Salamon
7 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A 105 éves Robert Marchand jól feladta a leckét azoknak, akik meg akarják dönteni a világrekordjait. A francia bringás több korosztályos csúcsot is tart egyórás bringázásban, jó eséllyel örökké. Mert ugye elég kevesen vannak olyanok, akik egyáltalán addig élnek, még kevesebben azok, akik ezek közül még fel is tudnak ülni a biciklire, az egyórás hajtásról már nem is beszélve.

  rene-gaillard.png

  A Marchand-hoz képest kölyöknek számító René Gaillard is sokáig lehet rekorder, ő a hétvégén a 90 éves kategóriában hajtott egyórás világcsúcsot. Párizsban 29,278 méterig jutott. (Ez bőven nagyobb sebesség annál, mint amivel a legtöbb utcai bringás halad.)

  Gaillard nem nyugdíjasként kezdett el kerékpározgatni, fiatalon elég jó versenyző volt, első osztályú licencet is kapott. Tour de France-győztesekkel (Fausto Coppi, Ferdinand Kübler, Louison Bobet) küzdött. Még pár év és Marchand rekordjaira is rámehet.

  (via Cyclingweekly)

 • Egy korábbi posztomban írtam, hogy egy új tanulmány szerint a cápák és a krokodilok/aligátorok, ha éppenséggel összetalálkoznak, akkor alkalmanként megeszik egymást. Persze ezt nem a kifejlett példányok csinálják, de az epikus csatákat kedvelők fantáziáját biztos megmozgatta a dolog. Hála egyik kedves olvasónknak, most már meg tudom mutatni, hogy mi is a tudományos álláspont a harcot illetően:

 • Yayou Kusama kiállításai nemcsak a való életben, hanem az Instagramon és mindenféle más közösségi médiafelületen is nagyon népszerűek, főleg, ha a kiállításain készült szelfikről van szó. Idén Kusama egyik kiállításán egy szelfiző látogató konkrétan összetört egy tököt abban a teremben, ahol Kusama "A végtelen szeretet, amit a tökök iránt érzek" című, 60 darab LED-del kivilágított tökből álló installációja volt kiállítva, ami miatt betiltották a fotózást a tükrökkel telerakott szobában.

  Kusama új kiállítása, az Infinity Mirrors annyira népszerű, hogy szeptemberben pillanatok alatt elkapkodták mind a 90 ezer jegyet rá. A Los Angeles-i kiállításon 30 másodpercig lehet csak a tükrös termekben tartózkodni. Ezt hivatalosan azzal indokolják, hogy így teszik lehetővé, hogy minél többen nézhessék meg a kiállítást, de nyilván 30 másodperc alatt az emberek sokkal kisebb arányban fognak leállni fotózkodni, szóval az se lenne meglepő, ha ezzel Kusama titokban a szelfizőket is meg akarta volna regulázni egy kicsit. Ettől függetlenül azért tele van az Instagram a kiállításon készült szelfikkel. (Dazed)

  All gold everything #yayoikusama #infinityroom #thebroad #infiniteKusama

  Kemal (@streetwisela) által megosztott bejegyzés,

 • sajtbolt

  Egy online sajtbolt önmagában csudadolog, na de ilyen szépen átvinni a vásárlás élményét a netre az káprázatos. Vagy káprázatos hülyeség. De tulajdonképpen mindegy is, élvezze mindenki a videót:

  Hogy valóban működik-e, vagy működni fog-e valaha, az már más kérdés. (via)