Mihály
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bár a magyar internet hetek óta mással sincs tele, csak Harrison Ford hőstetteivel (görög étterembe jár, nem görög étterembe jár, biciklis boltba jár, és mindeközben folyamatosan a rajongóival pózol), Tom Hanksnek is kijár a jófejségi nagydíj: ő a Central Parkban kocogva futott bele egy esküvőbe, és ha már arra járt, segített elkészíteni azt az esküvői fotót az ifjú párnak, amire az összes ismerősük örökké irigykedni fog.

  De ha már Tom Hanks és az esküvők szóba kerültek, felhívnánk a figyelmet a nemrég Magyarországon járt (és az Indexnek interjút adó) Juliette Binoche Instagram-oldalára is, ahol szemfülesebbek már kiszúrhatták, amit a lillafüredi Palota Hotelben jelen lévő újságírók is láthattak: hogy Binoche az éppen a sajtótájékoztatójával egy időben zajló esküvőt fotózgatta mosolyogva, még ha nem is állt be szelfizni a menyasszony és a vőlegény közé.

  Aujourd'hui en #Hongrie**

  Juliette Binoche (@juliettebinoche) által közzétett fénykép,

  Úgyhogy itt az idő választ találni a nagy kérdésre:

  Ki a legjobb fej?

  • 81
   Egy esküvői fotó Tom Hanksszel mindent visz
  • 42
   Ha csak messziről is láthatnám Budapesten Harrison Fordot, boldogan halnék meg
  • 20
   Juliette Binoche mosolya mindent üt, mint macska a sakkasztalon
 • Teljesen letompult az agya ebéd után, és már semmit nem szeretne csinálni, csak valami megnyugtató dolgot bámulni, amíg vissza nem töltődik önbe valamennyi energia? Akkor a KSH önnek találta ki ezt a mozgó grafikont, amiben színes pöttyökként nézegetheti az egész magyar társadalmat.

  Képernyőfotó 2016-09-29 - 9.59.57.png

  A kis pöttyök reggel még mind az alszanak, aztán kiáramlanak, ki a személyes szükségleteit intézni, ki házimunkát csinálni, aztán egyre többen mennek munkába, aztán esznek, sportolnak, tévéznek, tanulnak, gondoskodnak, majd mind újra aludni mennek. 

  A KSH még 2012-ben jelentette meg a 2010 és 2009 között végzett időmérleg-kutatását, amiben fölmérték, hogy a nap melyik szakaszában mit csinál a magyarok mennyi százaléka. Ennek az eredményeit pedig most egy iszonyatosan jó dologra tették, ahol nézhetjük, ahogy a magyarokat jelképező kis pöttyök egyik tevékenységről a másikra ugrálnak. 

  Nem is tudom igazán leírni, inkább nyissák meg, és nézzék!

  A KSH célja valószínűleg a tudományos ismeretterjesztés volt a grafikonnal, az eredmény viszont furcsán pszichedelikus dolog lett, amit én szerintem órákig tudnék folyamatosan bámulni, főleg valami elszállós zenével aláfestve.  Jó szórakozást!

 • Ha összeszámoljuk, naponta hány darab A4-es papírra nyomtatott, írt, szerkesztett üzenettel találkozunk a piactól, a mosdón át a hivatalokig, elképesztő számok jönnének ki. A működésképtelen automaták, a lépcsőházi közélet bőségesen ontja magából az üzeneteket, miközben az A4-es nyomtatott papírok sokszor ott felejtődnek évekig.

  kifele nyilik.png
  Fotó: Müllner Dóra

  Müllner Dóra tévés-rádiós szerkesztő, újságíró évek óta gyűjti-fotózza ezeket az egészen elképesztő gazdagságú nyelvi és kommunikációs leleteket: hogyan és mit üzenünk egymásnak ezeken a lapokon? A gyűjteményből most kiállítás készül a Csili Művelődési Központban, Megértésüket köszönjük! A4-es ország címmel. A kiállítás október 7-től a hónap végéig, október 31-ig naponta 13-20 óra között látható.

 • Ma van a kávé világnapja, ebből az alkalomból ismerjék meg az Indexes kávégépet, ezt nyúzza a szerkesztőség éjjel-nappal. 

  Podos gép létére egész szép teljesítményt nyújt, bár kissé hőhiányos kávét készít, a piros Illy amúgy is elég szőke cremás, az én ízlésemtől kissé távol áll, határozatlan karakterű, kissé gyors lefolyású, ezen rátampereléssel próbálok segíteni. A tejhabosítója sem tökéletes, konzisztens mikrohab helyett forró tejet és nagy buborékos, kemény habot csinál.

  Ha érti a fenti kávés zsargont, remek programajánlataim vannak!

  Szombaton tartják a Kávézz Sopron! rendezvényt, szakmai programok, előadások, barista verseny, kóstolási- és vásárlási lehetőség várja az érdeklődőket a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

  Vasárnap Budapesten rendezik a Kávé Napját, a Kazinczy utcai Tesla Budapest épületében és udvarán. kávéforgalmazók, mikropörkölők, filterbajnokság, egész napos kóstolás vár mindenkit, például engem is.