Zsigmond
10 °C
18 °C
Május 2. hétfő
  • Zápor

11°C 18°C
Május 3. kedd
  • Zápor

10°C 19°C
Május 4. szerda
  • Zápor

10°C 18°C
Május 5. csütörtök
  • Zápor

9°C 20°C
Május 6. péntek
  • Zápor

10°C 21°C
Május 7. szombat
  • Felhős

10°C 22°C
Május 8. vasárnap
  • Gy. felhős

10°C 23°C
Május 9. hétfő
  • Felhős

11°C 24°C

36 órás előrejelzés

Hétfőn is a felhők lesznek túlsúlyban, de északon, északkeleten szűrt napos időszakokra is számíthatunk. Az ország nyugati, délnyugati felén sokfelé, máshol csak helyenként számíthatunk esőre, záporokra, főként északnyugaton zivatar is kialakulhat. Elsősorban a déli, délnyugati és északi, északkeleti tájakon kísérhetik élénk, olykor erős lökések a keleti-északkeleti szelet. Hajnalban 8-13, napközben a csapadékosabb délnyugati országrészben 13-17, az ország északkeleti felén 18-22 fokra van kilátás. Kedd reggelre már több helyen felszakadozhat a zárt felhőzet, de továbbra is a felhőké lesz a főszerep. Kisebb eső, zápor inkább csak helyenként - elsősorban északon és délnyugaton - alakulhat ki. Élénk, nyugaton és néhol az Alföldön erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Hajnalra 10 fok köré csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn változékony időre, kettősfronti hatásra számíthatunk, intenzívebben a Dunántúlon jelentkezhetnek a panaszok. Általános lehet a fejfájás, rossz közérzet, ingerültség, vérnyomás-ingadozás, szédülés, valamint alvászavarok is előfordulhatnak. A többfelé csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, keleten pedig fülledtség ronthatja a komfortérzetet, okozhat légzési nehézségeket. Immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, italokat!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn az ország nyugati, délnyugati felén többfelé, máshol inkább csak helyenként számíthatunk eső, záporok, főként északnyugaton néhol zivatarok következtében vizes, csúszós útszakaszokra, az intenzívebb csapadékgócok környezetében hirtelen lecsökkenő látástávolságra. Főként északon, északkeleten és a délnyugati tájakon csökkentheti élénk, időnként erős szél a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő időszakban a csapadékosabb idő hatására átmenetileg csökkenhet a pollenterhelés. A pázsitfűfélék virágpora többfelé tüneteket okozó közepes koncentrációban lehet jelen a levegőben. A tavaszi pollenszezon a végéhez közeledik, de a virágos kőris, az eperfafélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja is emelkedhet, helyenként elérheti a magas szintet. Alacsony és közepes koncentrációban továbbra is jelen van a bükk, a tölgy, a nyír, a fűz, a dió, valamint a ciprus- és a tiszafafélék pollenje. Az útifű és a lórom virágporából továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma emelkedik, várhatóan eléri a közepes szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2016. május 2. 01:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 11,6
Velencei-tó (Agárd) 13,3
Tisza (Kisköre-felsö) 13,4
Fertö-tó (Fertörákos) 12,7
Duna (Budapest) 12,6
Tisza (Szolnok) 13,5