A Humor 1 már csak az ORTT engedélyére vár

2003.09.18. 14:49
Maksa Zoltán és a Három Legleglegről elhíresült Rózsa György is saját kabaréműsort kap az októberben induló Humor 1 csatornán.
Az adót működtető társaság várakozásai szerint november elején elindulhat a Humor1 szórakoztató kábeltelevíziós csatorna - közölte az operatív igazgató csütörtökön az MTI érdeklődésére.

"Azonnal megkezdjük adásunkat, amint lezárult a médiahatósági engedélyeztetés, a kábeloperátorokkal és szövetségeikkel folyó tárgyalássorozat", mondta Oroszi Eszter hozzátéve: utóbbiakkal már egyeztetnek.

Az elképzeléseket ismertetve közölte: a Humor1 TV Rt. által működtetett csatorna napi 16 órában - reggel 10 és hajnali 2 óra között - sugározná adását. A műsoridőn fele-fele arányban osztoznának a tengerentúli (amerikai és ausztrál), valamint az európai (francia, brit, olasz, spanyol) produkciók.

Hétköznap javarészt sorozatokat, hétvégenként pedig "családi csemegéket" tűz majd műsorára a Humor1.

Az adó szombatonként, vasárnaponként sugározná a MOKÉP archívumából vásárolt alkotásokat, valamint saját gyártású - Maksa Zoltán és Rózsa György csapatainak vezetésével készült - kabaré-összeállításokat.

A csatorna a tervek szerint tehetségkutató-versenyeket is rendez majd humoristák számára.