Konrád, Tivadar
7 °C
17 °C

Burkolt reklám miatt bírságolt az NMHH

Index, MTI
2011. 03. 02. 16:56
Az NMHH összesen 9 millióra bírságolta a Tv2-t is az RTL Klubot, amiért reklámnak látszó képeket mutattak.

Összesen mintegy kilencmillió forint pénzbírságot szabott ki a két országos kereskedelmi televízióra szerdai ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. Ebből az RTL Klub három, tavaly sugárzott műsorára összesen mintegy hétmillió forint pénzbírságot róttak ki.

A televízió a hivatalos indoklás szerint tavaly a Vacsoracsata október 15-ei adásában "egy közismert sportoló öltözékén jelentetett meg burkolt reklámnak minősülő információt". Mivel azóta változott a jogszabály, és engedélyezett lett a termékelhelyezés, a jövőben kevésbé kell számolni hasonló büntetéssel. A másik két esetben a kiskorúak védelme alapján szabtak ki bírságot az RTL Klubra, mivel műsoraikat rossz korhatárbesorolással adták le.

A TV2 Aktív című műsorának november 22-ei adását szintén elmeszelte a hatóság burkolt reklám miatt, és kétmillió forint bírságot róttak ki a csatornára.

Az országos kereskedelmi televíziók négy műsora mellett az ATV-t is elmarasztalták, a társaságnak 100 ezer forint pénzbírságot kell kifizetnie egy vásárlásra buzdító műsora miatt.

Itt a vége

2990 Ft
2990 Ft

Fogságban

3290 Ft
3290 Ft

Rémálom vagy nyaralás?

A nyaralás könnyen rémálommá változhat, ha nincs utasbiztosítása. Kösse meg online!

Május 1. hosszú hétvége

Hamarosan itt a 4 napos hétvége, foglaljon szállást 5 625 Ft / fő / éjtől