16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Nagy Britannia szerint még nem kezdődött el a háború

2003.03.03. 21:59
Bár a Pentagon vezető tisztviselői szerint agresszívabb lett a repüléstilalmi övezetek ellenőrzésekor követett stratégia, Geoff Hoon brit védelmi miniszter tagadja a változást. A gyarapodó légicsapások csak az iraki "támadáskísérletekre" adott válaszok. A háború ellenzői attól tartanak, hogy valójában már megkezdődtek a hadműveletek.
A Pentagon vezető tisztviselői szerint "agresszív váltás" történt a repüléstilalmi övezetekben követett stratégiában - írja a BBC. A tilalmi övezetekben az elmúlt napokban megszaporodtak a támadások melyek célpontjai között föld-föld rakétaállások és egyéb katonai célpontok is szerepeltek - a BBC értékelése szerint ez akár már a hadműveletek megalapozásának is része lehet.

Nem történt változás

Kattintson a nagyításhoz! "Nem történt változás a tilalmi zónában végzet őrjáratok feladatában" - reagált a Pentagon bejelentésére Geoff Hoon brit védelmi miniszter az alsóházban. Megerősítette azonban, hogy 14 amerikai B-52-es bombázó érkezett brit légitámaszpontokra, valamint bejelentette, hogy a Perzsa-öböl térségében immár harmincezer brit katona áll készenlétben - írja a BBC.

A lépések azonban továbbra is csak az "előre nem látható eseményekre való felkészülés" részét képzik, a miniszter szerint nem született döntés a támadás megkezdéséről. A kormányzó Munkáspárt háborúellenes képviselője, Alice Mahon szerint azonban a támadások arra utalnak, hogy a háború "a hátsó ajtón át" már kezdetét is vette.

A támadási kísérletekre válaszolnak

A miniszter szerint semmi újdonság nincs abban, hogy a brit és amerikai harci gépek radarállomások és légvédelmi egységek mellett a Kuvaitban állomásozó szövetséges csapatokat fenyegető föld-föld rakétaállásokat is támadnak. Való igaz azonban, hogy a "támadási kísérletekre" válaszolva gyakoribbá váltak a járőrözések a repüléstilalmi övezetben - ismerte el Hoon.  • Tippek
  • Hírek