Fülöp, Evelin
13 °C
24 °C
Május 26. péntek
  • Felhős

10°C 24°C
Május 27. szombat
  • Felhős

11°C 25°C
Május 28. vasárnap
  • Derült

11°C 25°C
Május 29. hétfő
  • Gy. felhős

11°C 27°C
Május 30. kedd
  • Gy. felhős

15°C 29°C
Május 31. szerda
  • Felhős

16°C 30°C
Június 1. csütörtök
  • Zivatar

17°C 28°C
Június 2. péntek
  • Zápor

15°C 25°C

36 órás előrejelzés

Pénteken gyengén, közepesen felhős időre ébredhetünk, csapadék sehol sem várható. Gyenge, mérsékelt lesz az északi-északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul. Napközben sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak északon, északkeleten fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor. Sokfelé megélénkül az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul. Szombat reggel többnyire napos időre ébredhetünk, csapadék sehol sem várható. A Tiszántúlon az északkeleti, északnyugaton az északi szél élénkülhet meg. A minimum-hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken sem lesz front térségünkben, napközben fokozatosan megszűnnek a korábbi napokban jelentkezett panaszok. A vérnyomásproblémákkal élők számára azonban ajánlott a könnyű ételek fogyasztása. A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, alkalmas nap lesz a szabadtéri programok számára. Ugyanakkor 11 és 15 óra között nagyon erős, helyenként akár extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, ugyanis akár negyed óra alatt is leéghetünk!

Közlekedés­meteorológia

Pénteken csak elszórtan fordulhat elő egy-egy zápor helyenként az északi, északkeleti tájakon, melyek vizessé, csúszóssá tehetik az érintett útszakaszokat. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi-északnyugati szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja tovább emelkedik, országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes-magas szintet is. Elkezdődött a csalánfélék virágzása, pollenkoncentrációjuk a közepes szintet is elérheti. Közepes-magas szintet érhet el még a kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék pollenkoncentrációja. Alacsony mennyiségben van jelen a tölgy és az eperfafélék virágpora, illetve előfordulhat még egy-egy szem a nyír és a kőris pollenjéből is. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja csak lassan emelkedik, egyelőre az alacsony tartományban marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma az alacsony-közepes tartományban alakul.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. május 26. 00:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 17,7
Velencei-tó (Agárd) 19,4
Tisza (Kisköre-felsö) 19
Fertö-tó (Fertörákos) 17,7
Duna (Budapest) 17,4
Tisza (Szolnok) 19,3