Teljes titokban kell tévéelnököt választani

2009.10.07. 14:08
Az MTV Közalapítvány ellenőrző testülete leszólt a kuratóriumnak, hogy még a szavazás után sem árulhatják el, hogy mégis melyik pályázat tetszett nekik a legjobban. Ma futnak neki az elnökkeresésnek hetedszerre.

Utólag sem hozható nyilvánosságra, ki kire voksolt a tévéelnök jelölésekor - áll a Magyar Televízió Közalapítvány ellenőrző testületének a napokban meghozott döntésében.

Az elnökjelölésről döntő voksolás titkos, "így a leadott szavazatok közzététele - legyen szó akár a közzétevő saját vagy elnökségi tagtársai szavazatáról - nem megengedett" - olvasható a keddi ülésnek az MTI birtokába jutott jegyzőkönyvében.

Az anyag kitér arra is: az ellenőrző testület felhívja az elnökségi tagokat, hogy "a jövőben az elnökválasztás folyamata során mindvégig az előírásoknak megfelelően járjanak el".

Mindezt azért, mert a legutóbbi, szeptember 4-ei elnökjelölés után a kuratóriumi elnökség egyik, kormányoldal által delegált tagja nyilvánosságra hozta voksát. A kuratórium KDNP-s elnökhelyettese ugyanígy tett, sőt elmondta, hogy szerinte a többiek hogy szavaztak.

A közmédium kuratóriumi elnöksége szerdán tárgyal először a hetedik elnöki pályázat kiírásáról. Az MTV tavaly március eleje, Rudi Zoltán mandátumának lejárta óta működik választott vezető nélkül.