Márk
14 °C
17 °C
Április 25. péntek
  • Zápor

13°C 19°C
Április 26. szombat
  • Zápor

11°C 19°C
Április 27. vasárnap
  • Erősen felhős

9°C 21°C
Április 28. hétfő
  • Zápor

9°C 20°C
Április 29. kedd
  • Zivatar

10°C 18°C
Április 30. szerda
  • Zápor

9°C 20°C
Május 1. csütörtök
  • Zápor

9°C 22°C
Május 2. péntek
  • Zápor

10°C 22°C

36 órás előrejelzés

Péntek reggel többfelé szükség lesz az esernyőkre, eső, zápor többfelé előfordulhat, a középső tájakon akár zivatarok is kialakulhatnak. Északon, északkeleten megélénkül a szél. Reggelre 10 és 15°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben erősen felhős, borult lesz az ég és többfelé kell számítani esőre, záporokra, elsősorban a középső és a délnyugati tájakon zivatarokra is. Helyenként élénk, esetleg erős lehet a szél is. 15-22°C várható, de a zivataros, csapadékos területeken napközben visszaeshet a hőmérséklet. Szombat reggel a Dunától keletre eső tájakon és a nyugati határhoz közeli területeken lehet még elszórtan kisebb esőre, egy-egy záporra számítani, máshol változóan, illetve erősen felhős lesz az ég. Helyenként megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 14°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken is kettős fronthatás érvényesül, de elsősorban a melegfrontra érzékenyeknél jelentkezhetnek tünetek. Migrén, dekoncentráltság, fáradékonyság jelentkezhet. Ugyanakkor vérnyomásproblémák, keringési panaszok is felléphetnek. A borongós tájakon lehangoltak lehetünk. A fülledtebb időben légszomj, nehéz légzés jelentkezhet, zivatarok környezetében erősödhetnek az asztmás tünetek.

Közlekedés­meteorológia

Pénteken országszerte számítani kell esőtől, záporoktól vizes, csúszós útszakaszokra. Elsősorban a középső és a délnyugati tájakon zivatarok is kialakulhatnak, melyekben lecsökkenhet a látástávolság, környezetükben erős széllökések ronthatják a menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is romolhat kissé a menetstabilitást az élénk szél miatt. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Átmenetileg ismét csökkent a pollenkoncentráció. Elsősorban a platán, illetve helyenként még a tölgy, valamint az eperfafélék virágpora lehet jelen tüneteket okozó közepes, esetleg magas mennyiségben. A nyír, a kőris, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. Előfordulhat még a vadgesztenye, a bükk, a dió, a fenyő- és csalánfélék, valamint a pázsitfűfélék pollenjéből is egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően alacsony.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. április 25. 02:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 13,4
Velencei-tó (Agárd) 17,3
Tisza (Kisköre-felsö) 13,4
Fertö-tó (Fertörákos) 16,4
Duna (Budapest) 13,9
Tisza (Szolnok) 13,8