Zalán
8 °C
12 °C
Március 30. hétfő
  • Eső

8°C 13°C
Március 31. kedd
  • Zápor

3°C 13°C
Április 1. szerda
  • Zápor

5°C 11°C
Április 2. csütörtök
  • Zápor

2°C 9°C
Április 3. péntek
  • Eső

1°C 8°C
Április 4. szombat
  • Zápor

2°C 8°C
Április 5. vasárnap
  • Erősen felhős

1°C 8°C
Április 6. hétfő
  • Felhős

0°C 11°C

36 órás előrejelzés

Hétfőn napközben többfelé számíthatunk majd esőre, záporokra, késő délutántól a déli tájakon várható nagyobb mennyiségű csapadék. A délnyugati szél északnyugat felől északnyugatira fordul, és erős, viharos lökésekre is számítani kell. Délután 10-17°C várható. Kedden a reggeli órákban a Tiszántúlon számíthatunk még napsütésre, nyugat felől azonban ismét beborul az ég. Északnyugaton már kisebb eső is kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton a délies szél élénk, erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-6 fok között alakul. Napközben ismét többfelé lehet eső, zápor, délen egy-egy zivatar sem kizárt. Erős, viharos lesz a délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 17°C között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn a kezdeti borongós idő ronthatja közérzetünket, levertséget, fáradtságot is tapasztalhatunk. Hidegfronti hatással is kell számolnunk, felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, illetve fejfájás, migrén, szédülés is felléphet. Az erős szélben csökken a hőérzet, öltözködjünk rétegesen!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn országszerte számítanunk kell esőtől, záporoktól vizes, csúszós útszakaszokra, a délután második felétől délen, délnyugaton hullhat több csapadék. A légmozgás sokfelé lesz élénk, erős, az északi tájakon viharos lökések csökkenthetik jelentősen a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2015. március 30. 16:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 8,2
Velencei-tó (Agárd) 9,8
Tisza (Kisköre-felsö) 8,6
Fertö-tó (Fertörákos) 8,6
Duna (Budapest) 9,3
Tisza (Szolnok) 8,8
Hójelentés

Hétfőn sokfelé készülhetünk esőre, záporesőre, havazás viszont sehol sem várható a kora tavaszias időben. A hazai sípályák közül már csak Eplény várja vendégeit.