Elemér
5 °C
16 °C

Huszein megesküdött a győzelemre

2003.03.04. 15:07
Az Egyesült Államok "Isten alternatívájának" hiszi magát, ám "az igazhitűek győzelmet aratnak" - jelentette ki az iszlám újév alkalmából írt levelében Szaddám Huszein. A diktátor kemény szavai ellenére Irak folytatta tiltott fegyverei megsemmisítését, Bagdadtól északra több, antraxszal és butolinum toxinnal töltött bombát ástak ki.
Amerika rabigába akarja dönteni az arabokat - áll Szaddám Huszein az iszlám újév alkalmából közzé tett levelében. Az iraki diktátor az állami televízióban felolvasott levelében fogadalmat tett "a zsarnok" legyőzésére. Az amerikaiakon "arroganciájuk sem segíthet" - írta a diktátor.

Győznek az igazhitűek

Huszein szerint "a zsarnok" Egyesült Államok "Isten alternatívájának hiszi magát, ám ördöge a gonosz szakadékába hajította őt". Ígérete szerint azonban "az igazhitűek győzelmet aratnak majd a zsarnok felett".

Még két rakétát bezúztak

A kemény szavak ellenére Irak folytatta az ENSZ határozatait megsértő al-Szamud 2-es rakétái megsemmisítését is - az AP értesülései szerint újabb két rakétát zúztak be Bagdadtól északra. Irak így már legalább 18-at megsemmisített több mint száz rakétájából. A megsemmisítések tényét Hiro Ueki, a fegyverzetellenőrök egyik szóvivője is megerősítette.

Antrax a homokban

A diktatúra emellett megsemmisített több, az al-Fatah rakéták gyártásához használt öntvénykamrát és beleegyezett több tudósa meghallgatásába is. Kiástak több R-400 típusú vegyi bombát is, a fegyverek feltehetően antraxszal és butolinum toxinnal voltak feltöltve. Az AP jelentése szerint egy Bagdadtól északra fekvő, használaton kívüli helikopter-reptéren 154 R-400-as bombát ástak el.

Mindez azonban nem elégíti ki az Egyesült Államokat. "Irak nem működik együtt" - jelentette ki Ari Fleischer fehér házi szóvivő hétfőn. Az amerikaiak a jövő héten kívánják szavazásra bocsátani határozati javaslatukat az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.