Nem lesz Big Brother 3

2003.10.29. 13:28
Januárban indul a Való Világ3, a konkurens TV2-n viszont jövőre nem lesz naponta jelentkező reality show. Helyette viszont lesznek eddig még nem látott szórakoztató műsorok.
Az RTL Klub már szeptemberben felkészült a Való világ harmadik szériájára, a műsornak otthont adó villát felújították, a szereplőválogatás is lezajlott már a nyáron, de a valóságshow-t mégsem nem indították el. A bulvárlapok találgatásai szerint az RTL Klub a konkurens Big Brother harmadik sorozatával párhuzamosan akarta műsorra tűzni saját valóságshow-ját.

Januárban indul a VV3?

Az RTL Klub jelenlegi álláspontja szerint a Való Világ harmadik szériája a TV2 döntésétől függetlenül januárban kerül a képernyőkre. A TV2 viszont a konkurens csatorna bejelentésére reagálva hivatalos nyilatkozatban közölte, hogy a csatorna nem készíti el a Big Brother 3-at.

Kereszty Gábor, a csatorna vezérigazgatója a Színes Mai Lap kérdésére válaszolva elmondta, hogy az első sorozat kiemelkedő sikereit követő BB2 bukása után úgy látta, az embereknek elegük lett egy időre a valóságshow-kból, ezért aztán úgy döntött a vezetőség, új és eddig még nem látott szórakoztató műsorokat indítanak be, egyfajta alternatívát kínálva ezzel azoknak a nézőknek, akik a VV3 helyett valami másra vágynak.

Nincs napirenden

Sváby András, a Big Brothert gyártó Interaktív Kft. ügyvezető igazgatója az Index kérdésére megerősítette, hogy jelenleg nincs napirenden a valóságshow újraindítása. A cég csak opcióval rendelkezik a Big Brotherre harmadik szériájára a műsort kidolgozó holland Endemol-nál, így a híresztelésekkel ellentétben csak a valóságshow esetleges indulásakor kéne majd licenszdíjat fizetniük.

A Big Brother első szériájának sikere után a Big Brother 2 már nem váltotta be a tv2 reményeit, a januárban két hét előnnyel induló Való Világ második szériája ugyanis mindvégig népszerűbb volt a konkurens műsornál. A két valóságshow nézettsége közti különbség a döntőre már egymillió főre duzzadt, hiszem míg a Big Brother május 30-i döntőjét csupán 1,4 millióan látták, a Való Világ június 1-ei utolsó adása viszont 2,4 millió nézőt vonzott.