Miklós
-7 °C
2 °C

Keddtől újra ad a Tilos

2003.03.11. 20:21
Az egykori kalózrádió fél évvel a frekvencia elnyerése után ismét az éterben. Kedd délután újraindult a rádió adása az éterben, így a Tilos-fanok napi 24 órában hallgathatják kedvenc adójukat.
Csütörtök délután fél hatkor megindította földi frekvenciás adását a Tilos Rádió. Weyer Balázs, a rádió kuratóriumának egykori elnöke az Indexnek elmondta, hogy a hivatalos bejelentésre körülbelül egy hetet még várni kell, addig ugyanis tesztelik az adót, és rövidebb, egy órát meg nem haladó technikai szünetek is előfordulhatnak.

Mint ismeretes, az 1999 óta - három egyhónapos ideiglenes frekvenciaengedélytől eltekintve - csak az interneten és kábelen fogható rádió tavaly szeptemberben nyerte el a 90, 3 MHz-es budapesti frekvenciát.

Technikai nehézségek

A döntéshozatal óta eltelt időben a földi sugárzás feltételeinek megteremtése zajlott, a rádió a XI. kerületből, a Schönherz kollégium tetejéről ad majd. Bár a frekvencia elnyerése után Weyer Balázskét-két és fél hónapra tippelte az adás megindítását, azt számos technikai nehézség hátráltatta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!