Eddie, a sas a mozikban is szárnyal

2016.04.06. 07:09

A kétballábas brit síugróról, Michael Edwardsról szóló film a sportoló hazájában is nagyot ment: az Eddie, a sas a bemutatója hetén 3,9 millió dolláros bevételt hozott az Egyesült Királyság mozijaiban, amivel A fantom visszatér októberi startja óta a legjobban indító brit film lett – igaz, a Bond-film jócskán fölé lőtt a maga 80,4 millió dolláros indulásával.

Eddie ezzel a második helyen végzett, csak a szerintünk rémunalmas Batman Superman ellen előzte meg (ami az észak-amerikai piacon és nálunk is vezetett a hétvégén), de az 250 millióból készült, az Eddie-film pedig csupán 23 millióból.

Az Eddie, a sas itthon is jól kezdett, közel hétezren nézték meg, ami több mint tízmillió forintos bevételt hozott. Ez az ötödik helyre volt elég, a két szuperhős, a Bazi nagy görög lagzi, a Zootropolis és a  Kung Fu Panda után.

A filmet egyébként mi is kedveltük:

Az Eddie, a sas az év első meglepetésfilmje: egy kifejezetten aranyos mese egy kedves fickóról, aki nem adta fel az álmát. A tétje kicsi, nem került egy talicskányi pénzbe, mégis működik

– írtuk róla a kritikánkban, Eddie megmosolyogtató sportkarrierjéről, a film apropóján, pedig külön cikkben is megemlékeztünk.

Ne maradjon le semmiről!