Malvin
9 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egyik rendőr súlyosan, másik életveszélyesen sebesült meg az egy héttel ezelőtti Teréz körúti robbantásban, azóta elhagyták az intenzív osztályt, és most még Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatták őket.

  (police.hu)

 • Van a Maps on the Web nevű tumblr, ahol egész érdekes felosztások alapján nézegethetünk térképeket, pl. a bordó Ladák népszerűségi eloszlása Kelet-Európában, vagy hogy melyik amerikai államban nézték meg legtöbbször a Halálos fegyver 3-at.

  De most az európai nyelvcsaládokat mutatták be egy leegyszerűsített formában, ahol a közepén egyedül árválkodik Magyarország, az ugor nyelvcsaláddal - és külön vannak jelölve a finnek, miközben egész Délnyugat-Európát elintézik egyetlen nyelvcsaláddal, szóval ez egy melengető érzés lehet minden finnugor nyelvrokonság-tagadónak.

  Kép: Maps on the Web
 • És megint kicsit jobb jött ki egyszerre mindkét oldalon. Most szerintük tavaly 3,1 százalékot nőttünk, alacsonyabb, 1,6 százalékos hiány mellett. Még ez is csak előzetes becslés, csak egyre jobb, aminek némileg örülhetünk. A valóság ettől nem változott meg visszamenőleg, senki nem lesz gazdagabb, csak most remélhetőleg pontosabban címkézték fel a KSH munkatársai a GDP-hez tartozó jellemzőinket. 

 • Október 2-án kezdődik a zsidó újév, a Rós hásáná. Az ünnep alkalmából végre újra fellép az Aurórában a legjobb magyar klezmer együttes, a Hagesher.

  A Schönberger Ádám, Vázsonyi János, Lamm Dávid és Magyar Bori nevével fémjelzett zenekar a klezmer ihletettségű dalokba reggaet, jazzt, balkáni dallamokat, sőt még hip hop elemeket is belesző, úgyhogy aki ma táncolni akar, a legjobban teszi, ha oda megy.