Vendel
5 °C
20 °C
Október 20. péntek
  • Felhős

5°C 21°C
Október 21. szombat
  • Erősen felhős

7°C 20°C
Október 22. vasárnap
  • Eső

7°C 17°C
Október 23. hétfő
  • Eső

9°C 11°C
Október 24. kedd
  • Felhős

7°C 14°C
Október 25. szerda
  • Felhős

5°C 15°C
Október 26. csütörtök
  • Felhős

6°C 17°C
Október 27. péntek
  • Felhős

7°C 18°C

36 órás előrejelzés

Pénteken országszerte párás, ködös időre ébredhetünk, majd délutánra mindenhol megszűnik a köd, kisüt a nap, de nyugaton, északnyugaton erősen felhős tájak is lehetnek. Csapadék nem várható. A Dunántúlon helyenként megélénkülhet a délnyugati szél. Napközben 17-24 fok között alakul a hőmérséklet, de a tartósabban ködös, felhősebb tájakon hűvösebb lehet délután. Szombaton már több felhő lesz felettünk, de csak néhol északon, északkeleten fordulhat elő gyenge csapadék. Helyenként élénk lehet a nyugatias szél. Többfelé még ködös lesz a reggel, délután pedig 16-22 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken is folytatódik a frontmentes, nyugodt idő. A reggeli hűvös, nyirkos időben azonban megnő a megfázásveszély, valamint átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben a kellemesen meleg, többfelé napos idő kedvező hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. A párás levegőben a kórokozók könnyebben terjednek, ezért öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

Közlekedés­meteorológia

Pénteken a reggeli, kora délelőtti órákban ismét sokfelé előfordulhat pára, köd, mely jelentősen rontja a látástávolságot, emiatt vezessenek fokozott óvatossággal! A köd délutánra a legtöbb helyen felszáll, de nyugaton, északnyugaton lokálisan még lehetnek nyirkos területek. Másutt azonban száraz, többnyire napos időre készülhetnek az útnak indulók, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A Dunántúlon helyenként élénk délnyugati széllökések ronthatják kissé a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az idei pollenszezon véget ért. A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, a továbbiakban várhatóan már nem éri el a tüneteket okozó szintet. A többi nyáron jellemző allergén növény (pl. pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék) virágporából is legfeljebb csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma ismét emelkedik, többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. október 20. 12:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 15,1
Velencei-tó (Agárd) 15,5
Tisza (Kisköre-felsö) 13,6
Fertö-tó (Fertörákos) 14,8
Duna (Budapest) 13,7
Tisza (Szolnok) 13,6