Topon a Javított Kiadás

2002.06.04. 13:51
A könyvhétre jelenik meg Esterházy Péter Javított Kiadás című művének második kiadása. A könyv megjelenése hetében egyből a Libri könyváruház eladási toplistájának élén kezdett. Bár a könyvet megjelentető Magvető Kiadó még nem rendelkezik konkrét forgalmi adatokkal, az eddigi visszajelzések szerint megközelítőleg tizenötezer példányban már elkelt.
Tíz nappal ezelőtti adatok szerint a Librihez bizományba kiadott hatezer példány kétharmada elkelt - mondta el az Index érdeklődésére János Rozália, a Magvető terjesztési vezetője. A megjelenéstől a mai napig 4530 példányban adtuk el a Javított Kiadást - erősítette meg János értesüléseit a Libri beszerzési osztálya.

Második kiadás

Az egész piacot átfogó pontosabb adatokkal azonban csak az Ünnepi Könyvhét után tud szolgálni a kiadó. Mivel a Libri nagyjából harminc százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, János becslése szerint eddig tizenötezer példányban kelhetett el a Javított Kiadás.

A könyvhétre egyébként elkészül a mű második kiadása is - mondta el a terjesztési vezető, aki elmondta, a könyvhéten sajét standjukon is árulni fogják a művet, ott tudják igazán felmérni a keresletet. Esterházy előző könyve, a kiugró sikerű Harmonia Caelestis eddig hatvanháromezer példányban kelt el - mondta el János.

Újra kiadják a Harmonia Caelestist is

A Harmonia Caelestis hét kiadásban jelent meg eddig, első megjelenése szintén a könyvhét előtt volt, a könyvhét végéig húszezer példányban fogyott el a regény - azaz nagyjából hasonló eladási mutatókkal rendelkezik a két mű. A Javított Kiadás második kiadásával egy időben megjelenik a Harmonia Caelestis nyolcadik kiadása is.