Vilma
-8 °C
3 °C

Burkolt reklám miatt bírságolt az NMHH

Index, MTI
2011.03.02. 16:56 Módosítva: 2011-03-03 09:35:12
Az NMHH összesen 9 millióra bírságolta a Tv2-t is az RTL Klubot, amiért reklámnak látszó képeket mutattak.

Összesen mintegy kilencmillió forint pénzbírságot szabott ki a két országos kereskedelmi televízióra szerdai ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. Ebből az RTL Klub három, tavaly sugárzott műsorára összesen mintegy hétmillió forint pénzbírságot róttak ki.

A televízió a hivatalos indoklás szerint tavaly a Vacsoracsata október 15-ei adásában "egy közismert sportoló öltözékén jelentetett meg burkolt reklámnak minősülő információt". Mivel azóta változott a jogszabály, és engedélyezett lett a termékelhelyezés, a jövőben kevésbé kell számolni hasonló büntetéssel. A másik két esetben a kiskorúak védelme alapján szabtak ki bírságot az RTL Klubra, mivel műsoraikat rossz korhatárbesorolással adták le.

A TV2 Aktív című műsorának november 22-ei adását szintén elmeszelte a hatóság burkolt reklám miatt, és kétmillió forint bírságot róttak ki a csatornára.

Az országos kereskedelmi televíziók négy műsora mellett az ATV-t is elmarasztalták, a társaságnak 100 ezer forint pénzbírságot kell kifizetnie egy vásárlásra buzdító műsora miatt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.