Lázár, Olimpia
4 °C
9 °C
December 18. csütörtök
  • Szitálás

1°C 8°C
December 19. péntek
  • Felhős

5°C 12°C
December 20. szombat
  • Zápor

5°C 9°C
December 21. vasárnap
  • Felhős

2°C 6°C
December 22. hétfő
  • Erősen felhős

-1°C 6°C
December 23. kedd
  • Erősen felhős

2°C 7°C
December 24. szerda
  • Felhős

1°C 6°C
December 25. csütörtök
  • Erősen felhős

-1°C 4°C

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel délen, délkeleten és a völgyekben többfelé párás, ködös, máshol jórészt felhős időre ébredhetünk, az északi megyékben kisebb eső is kialakulhat. A délnyugatira forduló szél gyenge, mérsékelt marad. Hajnalra 0 és +4°C közé hűl a levegő. Napközben is a felhők lesznek túlsúlyban, hosszabb napos időszakok inkább csak délnyugaton lehetnek. Napközben északnyugaton fordulhat még elő néhol kisebb eső, majd estétől ismét egyre többfelé várható csapadék. Időnként megélénkülhet a nyugati, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10°C között alakul. Péntek virradóra a csapadékmező kelet felé vonul, a reggeli órákban még az ország északkeleti harmadán eshet az eső. Napközben megszűnik a csapadékos idő, nyugat felől felszakadozik a felhőzet és egyre többfelé süt majd ki a Nap. Északon és a Tiszántúlon felélénkül, felerősödik a szél. Az enyhe hajnalt követően, délutánra 9 és 14 fok közé, északkeleten 6-8 fok köré melegszik a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön fronthatás nem érvényesül hazánkban. Elsősorban a Dunántúlon délután napsütésre is számíthatunk, ami pozitívan befolyásolja a közérzetet, hangulatot. Keletebbre ugyanakkor sokfelé napközben is felhős, borongós marad az idő, bágyadtabbak, tompábbak lehetünk. Főként a déli megyékben köd, sűrű köd képződik reggelre, hatására az ízületi fájdalmak felerősödhetnek. A változékony időben öltözzünk rétegesen!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön eleinte az északi tájakon lehetnek elszórtan kisebb esőtől csúszósak az utak. Többfelé ködössé válik reggelre a levegő, délen, délkeleten sűrű köd csökkentheti jelentősen a látástávolságot, helyenként napközben is párás marad a levegő. Délután elsősorban a Dunántúlon szakadozik fel a felhőzet, érdemes a napszemüveget is bekészíteni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. december 17. 19:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 3,8
Velencei-tó (Agárd) 4
Tisza (Kisköre-felsö) 3,2
Fertö-tó (Fertörákos) 3,1
Duna (Budapest) 5,2
Tisza (Szolnok) 4
Hójelentés

Csütörtökön a reggeli órákban számíthatunk kisebb esőre, majd estétől várható ismét egyre többfelé eső. Havazás az enyhe időnek köszönhetően nem valószínű, az igazi tél tehát továbbra is várat magára.