Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Elfogtak egy magas rangú al-Kaida tagot

2004.08.08. 11:49
Elfogták Dubaiban az al-Kaida egyik magas rangú operatív tagját, akit Pakisztánban terrorcselekményekkel, egyebek közt a Pervez Musarraf államfő elleni két merényletkísérlettel összefüggésben köröztek.
Őrizetbe vették az Egyesült Arab Emírségekben, Dubaiban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egy magas rangú operatív tagját, és átadták őt a pakisztáni hatóságoknak, közölte vasárnap a pakisztáni tájékoztatási miniszter.

Az immár pakisztáni őrizetben lévő Kari Szaifullah Ahtar korábban egy terroristakiképző tábort vezetett az afganisztáni Rishorban, ahol mintegy 3500 terroristát tanítottak emberrablásra, gyilkolási és hagyományos harci technikákra, - mondta a miniszter, Sejk Rasid Ahmed. A tábort 2001 októberében órákkal azelőtt hagyták el - Ahtarral együtt -, hogy az amerikaiak megkezdték offenzívájukat az országot addig kormányzó tálibok elűzésére.

A pakisztáni tájékoztatási miniszter elmondta, hogy Ahtar hosszú időt töltött Afganisztánban, és többször találkozott Oszama bin Ladennel, az al-Kaida vezetőjével. Pakisztánban terrorcselekményekkel, egyebek közt a Pervez Musarraf államfő elleni két merényletkísérlettel összefüggésben körözték.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.