Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Bin Laden Amerika-ellenes üzenete

2003.02.11. 21:54
Az al-Dzsazíra arab nyelvű televízió kedden este adta le a hangüzenetet, amelyben a terroristavezér az USA elleni kemény ellenállásra szólította az irakiakat.
Az esetleges Irak elleni háborúban az Egyesült Államokkal szembeni kemény ellenállásra szólította az irakiakat és általában a muszlimokat Oszama bin Laden terroristavezér abban a hangüzenetben, amelyet az al-Dzsazíra arab nyelvű televízió sugárzott kedd este.

A számos súlyos terrormerényletért felelőssé tett bin Laden egyebek között öngyilkos akciókra szólította az irakiakat, hangoztatva, hogy "ez az, ami a legjobban megrémiszti az Egyesült Államokat és Izraelt".

Úgy vélte, az Egyesült Államok pszichológiai hadat visel Irak ellen, az irakiakat pedig figyelmeztette arra, hogy nagyszabású bombázásokra kell számítaniuk a levegőből. Úgy vélte, a légitámadásokkal szembeni védekezés leghatékonyabb módja az, hogy hatalmas árkokat ássanak, és álcázzák is azokat. Ezzel bin Laden azokra a tapasztalatokra utalt, amelyeket az al-Kaida az amerikai erők ellen Afganisztánban vívott harcokban szerzett.

Bin Laden szerint keresztes háború készül Bagdad - "a muszlimok korábbi fővárosa" - ellen, és ennek célja lenne az is, hogy bábkormányt állítsanak fel Irakban. Az al-Kaida vezetője az interjúban hangsúlyozta, hogy az Irak elleni, az Egyesült Államok által vezetett támadás valójában azt a cél szolgálja, hogy a térségben Izrael javára megváltoztassák a regionális erőegyensúlyt.

"Harcolni kell a despoták ellen. Emlékeztetlek titeket arra, hogy a győzelem csakis Istentől származhat" - mondta bin Laden a felvételen, amelynek létezéséről néhány órával korábban már Colin Powell amerikai külügyminiszter is említést tett.  • Eladnék
  • Hírek