Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Elfoghatták a francia állam zsarolóit

2004.03.26. 16:14
A francia államot vasútrobbantással zsaroló AZF csoport tagjait foghatta el a rendőrség Loiret megyében és Párizs mellett. Perdöntő tárgyi bizonyíték ugyanakkor eddig még nem került elő.
Három gyanúsítottat vett őrizetbe a francia rendőrség a vonatrobbantós fenyegetésekkel kapcsolatban. A magát AZF-nek nevező csoport egy hónapja zsarolja ötmillió euróra a francia államot a vasúthálózat elleni merényletekkel fenyegetőzve.

Nincs tárgyi bizonyíték

A csoport csütörtökön nyilvánosságra hozott levelében akciója "műszaki okokból" történő felfüggesztéséről számolt be.

Francia hírügynökségi források szerint a rendőrség egy férfit és egy nőt vett őrizetbe Loiret megyében, harmadik társukat Párizs körzetében fogták el csütörtök délután. Péntek reggel mindhármukat a terrorelhárítás párizsi központjába szállították át kihallgatásra.

Egyelőre azonban nem biztos, hogy ténylegesen az AZF tagjait fogták el, mivel a házkutatások során nem került elő perdöntő bizonyíték.

Repülőipari kötődések

A France-Info rádió értesülése szerint a három személyt napok óta figyelték, miután az illetékes szervek több bejelentést kaptak arról, hogy szemtanúk többször látták előfordulni a gyanús személyeket a Loiret megyei Montargis, illetve a Lognes repülőtér közelében. Ezekre a repterekre kellett volna elszállítania a belügyminisztérium helikopterének az ötmillió eurós váltságdíjat. A március elejére megadott két időpontban azonban kommunikációs és időjárási problémák miatt meghiúsult a pénz átadása.

A rendőrség szerint valamennyi előállított valamilyen módon kötődik repülőgépipari kapcsolatokkal rendelkező körökhöz.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.