Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Mártírhalált halna bin Laden

2003.02.13. 11:42
Oszama bin Laden öngyilkos merénylettel akar búcsút mondani az életnek - derül ki arról az 53 perces hangfelvételről, melyen a körözött arab terrorista beszél terveiről.
Saját maga által végrehajtandó öngyilkos merénylettel fenyegetőzött Oszam bin Laden - jelentette csütörtökön egy iszlám hírügynökség.

A sas gyomrában

A birminghami székhelyű al-Anszar ügynökség azt állítja, hogy birtokába jutott egy 53 perces hangfelvétel a körözött arab terrorista vezér üzenetével. Ebben Oszama bin Laden kijelenti: "Ebben az utolsó évben paripámmal együtt rávetem magamat az ellenségre. Halálom után mártírrá válok. Azért imádkozom, hogy pusztulásom ne koporsóban, hanem a sas gyomrában következzék be".

Az al-Anszar által megkeresett szakértők szerint a "sas" valójában az Egyesült Államokat takarja (ennek címerállata a fehér fejű rétisas), az idézett mondatok pedig arra utalnak, hogy bin Laden öngyilkos merénylettel akar búcsút mondani az életnek.

A hangfelvétel állítólag februárban készült; a hírügynökség főnöke azt állítja, hogy eredetiségét ugyanazokkal a szakértőkkel vizsgáltatta meg, mint a korábban hozzájuk eljutott bin Laden üzenetekét. Amerikai szakemberek nem erősítették meg a hangfelvétel valódiságát.