Marianna
2 °C
12 °C
November 1. szombat
  • Pára

3°C 10°C
November 2. vasárnap
  • Erősen felhős

3°C 10°C
November 3. hétfő
  • Felhős

4°C 12°C
November 4. kedd
  • Gy. felhős

5°C 14°C
November 5. szerda
  • Felhős

6°C 15°C
November 6. csütörtök
  • Felhős

7°C 16°C
November 7. péntek
  • Erősen felhős

8°C 14°C
November 8. szombat
  • Szitálás

7°C 11°C

36 órás előrejelzés

Szombat reggelre még nagyobb területen számíthatunk pára, köd kialakulására, helyenként tartósabban is megmaradhat a köd, és gyenge ködszitálás is előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb -1 és +6°C között alakul, gyenge fagyra legfeljebb északon, északkeleten lehet számítani. Napközben erősen felhős, borongós időre van kilátás, rövid napos időszakokkal inkább csak nyugaton, délnyugaton találkozhatunk. A gyenge szélben 9 és 14°C közötti csúcshőmérsékletre van kilátás. Vasárnap is többfelé párásan, ködösen indul a nap, és napközben továbbra is sok lesz felettünk a felhő, csak helyenként süthet ki a nap rövidebb időre. Már csak néhol lehet gyenge fagy reggel, napközben pedig 9 és 15°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton is marad a frontmentes idő. A reumatikus, ízületi és kopásos eredetű fájdalmak azonban a hideg, többfelé párás, ködös reggeli órákban felerősödhetnek. Öltözzünk melegen, rétegesen, rendkívül nagy lesz a megfázásveszély! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket!

Közlekedés­meteorológia

Szombaton virradóra is számítani kell párás, ködös tájakra, helyenként tatrósabban ködös területek is lehetnek, így rossz látási viszonyokkal találkozhatunk ezekben az országrészekben. A gépjárművel közlekedők fokozott figyelemmel közlekedjenek, hiszen az utak a ködszitálás miatt vizesek lehetnek, a látási viszonyok pedig gyorsan romolhatnak, emiatt különösen fontos, hogy betartsák a megfelelő haladási sebességet és a követési távolságot. Északkeleten az élénk északias széllökések kissé ronthatják a járművek menetstabilitását! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A 2014. évi pollenszezon véget ért. A parlagfű, illetve néhány más, nyáron jellemző allergén növény (pl. pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék) virágporából már csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan ismét emelkedik, elérheti a közepes-magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. november 1. 04:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 11,2
Velencei-tó (Agárd) 9,6
Tisza (Kisköre-felsö) 9,4
Fertö-tó (Fertörákos) 7,8
Duna (Budapest) 9,7
Tisza (Szolnok) 9,4
Hójelentés

A következő időszakban sehol sem várható havazás hazánk területén, de egyelőre esőre sincs kilátás. Reggelente helyenként fagyhat, de az igazán hideg, télies időre még várnunk kell.