Judit
3 °C
6 °C

A Fidesz az anyacserélő reality ellen

2004.03.05. 18:53
A Fidesz kulturális tagozata közleményében azt kéri az RTL Klubtól, ne sugározza az Anyacsavar című realityműsort, az ugyanis veszélyt jelent a családokra és a nemzetre.
A Fidesz kulturális tagozata azt kéri az RTL Klub vezetőitől, tekintsenek el az Anyacsavar című műsor sugárzásától, azt ugyanis "alapvető nemzeti érdekeink elleni támadásnak" tartaná - közölte a testület elnöksége nevében Pálinkás József pénteken az MTI-vel. "Megdöbbenve értesültünk az RTL Klub Anyacsavar című műsortervéről (...), amellyel március 18-ától kezdve tíz napon keresztül kíván támadást intézni legfontosabb és legszentebb közösségeink, a CSALÁDOK ellen" - olvasható az állásfoglalásban, sic.

Cinikus, erkölcstelen, bűnös

A testület kifogásolja, hogy az új műsorban erre vállalkozó családanyák "egy időre elhagyják férjüket, gyermekeiket, hogy helyet cseréljenek másik anyákkal, és idegenként beszálljanak a gyermeknevelés feladatainak ellátásába".

Közlésük szerint az "anyacsere" ötletének megvalósítása nemcsak az akcióban érintett gyermekekre nézve lenne kártékony; társadalmunk alapvető intézményét, a családot kezdené ki. "Azt üzenné ugyanis a nézők ezreinek, hogy az anya nem fontos, cserélhető, helyettesíthető, azaz olyan, mint bármilyen más árucikk" - írják, hozzátéve: ezt az üzenetet cinikusan erkölcstelennek, bűnösnek tartják.

Romló szülői helytállás

Úgy látják, mindez különösen megengedhetetlen napjainkban, amikor a népességszám csökkenése és a szülők nevelésben mutatott romló helytállása a jövőnket és mai életminőségünket fenyegeti. Az állásfoglalás szerint ilyen korban minden felelős és tisztességes embernek, elsősorban a közélet és a média szereplőinek a családok erősítésén és védelmén kellene fáradoznia.

"A műsor sugárzását éppen ezért alapvető nemzeti érdekeink elleni támadásnak tartanánk. A leghatározottabban kérjük az RTL Klub vezetőit, hogy gondolják át még egyszer döntésüket, illetve tekintsenek el a műsor sugárzásától" - írják.

"Erősíti a családot az Anyacsavar"

"Az RTL Klub értetlenül fogadta a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata elnökségének közleményét a csatorna március 18-án induló Anyacsavar című műsorával kapcsolatban. Meglepetésünknek nem utolsó sorban az az oka, hogy a közlemény írói egy olyan műsorról alkotnak véleményt, amelyet még nem is láttak, láthattak" - áll a kereskedelmi csatorna vezetősége által lapunknak küldött közleményben.

"Új műsorunk alapkoncepciója valóban az, hogy két önként jelentkező család 10 napra anyát "cserél". A műsor célja, valamint - a nemzetközi tapasztalatok szerint - eredménye, azonban éppen annak bizonyítása (és bebizonyosodása), hogy az édesanya a család nélkülözhetetlen és fontos tagja. Az általunk folytatott szereplőválogatáson nem egy édesanya pontosan azért jelentkezett az Anyacsavarra, mert úgy látta, hogy saját családjának legjobban így tudja bizonyítani ezt" - állítják az RTL Klubnál.

Biztosak vagyunk abban, hogy a műsor nemhogy ártana, hanem éppenséggel szolgálja a magyar társadalom érdekeit, hiszen, amennyiben sikeres lesz, pozitív üzenetei sokmillió magyar emberhez eljuthatnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!