Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Elfogtak egy magas rangú al-Kaida tagot

2004.08.08. 11:49
Elfogták Dubaiban az al-Kaida egyik magas rangú operatív tagját, akit Pakisztánban terrorcselekményekkel, egyebek közt a Pervez Musarraf államfő elleni két merényletkísérlettel összefüggésben köröztek.
Őrizetbe vették az Egyesült Arab Emírségekben, Dubaiban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egy magas rangú operatív tagját, és átadták őt a pakisztáni hatóságoknak, közölte vasárnap a pakisztáni tájékoztatási miniszter.

Az immár pakisztáni őrizetben lévő Kari Szaifullah Ahtar korábban egy terroristakiképző tábort vezetett az afganisztáni Rishorban, ahol mintegy 3500 terroristát tanítottak emberrablásra, gyilkolási és hagyományos harci technikákra, - mondta a miniszter, Sejk Rasid Ahmed. A tábort 2001 októberében órákkal azelőtt hagyták el - Ahtarral együtt -, hogy az amerikaiak megkezdték offenzívájukat az országot addig kormányzó tálibok elűzésére.

A pakisztáni tájékoztatási miniszter elmondta, hogy Ahtar hosszú időt töltött Afganisztánban, és többször találkozott Oszama bin Ladennel, az al-Kaida vezetőjével. Pakisztánban terrorcselekményekkel, egyebek közt a Pervez Musarraf államfő elleni két merényletkísérlettel összefüggésben körözték.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.