Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Amrozi beismerte a bali robbantást

2002.11.07. 13:02
A Bali szigeti terrortámadás kapcsán kihallgatott gyanúsítottak egyike bevallotta, hogy ő helyezte el azt a pokolgépet, amely csaknem kétszáz ember életét oltotta ki október 12-én.
Az indonéz rendőrség főnöke csütörtökön bejelentette, az Amrozi néven azonosított gyanúsított bevallotta, hogy egy saját tulajdonú Mitsubishi furgonban rejtette el az egyik pokolgépet az üdülősziget egyik éjszakai szórakozóhelye előtt. A vizsgálatok szerint a gépkocsiba rejtett pokolgép volt a legerősebb a három bomba közül. Az október 12-i terrorcselekményben közel 200, főleg ausztrál turista vesztette életét.

Iszlám iskolában fogták el

Helyi televíziós jelentések szerint Amrozit egy bentlakásos iszlám iskolában fogták el Tenggulun városában, Kelet-Jáván. A hatóságok folytatják a férfi kihallgatását, mivel keresztkérdések révén számos adatot alaposan ellenőrizniük kell még. A rendőrfőnök megerősítette, hogy a hatóságok folytatják Amrozi bűntársainak felkutatását.

Továbbra is a Dzsemáa Iszlamiját vádolják

Az indonéz rendőrök csütörtökön nyilvánosságra hozták a negyedik gyanúsított fantomképét is. A bali robbantás ügyén pillanatnyilag 120, indonéz, ausztrál, brit, amerikai és Japán nyomozók dolgoznak. A hatóságok továbbra is a szélsőséges Dzsemáa Iszlamija terrorszervezetet sejtik a robbantás mögött. A rendőrök többször kihallgatták a szervezet vezetőjét, Abu Bakar Basírt is, de eddig semmi kapcsolatra nem bukkantak.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.