Kitört a botrány a Velencei Filmfesztiválon

2023.09.05. 09:23

Tüntetők jelentek meg Woody Allen Coup de Chance című filmjének bemutatóján a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A 87 éves rendező Franciaországban, francia színészekkel forgatta le ötvenedik filmjét, mivel az évek óta a nevéhez köthető gyermekmolesztálási vád miatt szinte lehetetlen forgalmazót találnia az Egyesült Államokban.

A tüntetők megpróbáltak eljutni a vörös szőnyegig és dulakodni kezdtek a biztonságiakkal, miközben azt skandálták, hogy „nemet kell mondani a nemi erőszak kultúrájára” – írja a BBC.

Allen mindig is határozottan tagadta azt az 1992-ben felmerült vádat, hogy molesztálta volna hétéves nevelt lányát. A rendező a Varietynek adott interjújában megismételte, hogy a nyomozás lezárult, és tisztázta őt. A MeToo mozgalmat hasznosnak nevezte, mivel az jó szolgálatot tesz a nőknek, de szerinte az emberek hajlamosak szélsőségekre ragadtatni magukat, és az egész ügy butasággá válik.

Szerinte nem a cancel culture miatt forgat kevesebbet, hanem mert egyre nehezebb forgalmazót találnia a filmjeihez. Mint mondta, kezd belefáradni a pénz hajkurászásába, és nem biztos abban, hogy ezt vállalná egy új film kedvéért.