Olivér
2 °C
8 °C
November 21. péntek
  • Felhős

2°C 8°C
November 22. szombat
  • Pára

1°C 7°C
November 23. vasárnap
  • Borult

2°C 7°C
November 24. hétfő
  • Felhős

0°C 6°C
November 25. kedd
  • Felhős

-2°C 5°C
November 26. szerda
  • Pára

-2°C 5°C
November 27. csütörtök
  • Erősen felhős

-1°C 5°C
November 28. péntek
  • Erősen felhős

0°C 5°C

36 órás előrejelzés

Pénteken a változó felhőzet mellett a Dunántúlon és a középső tájakon hosszabb, keleten inkább csak rövid napos időszakokra van kilátás. Csapadék már sehol sem várható. A Dunántúlon és északkeleten helyenként még élénk lehet a szél. Hajnalban a szélcsendesebb tájakon pára-, néhol ködfoltok képződhetnek. A minimum-hőmérséklet -1 és +4°C között várható, délutánra pedig 6-10°C köré melegszik a levegő. Szombaton a magasban történő melegedés és a felszín közelében megrekedő hidegebb levegő együttes hatásaként erősödik a ködhajlam, sokfelé napközben is borongós, szürke, hideg időre van kilátás. Hajnalban -1 és +3°C, napközben 4 és 9°C várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken nem várható fronthatás. A többfelé párás, ködös idő az ízületi fájdalmakkal küszködők helyzetét nehezíti. Keleten több, nyugaton kevesebb felhő várható, a sok napsütés javítja a komfortérzetet és hangulatot, azonban a levegő jelentősen nem melegszik fel. Öltözzünk melegebben, könnyedén megfázhatunk!

Közlekedés­meteorológia

Pénteken hazánk nagy részén száraz utakra készülhetnek az útnak indulók, hajnalban azonban foltokban köd képződhet, melyek ronthatják a látási viszonyokat. Az északkeleti szelet északkeleten, valamint a Dunántúl északi felén kísérhetik időnként élénk, erős lökések, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. november 4. 05:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 9
Velencei-tó (Agárd) 8,7
Tisza (Kisköre-felsö) 9
Fertö-tó (Fertörákos) 9,2
Duna (Budapest) 9,3
Tisza (Szolnok) 8,8
Hójelentés

Az igazán hideg, télies időre még várnunk kell, igaz a hétvégére jó néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, egyre többfelé jelennek meg a hajnali fagyok is. Havazástól azonban egyelőre nem kell tartanunk.