Zsigmond Vilmos-dokufilm Sandra Bullockkal

2009.02.01. 14:43
  • Ma kaptuk a hírt, hogy 40. Magyar Filmszemle játékfilmes zsűrijének tagja Zsigmond Vilmos tiszteletére február 2-án, hétfőn este negyed tízkor a MOM Park 8-as termében levetítik a No Subtitles Necessary: Laszlo & Vilmos című dokumentumfilmet, ami a két operatőr, Zsigmond Vilmos és Kovács László barátságát és a filmművészetre gyakorolt hatását mutatja be. A filmet angolul, felirat nélkül vetítik. James Chressanthis rendezte, Sandra Bullock, Barbara Streisand és Sharon Stone is szerepel benne. 
     
  • Annyian vettek jegyet a filmszemle vetítéseire, hogy a szervezők a hagyományoknak megfelelően idén is pótvetítésekkel ünneplik a magyar filmet. Ha valaki ráér kedden délután egykor, akkor Török Feri Koccanás című filmjét, negyed háromkor pedig a Tűzvonalban egy epizódját nézheti meg (mondjuk, ez utóbbi fent van az MTV internetes archívumában is). Este hattól pedig még egyszer leadják Jeles András Párhuzamos halálrajzok című dokufilmjét, amiben az olaszliszkai tragédiával is foglalkozik. Jegyeladás szempontjából a toplista mai vezetői: Valami Amerika 2, Good, Tréfa, Kilenc és fél randi és az 1.
     
  • Almási Tamás filmje, a Puskas Hungary véletlen szerepelt a program tévéjátékfilmes kategóriájában, nem lesz az idei szemlén bemutatva. Nem sikerült az összes külföldi jogot a szemle nyitásáig lezárni. Majd jövőre.