Advertisement

Magyar filmet vetítenek Brüsszelben

2016.06.22. 12:45

Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című legutóbbi filmjét is műsorra tűzi a Brüsszeli filmfesztivál, melynek a napokban a belga főváros kulturális központja, a Flagey ad otthont. Az európai filmtermés újdonságait felvonultató nyolc napon át tartó fesztivál húsz országból érkezett, száz alkotást mutat be. A Filmalap támogatással készült Anyám és más futóbolondok a családból című film a Panorama Masters elnevezésű válogatásban lesz látható.

anyam es mas futobolondok a csaladbol 05

A magyar mozikban 36 ezer nézőt elért Anyám és más futóbolondok a családból című film főszerepeiben Ónodi Eszter, Básti Juli és a százegy éves lengyel színésznő, Danuta Szaflarska látható. A Cinema Film produkciójában készült Anyám és más futóbolondok a családból nemrég jelent meg DVD-n és továbbra is műsoron van a budapesti Art+ Cinema moziban.

Fekete Ibolya filmje négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évekig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencvennégy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg alányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol.

A június 23-án kezdődő A-kategóriás moszkvai nemzetközi filmfesztiválra is meghívták Fekete Ibolya legutóbbi filmjét. Az idén 38. alkalommal megrendezett moszkvai fesztivál emellett műsorra tűzi a német-román- svéd-magyar koprodukcióban a Filmalap támogatásával készült Utazás apánkkal (Die Reise mit dem Vater) című filmet, valamint a Buharov fivérek Az itt élő lelkek nagy része című új, egész estés alkotását is. Utóbbit az alkotók személyesen mutatják be a moszkvai nemzetközi filmfesztivál közönségének.

A film nekünk is tetszett, kritikánkat itt olvashatja.

Ne maradjon le semmiről!