Eddie Murphyvel tarolt a Tv2

2009.04.08. 14:16 Módosítva: 2009.04.08. 14:23
Újra felvette a versenyt a Mr és Mrs a Széffel szemben, de a kvízműsor és a Tv2-s sztárpár show átlagos nézettsége is csökkent. A krimi- hétfő nézettsége javult a Tv2-n, de ez sem kezdte ki az RTL Klub első helyét. Eddie Murphy még mindig a nézők kedvence, akivel most a Tv2 tarolt.

A krimi- hétfőben visszavette a vezetést a Tv2, de ez sem volt elég ahhoz, hogy aznap az egész főműsoridőt megnyerje. A Tv2 nézettsége a korábbi hetihez képest csak kismértékben emelkedett. Az RTL Klubé ugyanennyivel csökkent, de az AGB Nielsen mérése szerint a csatorna megtartotta vezető pozícióját és megnyerte az összes estét.

14. hét
13. hét

A csökkenő arányok mögött a rendszeres műsorok szintén csökkenő nézettségei állnak. Az RTL-es Barátok közt, a Fókusz, a Tv2-n pedig a Jóban rosszban, és a Hal a tortán is kevesebb nézőszámmal zárta a múlt hetet, mint az azt megelőzőt.

14. hét
13. hét

A Széf és a Mrs és Mrs nézettsége is tovább csökkent a teljes tévénéző korosztályban, de a kereskedelmi korcsoportban jól, sőt sokszor a Széfnél jobban szerepel a Tv2 sztárpár show-ja.

14. hét

Farrell és az ikrek

Múlt héten szombaton hozta leggyengébb formáját a Tv2. A kereskedelmi korcsoportból 14,9 százalékot nyert meg műsoraival, míg az RTL Klub 28,7 százalékot. Bár a két csatorna műsorának színvonala nem tért el jelentősen, az Olsen ikrek sok nézőt ültetettek le az RTL Klub elé (29,5 százalék) a Bújj, bújj szőkével. A Tv2 zaklatott hangulatú estét produkált pörgős filmjeivel, amit már jóval kisebb érdeklődés követett. A Lángvihar katasztrófafilmet (14,4 százalék) és a Tigrisek földjén háborús filmet (15,1 százalék) kevesen nézték, mint a konkurenst. Colin Farrell katonai kiképzése nem bizonyult elég izgalmasnak sem a Vas motoros filmmel (29,1 százalék), sem a Mátrixszal (24,7 százalék, RTL Klub) szemben.

Vasárnap viszont belehúzott a Tv2, és a hét legnézettebb esti filmjét hozta. A kereskedelmi korcsoport tévénézőinek 29,8 százaléka nézte a Norbitot. Eddie Murphy Norbitként egyértelműen lenyomta a Ki a fasza gyerek? vígjátékot (25,6 százalék, RTL Klub). Ez már az összesítésben is meglátszott: a Tv2 vasárnapi főműsoridős nézettsége sokat javult (26,3 százalék), és megközelítette az RTL Klubét (27,3 százalék) a kereskedelmi korcsoportban.

Gyilok és vicc

A hétfői küzdelemben a Miami helyszínelők még tartották magukat (28,9 százalék, RTL Klub), de a kereskedelmi korcsoportból többen kapcsoltak az NCIS-re (30,2 százalék, TV2). A Dr. Csont helyett jelentkező Showder Klub szép nézettséget viccelődött össze az RTL-nek (26,4 százalék), de mégsem tudta felvenni a versenyt a Gyilkos számokkal (30,6 százalék, Tv2). A Különleges ügyosztály (28,4 százalék, Tv2) és a Gyilkos elmék (24,6 százalék, RTL Klub) között a verseny szintén a Tv2 javára dőlt el.

A Showder Klubnál jobban futotta a csütörtöki Fábry show (31,8 százalék), ami a Tv2 esti filmjét, a Kettős kockázatot (26,1 százalék) is felülmúlta. A Tv2- nek továbbra is House doki hozott stabil nézettséget szerdán (31,1 százalék). A csatorna ezt követő filmje, a Szellemekkel suttogó (25,4 százalék) már kevésbé állta ki a próbát A nagy zsozsóval (26,6 százalék, RTL Klub) szemben.

Beszéljük meg

Délutánonként újra nagy a verseny a két nagy kereskedelmi csatorna között. A két kibeszélő show, Joshi Bharat és a Mónika show fej-fej mellett haladnak a kereskedelmi korcsoportban elért eredményeikkel. A Vacsoracsata továbbra is elszívja a nézőket a Tv2-ős Aktív elől a 18-49 éves korosztályban.

14. hét