Iván
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 2017 egyik meglepetésembere Németh Szilárd, rezsibiztos, Fidesz-alelnök. A politikus az utóbbi időben váratlan, már-már meghökkentő tartalmakkal bombázza az internetet, gondoljunk csak a macskabaglyok bagzása által ihletett egypercesére, vagy a Simicska Gyulát bemutató kis montázsára

  Ezen a tikkadt nyári napon ismét figyelemre méltó poszttal örvendeztette meg a követőit, ezúttal arról számolt be, hogyan szereti a birkapörköltet. 

  Képünk illusztráció: a fotó a 2015-ös lecsófesztiválon készült a rezsibiztosról. Forrás: facebook.com/nemeth.szilard.fidesz
  Képünk illusztráció: a fotó a 2015-ös lecsófesztiválon készült a rezsibiztosról. Forrás: facebook.com/nemeth.szilard.fidesz

  Németh vallomásának apropója, hogy ma tartják a XIX. Karcagi Birkapörkölt Fesztivált, ezúttal nélküle. "Sajnos nem tudok elmenni, ilyen eddig talán egyszer fordult elő velem" - írta kissé melankólikusan a Fidesz-alelnök. Ezek szerint a rezsibiztos ősfesztiválozónak számít Karcagon, vitán felül áll, hogy fontos neki ez az esemény. 

  Az írás folytatásában a politikus gasztrotörténeti- és elméleti szempontból mutatja a karcagi birkapörköltet, mély és letisztult szakértelemmel. "Ez az állat húsának eleinte víz hozzáadása nélküli pörkölését, szinte sütését és az előzetesen megperzselt fejjel, körmökkel, valamint a pacallal és belsőségekkel történő együtt-főzését jelenti" - húzta alá, hogy mitől számít karcaginak a birkapörkölt. 

  A politikus arra is kitért, hogy hagyományosan milyen fűszereket használnak a pörkölthöz, és hogy mekkora lábasban szokás főzni. Zárásképpen, amolyan jutalomfalatként, megosztott egy kulisszatitkot is az ízléséről és a főzési technikájáról: 

  Bevallom, én fokhagymát és borsot is szoktam belefőzni. Legfinomabb a vele együtt főtt fejhús, agyvelő és szem.

  Bon appétit! 

 • Pénteken jártunk Felcsúton, ahol a világ leggazdagabb felcsúti polgármesterét, Mészáros Lőrincet kérdeztük volna. Bár közszereplő, nem volt túl lelkes, így csak a veszprémi kézilabda kapcsán Simicska Lajosról tudtuk fél percben kérdezni. A videót itt láthatták, de most nem is ez az érdekes.

  Hanem olvasónk az, amit a 35. másodperc környékén szúrt ki. Hogy amikor Lőrinc bunkó módon, kérdezés közben beül az autójába (persze világos, nem rosszabb menekülőút ez sem az összes többi politikusmenekülésnél), felvillan a mobilja kijelzőjén egy kép.

  Mutatjuk gifben, nézzék:

  meszarostelefon.gif

  És most mutatjuk a videóból kivágott lehető legjobb minőségű képben, íme:

  image.png

  Nos, ki az a Fidesz-közeli, közszereplőjellegét Ibizán vagy Makaón sem elvesztő magyar közszereplő közszereplő, aki valami különös szenvedéllyel vonzódik a lilás jellegű ingekhez és ahhoz, hogy a hajában olyan csík legyen, mintha fészket vert volna rajta egy borzcsalád? Olvasónk, Bálint legalábbis úgy tippeli, hogy vagy Habony Árpádot választotta képernyőképnek az Ember, Aki Álmában Is Képes Megvenni Egy Kisebb Megyét, vagy éppen hívja őt Habony. Vajon valóban ez történt, vagy tök más van a képen?

  Ki hívja Mészáros Lőrincet?

  • 1165
   Habony Árpád
  • 623
   Senki nem hívja, ez a telefon kijelzője
  • 253
   Vlagyimir Putyin
  • 170
   Nem Habony, hanem valaki, akitől épp megvesz valamit
  • 78
   Simicska Lajos
 • Igen, jól olvasták a címet, tényleg egy ellopott nagylábujjról van szó, aminek a háttérsztorija még ennél a felütésnél is elképesztőbb.

  Dawson Cityben járunk, ami egy alig több mint ezres lélekszámú település a kanadai Yukonban,  ismertségét pedig a Downtown Hotelnek köszönheti. 

  Történt ugyanis, hogy 1973-ban a helyi Dick Stevenson kapitány talált egy alkoholban tartósított amputált nagylábujjat és úgy gondolta, jó ötlet lenne levinni a Hotel szalonjába és különféle italokba beletenni, amit aztán bátor emberek megisznak majd.

  Így született meg a Sourtoe Cocktail Club, ahol a mai napig fennmaradt az a szabály, hogy bármibe is kéred és bármilyen gyorsan iszod azt meg,

  a szádnak érintenie kell a nagylábujjat.

  Az idők során persze cserélődtek a lábujjak,

  • jellemzően véletlenül nyelték le őket a vállalkozók,
  • de olyan is volt, aki szándékosan tette ugyanezt, majd szépen kifizette az ezért járó bírságot és elment,
  • múlt vasárnap pedig az első lopás is megtörtént.

  Ez utóbbi esetnek a végére került most pont, a tettes ugyanis egy bocsánatkérő levél kíséretében visszaküldte a nagylábujjat a hotelnek, akik ebben az esetben a bírságtól is eltekintenek majd.

  (UPI)

 • Megdöbbentő, de a West Brom. Lampard, Carrick, Paul Ince vagy Rio Ferdinand foroghat a trópusi szigetén. Ezt érdemli az a csapat, ahol még Steve "Who let the Potts out?" Potts is képes volt lőni egy gólt? Úgy tűnik, igen.

  Ezt nem a véleményem, hanem az Unibet csinált még tavaly novemberben, kicsit homályos módszertannal egy globális összehasonlítást a Premier League csapatok népszerűségéről. A Facebookos like-ok száma volt az összehasonlítás alapja, és elképzelhetőek módszertani hiányosságok, de azért nagyságrendileg valószínűleg nem tévedtek nagyot.

  A legnépszerűbbet bárki kitalálhatja, mert mindig annak szurkolnak sokan, aki sokáig sokat nyert. Szóval a Manchester United-nek van a legtöbb drukkere, nagyjából 75 millió, jelentősen lemaradva a Chelsea, 42,5 millióval az Arsenal, majd (jövőre, hehe) a Liverpool, és ötödik nagyjából ugyanannyi, 32,5 millió szurkolóval a Manchester City.


  Going Global: The worldwide fanbases of the Premier League