Kórházba szállították Roman Polanskit

2009.10.18. 11:10
Roman Polanski ügyvédje bejelentette, hogy kórházba szállították a Zürichben fogva tartott filmrendezőt, azonban konrkétumokat nem árult el. Annyit mondott, hogy a rendező állapota nem különösebben súlyos.

Orvosi kivizsgálásra kórházba szállították zürichi börtönéből Roman Polanskit, közölte a filmrendező egyik ügyvédje. Hervé Temime csak annyit mondott a hétvégén, hogy Polanski egészségi állapota "nem mondható különösebben súlyosnak". Többet azonban nem árult el, így az sem derült ki, hogy a 76 éves filmrendező melyik kórházban van, milyen vizsgálaton esik át, és mikor szállítják vissza börtönébe.

Hervé Temime a múlt héten kereste fel védencét a zürichi börtönben, és akkor azt mondta, hogy Polanski levert és fáradt, ezért aggódik egészségi állapota miatt. Folco Galli, a svájci igazságügyi minisztérium szóvivője semmit sem fűzött hozzá az elmondottakhoz. Közölte, hogy Polanski letartóztatás alatt áll, és szükség esetén - börtönben vagy kórházban - kap egészségügyi ellátást.

polanski

A 76 éves Roman Polanskit szeptember végén vették őrizetbe a zürichi repülőtéren egy több mint harminc évvel korábbi szexuális bűncselekmény miatt. Az Egyesült Államok 1977 óta akarja felelősségre vonni a filmrendezőt, aki az ellene felhozott vádak szerint alkohollal és kábítószerrel kínált egy akkor 13 éves lányt, majd szexuális kapcsolatot létesített vele. A rendező 1978-ban megszökött az Egyesült Államokból, ahol liliomtiprás miatt börtönbüntetés várt volna rá. Azóta Franciaországban élt, és kerülte az olyan országokat, amelyeknek kiadatási egyezménye van Amerikával.