Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

A Canterbury érsek a Simpson családban

2004.06.21. 13:22
A Canterbury-i érsek látogatja meg Springfieldben Homert, Marge-ot, Bartot és Lisát, mert nagy rajongója a Simpson családnak, ami szerinte az angyalok oldalán áll.
Miután Rowan Williams, Canterbury-i érsek a brit Sunday Timesnak adott nyilatkozatában nagy tisztelettel beszélt a szatirikus hangvételű animációs sorozat humoráról és alázatosságáról, a producerek azt szeretnék, ha az ötvennégy éves érsek is szerepelne A Simpson család egy epizódjában - írja a Reuters.

"Lenyűgöző, hogy ilyen nagy rajongónk akadt" - mondta Al Jean, a sorozat producere. "Eleinte vallási csoportok támadták az 1989-ben indult műsort, erre most egy vallási vezető véd meg minket."

A tavaly hivatalába iktatott érsek sajtószóvivője elmondta, hogy még nem kaptak meghívást a szereplésre, de örömmel fogadnák azt. "Érdekes lehetőség lenne" - tette hozzá.

Az angyalok oldalán áll

"A legérzékletesebben propagálja az értelmet, az alázatosságot, és az erényességet" - magyarázta a modern szellemiségéről ismert Williams a brit ITV jövő szombaton műsorra kerülő adásában, ahol ki is fejtette a meglepő kijelentéseit: "Általánosságban véve a film az angyalok és az értelem oldalán áll, az alázatosságával pedig olyan fellengzős, dagályos műsorokat gúnyol ki, amik nagyképűen a világ működését taglalják."

Az idősebb George Bush, volt amerikai elnök éppen fordítva gondolkodik erről: "Olyan nemzetre van szükségünk, akik közelebb állnak a Waltonokhoz, mint a Simsponokhoz" - mondta régebben. A hetvenes években készült, harmincas években játszódó The Waltons című sorozat ugyanis hagyományos családi értékeket állított a középpontba.

A sörvedelő Homer működésképtelen, de templombajáró családjáról szóló szatirikus tévéműsornak már eddig is sok rajongója akadt. Az ismert személyiségek közül eddig olyan hollywoodi színészek és rocksztárok vettek részt a sorozatban, mint Elizabeth Taylor és Mick Jagger, a poltikusok közül pedig a brit miniszterelnök Tony Blair működött közre tavaly egy ötven másodperces szereplés erejéig.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!