Judit
-2 °C
8 °C

Kitiltja az amerikai és kanadai repülőgépeket Fehéroroszország

2006.05.25. 15:27
Áprilisban Kubába repült a fehérorosz miniszterelnök, útja közben Egyesült Államok és Kanada nem engedélyezte repülőgépének technikai leszállását. Válaszul a volt szovjet tagköztársaság vezetője megtiltja, hogy amerikai és kanadai repülőgépek használják Fehéroroszország légterét.

Fehéroroszország az ellene hozott korlátozásokra válaszul megtiltja, hogy amerikai és kanadai repülőgépek használják a légterét. A minszki külügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint a döntést annak nyomán hozták, hogy a fenti két ország nem engedélyezte a múlt hónapban Alekszandr Lukasenko repülőgépének technikai leszállását, amikor a miniszterelnök Kubába utazott.

Fehéroroszország kizárólag szimmetrikusan folyamodik megtorláshoz, a korlátozások csak erre a két országra vonatkoznak - mondta egy minszki külügyi szóvivő. Az még nem dőlt el, hogy mikor lép hatályba az intézkedés, és az sem, hogy az összes amerikai kanadai repülőgépre vagy csak a hivatalos személyeket szállítókra terjed ki.

A szóvivő közölte azt is, hogy Fehéroroszország keresetet nyújt be a nemzetközi jogi fórumokon, mert az Európai Unió, az Egyesült Államok és Kanada megtiltotta, hogy 36 magas rangú belorusz politikus a területükre lépjen. A szankciót az érintett országok a márciusi fehérorosz parlamenti választásokon tapasztalt visszásságok miatt határozták el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.