A Star Trek 3 már hű lesz a tévésorozathoz

2014.06.30. 16:24

Ezt ígéri az új rendező, Roberto Orci azoknak a Star Trek-rajongóknak, akik szerint a Star Trek 3-at a Star Wars 7-re cserélő J.J. Abrams korábban túlságosan starwarsosította a Star Treket, és ezzel meggyalázta a kultikus Enterprise űrhajó emlékét és szégyent hozott a több évtizedes múltú franchise-ra.

dancepartyStarTrek.gif
Fotó: Facebook / Twitter

Az aggodalom részben jogos volt, hiszen az Abrams-féle Star Trek-rebootban a csillagok közé vágyódó szegénylegényt valóban egy öreg pilóta beszélte rá egy kocsmában élete legnagyobb kalandjára, hogy végül felrobbantsa a gonoszok bolygópusztító űrobjektumát, kapjon egy kitüntetést, aztán végignézze, ahogy a legobb haverja összejön álmai nőjével (bár Uhuráról szerencsére nem derült ki, hogy Kirk testvére lenne).

Star Trek Vs. Star Wars

Na ennek az örök humorforrásnak számító Star Trek-Star Wars-hasonlóságnak lesz most állítólag vége, mivel a rendező-forgatókönyvíró Orci a 2016-ban mozikba kerülő Star Trek 3-ban egy ötéves űrmisszióra küldi az Enterprise legénységét, ahol nem lézerfegyverekkel, hanem ésszel kell megoldani a problémákat.

Ezzel viszont az a baj, hogy Orci mindig is a közepes forgatókönyvírók közé tartozott és még soha sem rendezett nagyköltségvetésű mozifilmet. Hiába rakta össze ő a Mission: Impossible 3-at, a Star Trek-rebootot és a folytatását, voltak olyan mellényúlásai is, mint a Zorro legendája, a Transformers 1-2, a mostani Pókember 2, vagy a hatalmasat bukó Cowboyok és űrlények. Ráadásul ezúttal már az állandó író-producer társa, Alex Kurtzman sem fog vele dolgozni. (via Hollywood Reporter)