Sámuel, Hajna
15 °C
19 °C
Augusztus 21. csütörtök
  • Zápor

15°C 22°C
Augusztus 22. péntek
  • Felhős

10°C 25°C
Augusztus 23. szombat
  • Zápor

13°C 25°C
Augusztus 24. vasárnap
  • Zápor

13°C 22°C
Augusztus 25. hétfő
  • Gy. felhős

10°C 24°C
Augusztus 26. kedd
  • Zápor

11°C 25°C
Augusztus 27. szerda
  • Zápor

15°C 23°C
Augusztus 28. csütörtök
  • Eső

15°C 20°C

36 órás előrejelzés

Csütörtökön napközben egyre inkább keleten, északkeleten és nyugaton valószínű további eső, zápor, keleten, északkeleten zivatar is, miközben északnyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. Szeles időre van kilátás, az északnyugati, keleten kezdetben a nyugati szelet kísérhetik élénk, helyenként erős, keleten, északkeleten zivatar környezetében akár viharos lökések. Délutánra a legtöbb helyen 18 és 25°C közé melegszik a levegő, délkeleten lehet ennél egy-két fokkal melegebb. Péntek reggel változóan felhős lesz az ég, nyugaton, délnyugaton több lesz a felhő, és nyugaton egy-egy zápor is kialakulhat. A szélcsendes, mélyebben fekvő területeken párássá válhat a levegő. A gyenge, mérsékelt légmozgás mellett 7 és 13°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben az ország nagy részén erősebben megnövekedhet a felhőzet, és a Dunántúlon helyenként egy-egy zápor is kialakulhat. A Dunántúl északi felén megélénkül a délkeleti szél. 23 és 27°C között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön kezdetben még országszerte, délután már csak keleten terheli hidegfronti hatás szervezetünket, miközben a Dunántúlon és a középső tájakon jelentősen javul a humánmeteorológiai helyzet. Fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, illetve a szeles időben ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk. Mindenhol visszaesik a hőmérséklet, öltözzünk rétegesen!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön kezdetben többfelé, délután inkább már csak keleten, északkeleten és nyugaton számíthatunk eső, záporok, zivatarok következtében vizes, csúszós utakra, zivatarokban helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolságra. Többfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas, elsősorban az ország déli, illetve keleti részén helyenként már a nagyon magas szintet is. Fokozódik az üröm és a libatopfélék pollenszórása is, virágporuk mennyisége elérheti a közepes, sőt esetenként a magas szintet. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően magas. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék virágporának mennyisége a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfüvek, a lórom és az útifű pollenje várhatóan csak alacsony koncentrációban lesz jelen a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően közepes, de helyenként elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Sugárzás

Részletes UV térkép.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2014. augusztus 21. 12:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 21,5
Velencei-tó (Agárd) 21,6
Tisza (Kisköre-felsö) 23,4
Fertö-tó (Fertörákos) 19,4
Duna (Budapest) 18,6
Tisza (Szolnok) 23