Magdolna
18 °C
26 °C
Július 22. kedd
  • Zivatar

18°C 26°C
Július 23. szerda
  • Zivatar

17°C 24°C
Július 24. csütörtök
  • Zápor

15°C 27°C
Július 25. péntek
  • Felhős

16°C 30°C
Július 26. szombat
  • Zápor

18°C 31°C
Július 27. vasárnap
  • Zápor

19°C 32°C
Július 28. hétfő
  • Zivatar

19°C 32°C
Július 29. kedd
  • Zivatar

19°C 29°C

36 órás előrejelzés

Kedden sok lesz térségünk fölött a felhő, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Sokfelé kell számítani esőre, záporokra, zivatarokra. A hevesebb gócokat felhőszakadás, jégeső kísérheti. Általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Délután 22 és 29°C között alakul a hőmérséklet. Szerda reggel tovább folytatódik a csapadékos idő, ismét számítani kell országszerte záporok, zivatarok kialakulására. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérhetik, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is előfordulhatnak. 15 és 19°C között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben elsősorban a Dunától keletre és délnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi, északkeleti szél, de a zivatarok környezetében még mindig számítani kell erős, viharos lökésekre. 20 és 27°C közé melegszik a levegő, északkeleten várató a hűvösebb idő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden megszűnik a hőség, így már csak kevesen tapasztalhatnak migrént, alvázavart. A változékony idő miatt azonban kettősfronti hatás lesz a jellemző. Görcsös panaszok, dekoncentráltság, nyugtalanság jelentkezhet. Elfordulhatnak még keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét. Erősödhetnek az ízületi fájdalmak, a fülledtség miatt légszomj jelentkezhet, zivatarok környezetében pedig erősödhetnek az asztmás tünetek.

Közlekedés­meteorológia

Kedden országszerte számítani kell záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra. Heves zivatarok közelében erős széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását, illetve hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Közlekedjünk óvatosan, ugyanis helyenként vízátfolyások is nehezíthetik majd a közlekedők dolgát. Tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Ezen a héten a pollenkoncentráció csökkenni fog az időjárásnak köszönhetően. A csalánfélék virágpora a közepes-, magas szintet éri el, az útifűfélék, a pázsitfűfélék koncentrációja csökkent, közepes, alacsony tartományban alakul. A lórom és a libatopfélék pollenkoncentrációja alacsony. Emelkedett az üröm virágporának mennyisége, valamint a huzamosabb ideig tartó jó idő hatására megjelent a parlagfű is. A kültéri allergén gombák koncentrációja az elkövetkezendő napok meleg és csapadékos időjárása miatt elérheti a magas, helyenként a nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. július 22. 09:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 25,5
Velencei-tó (Agárd) 26,6
Tisza (Kisköre-felsö) 25,2
Fertö-tó (Fertörákos) 26
Duna (Budapest) 23,5
Tisza (Szolnok) 25,5