Orbán
10 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem elírás, nem is tréfa: valóban a baseball halhatatlanja lesz Homer Simpson, aki szombaton kerül be a sportág Hírességek Csarnokába.

  A cooperstowni intézmény közleménye meg is indokolja, miért tesznek így:

  Itt Cooperstownban azon vagyunk, hogy tisztelegjünk azok előtt, akik a legtöbbet tették hozzá a baseballhoz, hogy megőrizzük a sportág óriási történelmét, és hogy a sport kulturális oldalát is gondozzuk.

  Homer Simpson az utóbbi kategóriába esik, a sorozat eddigi 25 évada alatt számtalanszor jelent meg a baseball, hozzájárulva ezzel a sportág népszerűsítéséhez.

 • A mexikói Camilo Lara annyira odáig van a volt Smiths énekeséért, Morrisseyért, hogy Mexrrissey néven alapított zenekart, amiben spanyolul, latinos hangszerelésben adják elő Moz számait. Csodálatos!

 • Ismerős a fenti jelenet?

  Biztos nem gyakran látta ebből a szögből, mert statisztikai alapon pont ön az, aki felszállás után meg is áll a villamoson, és az istennek nem hajlandó beljebb menni a biztonságot jelentő ajtótól.

  Nem is tudhat róla, hogy ilyenkor minden szerelvényen kialakul egy exkluzív klub, azoknak, akik hajlandóak négy lépést tenni a sikerért. Nekik ennyi hely jut, miközben ön nyomorog az ajtónál:

  De, ez nem csak a helyről szól.

  Aki eljut idáig, sokkal többnek érezheti magát a körön belül. Az emberek itt kényelmesen állnak, telefont nyomkodnak, mert a szabad kezükkel ezt is megtehetik, összekacsintanak, aztán mosolyogva néznek az ajtók felé, ahol a megalkuvó tömegek lapjával állva könyökölnek egymásba, lépnek a másik cipőjére, vívják a mindennapi harcukat minden négyzetcentiméternyi állóhelyért. 

  Na, de elnézést ezért a kispolgári posztért. Én csak szeretném egy kényelmesebb utazásra invitálni önöket. Legközelebb, ha ilyen helyzetben találják magukat, lépjenek beljebb!

 • Nem is olyan rég írt Kiss Eszter egy remek posztot az Urbanistára a pesti verklisekről. Érdekes volt az anyag, de még érdekesebb, hogy az egyik kommentben az utolsó pesti verklis unokája, Burai Elemér jelentkezett.

  Rövid levélváltás után megtudtuk, hogy az Isola család Angyalföldön, a Frangepán utcában élt, és a városrészben midnek ismerte őket. Többük is űzte ezt a kihalófélben levő mesterséget, így Burai úr keresztapja, Papp Elemér, és a nagybátyja, Isola Károly is.

  Nagyapja, Isola Antal egészen 1976-ig verklizett a Városligetben, az Állatkert és a Nagycirkusz között. Több zenegépe is volt, melyeket sorra elajándékozott, egyet pedig eladott a Magyar Televíziónak. A verklis család tagjai több magyar filmben is feltűnnek, köztük a legismertebb a Hannibál tanár úr.