Piroska
-10 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Peter Quill, A galaxis őrzői főszereplője eddig nem tudta, ki az apja, de ez a film második részében megváltozik. Az Ego nevű karaktert - aki a képregényben még csak egy arccal rendelkező bolygó volt, nem pedig bárkinek is a faterja - Kurt Russel fogja játszani. Hogy hogyan fog kinézni, eddig még nem derült ki, de a rendező James Gunn végre posztolt egy fotót róla az Instagramon, ezzel a képaláírással: "Nem egy jelenetfotó, de azért majdnem. Kurt Russel Ego, az élő bolygó emberi formájaként hamarosan érkezik a Funkótól."

  Not a screenshot, but close. Kurt Russell in human form as Ego the Living Planet @originalfunko coming your way soon.

  James Gunn (@jamesgunn) által közzétett fénykép,

  Amivel persze senki nem megy sokra: a Funko nevű, műanyag akciófigurákat gyártó cég játéka ilyen lesz. De úgy tűnik, a május ötödikei filmbemutatóig ezzel kell beérni. (via Cinemablend)

 • Kedden írtuk meg, hogy valakik meghekkelték a Széll Kálmán tér hetek óta elromlott óráját, és celofánnal a pontos időt mutató órákat rögzítettek rá.

  Hát ez a mókás próbálkozás is véget ért:( A 444.hu vette észre, hogy az órákat valakik ma reggelre leszedték, de bezzeg a totemoszlop még mindig a nyizsnyij novgorodi időt mutatja (vagy nem).

  Írtunk a BKK-nak, hogy ők szed(et)ték-e le az órákat, és ha igen, miért. Valamint, hogy mégis mikor fogják megjavítani az igazit, hiszen már egy hete is azt válaszolták, hogy hamarosan. Amint válaszolnak, frissítjük a posztot.

 • Már jó pár napja, hogy az utolsó hópihe betont ért a fővárosban, azonban a jeges utcák száma valahogy nem akar látványosan csökkeni. Hogy a hóeltakarításért kínált 500 forintos órabért keveslik-e a potenciális munkások, vagy valami más oka van, nem tudjuk.

  Többen szenvedtek sérüléseket, bokatörést, volt akinek a gerince is megsérült. És bár tudjuk, hogy a főváros nem egy stadion, hogy fűtsék alulról, azért ilyen jégpályákra nem számít az ember, mint például a Tamás képén látható Flórián téri utcarészlet, amin a helyi bankfiókokat lehetne megközelíteni. 

  Noémi képén pedig az Erzsébet híd környéke látható, a 8-as busz megállójától ezen a terepen kell átvágni a Döbrentei utcába a villamosmegállókhoz, vagy a talán hamarosan átadásra kerülő Várkert bazárhoz. 

  Ha úgy érzi, az ön utcája még ezeknél is sokkal durvább, írja meg, fotózza le, és küldje el nekünk a tema@mail.index.hu címre!

 • Grant Woolard nem éppen termékeny videós: kereken egy évet kellett rá várni, hogy a több millió lejátszást elérő klasszikus zenei mash upja után kijöjjön a folytatással. Na de most itt van végre!

  klasszikus zenei mash up

  A recept pontosan ugyanaz most is, mint a nagy sikerű első résznél. Vett egy rakás komolyzenei slágertémát (31 zeneszerző 52 darabjából) azután feldobálta őket egy kottára, ahol két, három, helyenként négy szólamban szólalnak egymás mellett a zenei részletek. Az egészet vicces zeneszerzőfejekkel pöttyözte végig, hogy még mókásabb legyen a játék.

  A mostani válogatás kicsit katonásabb, pattogósabb lett, s mivel zömmel az előző századforduló környékének "könnyűzenéiből" válogatott hozzá témákat, kicsit olyan, mint egy néma burleszkfilm kísérőzenéje.

  Viszont most is vannak benne hatalmas poénok elrejtve! Mondjuk amikor egy helyen megszólal benne John Cage 4'33 című műve. Vagyis nem szólal meg ugye, mert az egy

  4 perc 33 másodperc hosszú csönd, amit itt is csak szünetjelek jeleznek a kottában.

  Szóval pompás mulatság az egész, tessék meghallgatni! Aki lemaradt volna az első részről itt pótolhatja, még több klasszikus zenei mókát pedig az Index zenetörténeti sorozatában találtok.