Keddtől újra ad a Tilos

2003.03.11. 20:21
Az egykori kalózrádió fél évvel a frekvencia elnyerése után ismét az éterben. Kedd délután újraindult a rádió adása az éterben, így a Tilos-fanok napi 24 órában hallgathatják kedvenc adójukat.
Csütörtök délután fél hatkor megindította földi frekvenciás adását a Tilos Rádió. Weyer Balázs, a rádió kuratóriumának egykori elnöke az Indexnek elmondta, hogy a hivatalos bejelentésre körülbelül egy hetet még várni kell, addig ugyanis tesztelik az adót, és rövidebb, egy órát meg nem haladó technikai szünetek is előfordulhatnak.

Mint ismeretes, az 1999 óta - három egyhónapos ideiglenes frekvenciaengedélytől eltekintve - csak az interneten és kábelen fogható rádió tavaly szeptemberben nyerte el a 90, 3 MHz-es budapesti frekvenciát.

Technikai nehézségek

A döntéshozatal óta eltelt időben a földi sugárzás feltételeinek megteremtése zajlott, a rádió a XI. kerületből, a Schönherz kollégium tetejéről ad majd. Bár a frekvencia elnyerése után Weyer Balázskét-két és fél hónapra tippelte az adás megindítását, azt számos technikai nehézség hátráltatta.