Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Egyelőre nem emel a MOL

2000.09.08. 11:01
Előreláthatóan még ma véget ér a francia benzinblokád, ha sikerül a kormány és szakszervezetek képviselőinek megegyezni. A párizsi konzulátushoz 8-10 magyar állampolgár fordult tájékoztatásért, anyagi segítséget nem igényeltek. A MOL Rt. egyelőre bizonytalan: a sajtóiroda munkatársai nem tudták megerősíteni, hogy a magyar olajcég 3-4 forinttal készül megemelni a benzinárakat.

A francia benzinblokádot megszervező szakszervezetek képviselői és a kormány egész éjjel tárgyaltak - tájékoztatta az Indexet a párizsi magyar nagykövetség sajtómunkatársa, Simon Edina. Péntek reggeli tévényilatkozatában az egyik szakszervezet képviselője nem tartotta kizártnak, hogy még a mai nap folyamán megegyezés születik, és délutánra minden benzinkutat ellátnak üzemanyaggal. - A helyzet máskülönben nem olyan vészes, benzint lehet találni, csak nehezen - mondta az Indexnek Simon Edina.

A Párizsban tartózkodó magyar állampolgárok közül 8-10-en keresték fel a francia konzulátust, és tájékoztatást kértek - ismertette a helyeztet Kis Gyula, a konzuli osztály vezetője. - Sajnos, mi sem tudtuk megmondani nekik, hol tudnak benzint vásárolni. Anyagi segítséget senki sem kért tőlünk, csupán információt.

A MOL Rt. sajtóirodája nem tudott határozott választ adni arra a kérdésre: emel-e üzemanyagárat a cég az olaj világpiaci árának növekedése miatt. Általában a következő választ adja a cég: szakértők vizsgálják a változásokat, és döntenek az árképzési politikáról. A világ olajpiaca csütörtökön sem volt nyugodt, jelentős árcsökkenés nem következett be. A MOL utoljára szeptember elsején emelte a gázolaj árát 6,25 forinttal, a benzin árát májusban módosították.

A francia blokád mintájára az angol teherautósofőrök és parasztok is eltorlaszoltak egy angol kőolajfinomítót. Szóvivőjük szerint az Anglia észak-nyugati részében kezdődő tiltakozás az egész országra kiterjedhet.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!