Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Terrorriadó Olaszországban

2003.01.24. 11:09
Észak-Olaszországi NATO-támaszpontok ellen tervezet merényleteket öt marokkói állampolgár - véli az olasz rendőrség. A nyomozók illegális bevándorlók után kutattak, amikor egy kiló robbanóanyagot találtak egy szennyeskupac alatt. A marokkóiak lakásán a szétdobált sörösdobozok között NATO-támaszpontokat jelölő térképeket is találtak.
Terrortámadásra készülhetett az az öt marokkói, akiket a héten tartóztattak le Észak-Olaszországban. A férfiak rovigói lakásán egy kiló C4 típusú robbanóanyagot foglaltak le - írja a BBC. Mivel a férfiak kapcsolatban álltak európai radikális muzulmán csoportokkal, a hatóságok elrendelték a katonai létesítmények és a kiemelt műemlékek megerősített védelmét.

Bomba a szennyes alatt, térképek a sörösdobozok közt

A rendőrség illegális bevándorlók utáni rutin házkutatása során bukkant a terroristákra - nyilatkozta a BBC-nek egy rendőrségi tisztviselő. A robbanószert egy zokniba rejtve, egy halom szennyes ruha alatt találták meg. A lakásban esetleges célpontokat megjelölő térképeket is találtak a szétdobált sörösdobozok között.

A térképeken észak-olaszországi NATO-támaszpontok voltak bekarikázva. Bár a nyomozók egy London-térképet is találtak, nem valószínű, hogy Nagy-Britanniában készültek volna merényletre a marokkóiak - írja a BBC.

Vallási vezető a letartóztatottak között

A letartóztatottak egyike a rovigói muzulmánok egyik vallási vezetője is - jelentette az AP rendőrségi forrásokra hivatkozva. Az öt letartóztatottat robbanóanyag birtoklásával vádolják - mondta el a BBC-nek Sofia Tiengo, két marokkói védője, hozzátéve, hogy ügyfelei tagadják a vádakat. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja a férfiakat, akár nyolc év börtönbüntetést is kiszabhat.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.