Blanka, Bianka
5 °C
12 °C
Október 26. vasárnap
  • Felhős

3°C 12°C
Október 27. hétfő
  • Gy. felhős

1°C 12°C
Október 28. kedd
  • Derült

0°C 12°C
Október 29. szerda
  • Gy. felhős

-1°C 11°C
Október 30. csütörtök
  • Felhős

1°C 12°C
Október 31. péntek
  • Felhős

3°C 11°C
November 1. szombat
  • Derült

-1°C 10°C
November 2. vasárnap
  • Pára

0°C 11°C

36 órás előrejelzés

Vasárnap csapadék az ország nagy részén nem várható, bár délnyugat felé haladva még több lesz a felhő az égen. A legtöbb napsütésre északkeleten számíthatunk. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet északon, északkeleten, máshol 0 és 6 fok közé hűl a levegő, majd napközben 10-13°C-ot mérhetünk. Reggelre többfelé párássá válhat a levegő, köd is képződhet. Hétfőn reggel a Dunántúl fölött alacsonyszintű rétegfelhőzet maradhat, máshol derült, vagy gyengén felhős időre ébredhetünk. A gyenge légmozgásban többfelé pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire -2 és +4°C között alakul, de északkeleten -3, -4 fokot is mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap frontmentes, nyugodt, csendes időre számíthatunk. Az egyre hosszabb napos időszakok kedvező hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre, a párás, nyirkos, hideg reggeli órákban azonban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, valamint ingadozhat a vérnyomás. Öltözzünk melegen, rétegesen, rendkívül nagy lesz a megfázásveszély, reggel ugyanis meglehetősen hideg lesz, északkeleten többfelé fagyhat!

Közlekedés­meteorológia

Vasárnap hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek, melyek korlátozott látási viszonyokat okozhatnak! Ezek megszűnését követően napközben többnyire száraz utakra, kedvező időjárási körülményekre számíthatnak az útnak indulók, a légmozgás is gyenge marad. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A 2014. évi pollenszezon véget ért. A parlagfű, illetve néhány más, nyáron jellemző allergén növény (pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék) virágporából már csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma az elkövetkező napokban várhatóan csökken, a csapadékos időszak elmúltával azonban ismét megemelkedhet, elérheti a közepes-magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. október 25. 20:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 12,6
Velencei-tó (Agárd) 11,6
Tisza (Kisköre-felsö) 13,1
Fertö-tó (Fertörákos) 9,6
Duna (Budapest) 12,5
Tisza (Szolnok) 13,8