már egyre többfelé szakadozottabbá válik a felhőzet, előbújik a Nap. Hajnalban az Északi-középhegységben fagypontiig is csökkenhet a hőmérséklet, napközben 10-12°C-ot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken továbbra is kettős fronthatás érvényesül. Erős fejfájás, migrén, alvásprobléma jelentkezhet. Különösen megterhelő nap vár a szívbetegek és a keringési panaszokkal élők számára. Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, szédülés. A viharos szél miatt ingerültebbek, türelmetlenebbek lehetünk, valamint a hő- és komfortérzet is meglehetősen alacsony lesz. Öltözzünk melegen, rendkívül nagy lesz a megfázásveszély!

Közlekedés­meteorológia

Pénteken országszerte kell esőtől vizes, csúszós utakra számítani, majd a délután folyamán fokozatosan gyengül a csapadékintenzitás. Az erős, nyugaton, északnyugaton és északkeleten a viharos északias széllökések nagy mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását! Tartsunk nagyobb követési távolságot, közlekedjünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A 2014. évi pollenszezon véget ért. A parlagfű, illetve néhány más, nyáron jellemző allergén növény (pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék) virágporából már csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma az elkövetkező napokban várhatóan csökken, a csapadékos időszak elmúltával azonban ismét megemelkedhet, elérheti a közepes-magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. október 23. 04:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 15,9
Velencei-tó (Agárd) 15,8
Tisza (Kisköre-felsö) 15
Fertö-tó (Fertörákos) 15,7
Duna (Budapest) 15,3
Tisza (Szolnok) 15,4