Emőke
8 °C
19 °C

Ismét üzent bin Laden

2003.02.16. 14:29
Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője folytatni akarja Amerika-ellenes harcát, és azt hangoztatja, hogy Irak után további arab országok lesznek az Egyesült Államok célpontjai.
A terroristavezérnek tulajdonított újabb hangfelvétel szövege az interneten jelent meg - az al-Hajat című arab lap ismerteti, közölve, hogy Kairóban jutott a hangszalaghoz. A felvételen bin Laden "idiótának" és "korunk fáraójának" nevezi George Bush amerikai elnököt és arra buzdítja a muzulmánokat, hogy "higgyék el, le lehet győzni az amerikaiakat", utalva azokra a támadásokra, amelyeket amerikai célpontok elleni hajtottak végre világszerte az elmúlt évek során.

Keresztes háború és Nagy-Izrael

Az al-Kaida vezetője elítéli az arab országok ellen folytatott amerikai "keresztes háborút", s úgy véli, hogy egy Irak elleni amerikai háború "csak egy szakasz" lenne abban az agressziósorozatban, amely más országok, így Szíria, Irán, Egyiptom és Szudán ellen irányul. "Egy új Sykes-Picot egyezmény készül ellenünk, ezúttal Bush-Blair egyezmény ugyanazokkal a célokkal: a keresztesek törekvésével az iszlám nemzet lerombolására" - mondta Oszama bin Laden a Közel-Keletet felosztó, 1916-os Sykes-Picot (brit-francia) egyezményre utalva.

A terroristavezér szerint az Irak elleni fenyegetés "nem egy átvonuló nyári felhő, hanem stratégiai cél" az Egyesült Államok politikájában, amely "Nagy-Izrael" megteremtése érdekében "fel akarja darabolni" a térséget. "Nagy-Izrael magában foglalná Irak, Egyiptom, Szíria, Libanon, Jordánia jelentős területeit, egész Palesztinát, és a szent mecsetek földje (Szaúd-Arábia) nagy részét is."

"Amerikát meg lehet alázni"

Oszama bin Laden ismét elismeréssel szólt a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások végrehajtóiról, "szép és bátor tetteknek", "nagy vívmányoknak" nevezte a merényleteket, amelyek "nyilvánvalóvá tették a harcot a keresztesek és muzulmánok között", megmutatva, hogy "le lehet sújtani Amerikára, és meg lehet alázni" Washingtont. Üzenetében ugyanakkor élesen kikelt Hamid Karzai ellen, "amerikai kémnek" titulálva az afgán elnököt.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!