Mária
-6 °C
2 °C

Csapatmozgások Észak-Irakban

2003.02.27. 15:58
Az iraki hadsereg megkezdte az elit Köztársasági Gárda Észak-Irakban állomásozó gyalogos hadosztályának áttelepítését. Ha a hadosztályt Bagdadba helyezik, az arra utal, hogy Huszein valóban utcai harcokra készül. Törökország elhalasztotta a döntést a 62 000 amerikai katona országba telepítéséről.
Katonai csapatmozgásokat észleltek az amerikaiak Észak-Irakban. A kémműholdak felvételei szerint az elit Köztársasági Gárda egy gyalogsági hadosztálya kelt útra, a hírszerzés feltételezése szerint vagy Huszein szülővárosa, Tikrit vagy Bagdad felé.

Utcai harcokra készülnek

A hadosztály mozgását napok óta követi figyelemmel a Gárda-hadosztály mozgását. Ha a csapatokat valóban Bagdadba telepítik, az újabb jele lehet annak, hogy Huszein városi harcokra készül - írja a CNN.

Törökország mégsem döntött

Az amerikai háborús készülődés azonban újabb késedelmeket szenvedett. Bár hétfőn már úgy tűnt, Törökország hozzájárul az amerikaiak tervéhez, hogy az ország területéről nyisson északi frontot Irak ellen, a parlament végül szombatra halasztotta a kérdés eldöntését.

A törvényhozás megvárná az ENSZ Biztonsági Tanácsa csütörtöki ülésének eredményét, mielőtt dönt a 62 000 amerikai katona Törökországba telepítéséről - írja a CNN. A halasztást Salih Kapusuz, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának elnökhelyettese jelentette be. A török külügyminisztérium diplomatái szerdai visszahívása után az ország állampolgárait is Irak elhagyására szólította csütörtökön.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!