Diána
10 °C
22 °C
Szeptember 18. csütörtök
  • Gy. felhős

10°C 23°C
Szeptember 19. péntek
  • Felhős

12°C 24°C
Szeptember 20. szombat
  • Zápor

14°C 25°C
Szeptember 21. vasárnap
  • Zápor

14°C 26°C
Szeptember 22. hétfő
  • Zápor

15°C 23°C
Szeptember 23. kedd
  • Felhős

10°C 20°C
Szeptember 24. szerda
  • Erősen felhős

11°C 20°C
Szeptember 25. csütörtök
  • Felhős

13°C 22°C

36 órás előrejelzés

Csütörtök napközben sok napsütésre, kevés felhőre, kellemes, kora őszi időre van kilátás. Csapadék nem várható. A Dunántúlon többfelé élénk lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Délutánra 21 és 25°C közé melegszik a levegő. Pénteken virradóra sem várható csapadék, nyugat felől már bekúszhatnak fátyolfelhők, miközben keletebbre többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Hajnalban a szélvédett helyeken párafoltok képződhetnek, de délen és a Dunántúlon a délkeleti szelet élénk lökések is kísérhetik. 9 és 14°C közötti minimumokra van kilátás. Csapadék nem valószínű, bár napközben délnyugat, nyugat felől felhők érkezhetnek fölénk, keleten várható a legtöbb napsütés. A többfelé élénk déli, délkeleti szélben 22-26°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön folytatódik a frontmentes idő. Szervezetünknek alkalma nyílik a pihenésre, feltöltődésre, regenerálódásra. A napos időben érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni. Megnő a megfázásveszély, reggel és este hűvösebb idő várható, ezért öltözködjünk rétegesen. A reggeli órákban az érzékenyek körében jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi panaszok.

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön napközben sehol sem várható csapadék, így esőtől nedves, vizes útszakaszoktól nem kell tartanunk. A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni! Hajnalban a szélvédett, szélcsendes tájakon többfelé pára, foltokban köd okozhat rossz látási viszonyokat! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban, ahogy javul az idő, a parlagfű pollenkoncentrációja ismét megemelkedhet – bár az ország nagy részén valószínűleg a közepes-magas tartományban marad, a Tiszántúlon elérheti a nagyon magas szintet is. A csalánfélék és a pázsitfüvek virágporának mennyisége jellemzően alacsony, esetenként közepes szintű is lehet. A többi, nyáron jellemző allergén növény (útifű, üröm, libatopfélék, kenderfélék) pollenje várhatóan csak alacsony koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma emelkedik, elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. szeptember 15. 13:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 19,1
Velencei-tó (Agárd) 18,9
Tisza (Kisköre-felsö) 19
Fertö-tó (Fertörákos) 18,2
Duna (Budapest) 16,6
Tisza (Szolnok) 19,9