Zalán
6 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A rendőrség névtelenség homályába burkolózó fotóművészének szerdán a Nógrád megyei Nagylócon sikerült felbecsülhetetlen értékű szociofotókat készítenie.

  hnl 5 167

  A zsaruk a 46 éves M. Szabolcsnál megtalálták a falubelije ellopott értékeit:

  mikrohullámú sütő, tárcsás mosógép, centrifuga és tányérok.

  M. Szabolcs a galéria tanúsága szerint nem nagyon igyekezett az "értékek" elrejtésével, egy sufniszerű helyiségben találták meg nála a rendőrök.

  Nehéz dolgunk van, ha a Nap szociofotója díjat kell kiosztanunk, mert bár a mikrós kép a naturalizmusával és az egyszerűségével nyűgözi le az embert, a galéria másik zseniális darabja pont az ellenkezőjével:

  Ez a felvétel annyira részletgazdag és mellbevágó, hogy szinte érezni a ruhákból áradó verejték, a napsütötte sávban táncoló por szagát. A bugyikék vakolaton kiabáló hiátus, a maradék fával toldozott fészerfal, a döngölt padlóra gondosan leterített valahaszőnyeg, na meg a kiérdemesült komód többet mond el Nagylócról és lakóiról, mint bármely cenzus vagy éves KSH-adat.

  Mindenesetre a nagylóci körzeti megbízott helyében a fotókat árverésre bocsátanám, a bevételt pedig szétosztogatnám a faluban. Úgy tűnik, minden forintnak meglenne a helye.

 • 2014:

  tiszteletet

  2016:

  2017:

  17553944 1426831924056190 6549827914717809464 n
  Fotó: Magyarország Kormánya

  A Fidesz első, 2014-es választások előtti brüsszelezős plakátján Brüsszel még csak az ütemet adta, valahol hátul a dobszekcióban, de aztán a 2016-os, érvénytelen népszavazásra hangoló poszteren már egyértelműen főszerepet kapott ennek a belga városnak a neve. 

  És úgy tűnik, ha kommunikációról van szó, a Fidesz nem tudja elengedni Brüsszelt, hiszen bár a hatása még mindig tart, talán az idő múlásával egyre halványul. Nekem legalábbis úgy tűnik a legújabb, nemzeti konzultációról szóló plakáton, hogy Brüsszelt nyomják-nyomják, a régi "értékek" megtartása mellett megpróbálkoztak egy új betűtípússal fenntartani a brüsszelezés vonzerejét, de nem sikerült. A 2017-es poszter unalmas és erőltetett lett, a betűtípus (méreteivel, betűtávolságaival együtt) pedig elképesztően silány, és inkább nem sorolom tovább a jelzőket. 

  De kár lenne túlságosan elkeseredni, hamarosan 2018, így már nem kell sokat aludni, hogy a Fidesz újabb plakáton mutassa be a brüsszelezés 50+n-ik árnyalatát. 

 • A dunaszerdahelyi DAC új stadionját a Mol jelentős anyagi támogatásával bővítik, felújítják, olyannyira, hogy az szinte már egy új stadion lesz. A neve Mol Aréna lesz.

  A csapat meccsét előszeretettel látogatja Mészáros Lőrinc és olykor Orbán Viktor is, a szlovák első osztályú csapat a hetedik a 12 csapatos bajnokságban.

  Most drónfelvételt tettek közzé, amelyben az építkezés látható.

 • Az OMSZ közlése szerint Budapesten éjszaka csak 14,4 fokig süllyedt a hőmérséklet, és

  ezzel több, mint 4 fokkal megdőlt a legmagasabb minimum hőmérséklet budapesti rekordja.

  A korábbi, 10,2 fokos rekordot 1888-ban mérték.