Csuja Imre lett a magyar Vinnie Jones

2015.02.04. 09:31

2011-ben négymillióan kattantak rá arra a videóra, amiben a Guy Ritchie-filmek kihagyhatatlan keményfiúja, Vinnie Jones magyarázza el az újraélesztés legfontosabb szabályait a Bee Gees Stayin' Alive-jának ritmusára.

A videót készítő British Heart Foundation most engedélyt adott az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak arra, hogy a receptjüket felhasználva elkészíthessék a magyar változatot. Amiben a Valami Amerika 2 gengszterfőnöke, Csuja Imre alakítja a Bee Gees-rajongó maffiózót, és Pindroch Csabán mutatja be a nézőnek a helyes szívmasszázs és mellkasnyomás technikáját. Íme:

Ma Magyarországon évente 25 000 embert ér hirtelen szívhalál. Az esetek 90 százalékában a felkészületlenség és a félelem miatt senki sem próbál meg rajtuk segíteni. Pedig szájból szájba lélegeztetésre nem is lenne szükség, bőven elég másodpercenként kétszer erősen, 5-6 cm mélyre benyomni a mellkast. Sajnos azonban sokan attól is félnek, hogy ha esetleg túl erősen nyomják meg a mellkast, valami bajt okoznak, pedig egy törött borda tényleg nem nagy ár az életben maradáshoz képest. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Tartsd Életben! kampánnyal ezekre a hasznos tudnivalókra szeretné felhívni a lakosság figyelmét.

2009-ben az Index is felhívta a figyelmet a szívmasszázs fontosságára, akkor Joób Sándor mutatta be a mozdulatsort a Stayin' Alive ritmusára:

Meg tudsz menteni egy életet?