Vilmos
21 °C
36 °C
Június 25. szombat
  • Zápor

21°C 35°C
Június 26. vasárnap
  • Zivatar

21°C 30°C
Június 27. hétfő
  • Zivatar

19°C 26°C
Június 28. kedd
  • Zápor

17°C 27°C
Június 29. szerda
  • Gy. felhős

15°C 29°C
Június 30. csütörtök
  • Zápor

16°C 30°C
Július 1. péntek
  • Zivatar

17°C 28°C
Július 2. szombat
  • Felhős

17°C 30°C

36 órás előrejelzés

Szombaton tovább folytatódik a hőség, 33 és 37 fok közé melegszik a levegő, viszont sokfelé megélénkül, megerősödik a délkeleti szél. Frissítő záporok, zivatarok elszórtan nyugaton, délnyugaton, az északi tájakon és az Alföld középső részén alakulhatnak ki. Vasárnap reggel már a nyugati, északnyugati és a délnyugati tájainkat elérheti egy hidegfront, melynek következtében ezeken a tájakon záporok, zivatarok kialakulására kell számítani, valamint időnként élénk lehet az északira, északnyugatira forduló szél. Ugyanakkor északon, északkeleten is lehetnek futó záporok, később a front mentén többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, ezek környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. Napközben a Dunántúl nagyobb részén 30 fok alatt maradnak már a maximumok, máshol viszont még mérhetünk 32-34 fokot.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton sem lesz front térségünkben, viszont a hőség hatására szinte már mindenkinél jelentkezhet alvászavar, álmatlanság, fejfájás, migrén, dekoncentráltság, tompaság. Megterhelő időszak ez az idősek, a szív- és érrendszeri betegek, valamint a vérnyomáspanaszokkal élők számára, ezért fokozottan figyeljünk rájuk! A melegben csökkenhet munkavégző-képességünk, rosszullét is felléphet. 11 és 15 óra között sokfelé extrém erős lesz UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű, 3-4 liter folyadék beviteléről sem, illetve kerüljük a nehéz ételeket!

Közlekedés­meteorológia

Szombaton is a napos időben elsősorban a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. Egy-egy zápor, esetleg zivatar elszórtan - elsősorban nyugaton, délnyugaton, az északi tájakon és az Alföld középső részén - alakulhat ki átmenetileg nedves, csúszós útszakaszokat eredményezve. Az élénk, erős délkeleti szél sokfelé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A hétvégén pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan országszerte közepes-magas tartományban alakul. Az útifű, a lórom, a fenyőfékélék, a hárs és a szelídgesztenye pollenkoncentrációja általában alacsony tartományban alakul, de helyenként az útifűé és a hársé elérheti a közepes szintet. A libatopfélék, a kenderfélék, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje továbbra is csak minimális mennyiségben fordul elő. A kültéri allergén gombák spóraszáma elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. június 25. 10:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 23,6
Velencei-tó (Agárd) 28,5
Tisza (Kisköre-felsö) 24,6
Fertö-tó (Fertörákos) 26,5
Duna (Budapest) 19,9
Tisza (Szolnok) 24,1