Saul fia megnyerheti a Szarajevó szívét is

2015.07.21. 15:58

Augusztus 14 és 22 között zajlik majd a Szarajevói Filmfesztivál, és azt már korábban bejelentették, hogy egy csomó magyar dokumentumfilmet bemutatnak majd, mint például a falcolós Seb, Almási Tamás zenés filmje, a Tititá, valamint Hörcher Gábor raliversenyzős Driftere. . Ugyancsak levetítik Gerő Marcell és László Sára Káin gyermekei című filmjét, ami Monory Mész András 1985-ös, fiatalkorú rabokról szóló Bebukottakjának folytatása. Gerővel készült interjúnkat itt lehet elolvasni.

Ma viszont azt is bejelentették, hogy a magyar film új büszkeségét, Nemes Jeles László Saul fiát is beválogatták a versenyprogramba. Úgyhogy miután a Saul megkapta a cannes-i fesztivál nagydíját, a Fipresci-díjat, valamint a legjobb hangmérnöknek járó Volcano-díjat is, most a Szarajevói Fesztiválról is elhozhatja a fődíjat, a Szarajevó szívét. Nemes Jeles László filmje egyébként június 11. óta látható a magyar mozikban, eddig több mint 70 ezren látták.

Hörcher Gábor pedig duplázik: a Drifter mellett bekerült a rövidfilmek versenyébe Ricsi című diplomafilmje is, a 15 perces kisfilmnek ugyanaz a Steinbach Richárd a főszereplője, akiről a Drifter is szól.  

A Talents Sarajevo programon 71 pályakezdő filmes vesz részt, a magyarok közü Bayer Csilla forgatókönyvíró, Csüllög Edina rendező, Kerékgyártó Yvonne rendező-forgatókönyvíró, Kovács Claudia operatőr, Mráz István producer és Zurbó Dorottya rendező jutottak be.