Tihamér, Annamária
16 °C
30 °C
Július 1. szerda
  • Gy. felhős

15°C 29°C
Július 2. csütörtök
  • Gy. felhős

16°C 29°C
Július 3. péntek
  • Derült

16°C 30°C
Július 4. szombat
  • Derült

17°C 32°C
Július 5. vasárnap
  • Derült

18°C 33°C
Július 6. hétfő
  • Derült

19°C 35°C
Július 7. kedd
  • Gy. felhős

20°C 36°C
Július 8. szerda
  • Felhős

21°C 36°C

36 órás előrejelzés

Szerdán sok-sok napsütésre számíthatunk, amit legfeljebb kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarhat. Csapadék nem várható. Keleten, északkeleten élénk lehet az északi szél. Délután 27-31 fokot mérhetünk. Csütörtökön is meleg, nyári időben lesz részünk. Az ország északkeleti felén kevés felhő mellett szinte zavartalan lesz a napsütés, délnyugat felé haladva időnként ugyan több lehet a felhő az égen, de csapadék ezeken a tájakon sem valószínű. A Dunától keletre többfelé megélénkül az északkeleti szél. Hajnalban 12-18, délután 27-32 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán nem várható fronthatás, kellemes nyári időben lesz részünk, legfeljebb a Tiszántúlon a kissé megélénkülő szél okozhat az arra érzékenyeknél enyhe fejfájást, nyugtalanságot. Többfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt, illetve gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Viseljünk napszemüveget, szalmakalapot! Fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot, hogy elkerüljük a dehidratációt!

Közlekedés­meteorológia

Szerdán alapvetően napos, száraz időben lesz részünk, így leginkább a napszemüveg viselése ajánlott vezetés közben. A Tiszántúlon a kissé megélénkülő északi szél némileg csökkentheti a járművek menetstabilitását. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék koncentrációja elérheti a közepes-magas szintet. Az útifű és a lórom koncentrációja általában alacsony marad, de helyenként elérheti a közepes szintet. Már elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása is, de pollenjükből egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül általában alacsony koncentrációban jelen van még a fenyőfélék, a hársfa, a szelídgesztenye, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágpora. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a nagyon magas szintet is.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. július 1. 06:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 21,5
Velencei-tó (Agárd) 20,9
Tisza (Kisköre-felsö) 21,1
Fertö-tó (Fertörákos) 20,1
Duna (Budapest) 18,5
Tisza (Szolnok) 21,7