Nem szűnik meg a Big Brother

2003.04.25. 16:44
A tv2 cáfolja azokat az információkat, melyek szerint a tervezettnél korábban érne véget a Big Brother. A reality show gyenge nézettsége miatt azonban valóban változások lesznek a műsorszerkezetben.
Nem ér véget a tervezettnél hamarabb a Big Brother - tudta meg az Index a tv2-től. A reality show licenctulajdonosa, az Endemol képviselője felügyeli a produkciót, így a műsor átszervezésére lehetőség van, arra azonban nem ad módot a licenc, hogy egyszerűen szélnek eresszék a lakókat.

Hofherr Krisztina, a tv2 kommunikációs igazgatója az Indexnek elmondta: a Big Brothernek 1-1,2 milliós stabil nézőtábora van, akiket nem hagyhat cserben a csatorna. A Való világhoz viszonytva gyengébb nézettség azonban indokolja a műsorstruktúra átszervezését. A valóságshow sugárzásának időpontja ezért a közeljövőben módosulni fog, bár a konkrét döntések még hátravannak.

Valóságcsömör

A valóságshow-k nézettsége összesítetten is kevesebb, mint az első szériáké volt; a Big Brother közönségének egy része tehát nem a Való világhoz pártolt, hanem elfordult a reality show műfajától. Kereszty Gábor, a tv2 vezérigazgatója a Népszavának adott interjújában elismeri, hogy ezek a nézők részben az MTV-re kapcsoltak át, de leszögezte: a valóságshow-k elvonultával ez a közönség visszatér majd a kereskedelmi csatornákhoz.

Mind a tv2, mind az RTL Klub új műsorokkal készül a realityműfajtól megcsömörlött nézők visszaszerzésére. Az RTL Klubon május 5-én mutatkozik be a Balázs című szembesítőshow, a tv2 új produkcióinak egy része - a Lucifer című szórakoztató show, a Szulák-show, a Micukó és a Magánszám - már képernyőn van.