Miklós
-7 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 63 évvel ezelőtt ezen a napon, 1953. december 6-án jegyezte be Vladimir Nabokov a naplójába:

  Befejeztem a Lolitát, amelybe éppen 5 évvel ezelőtt kezdtem bele.

  A 20. század egyik legjobb regénye egyébként részben a Wyoming állambeli Afton városkában, ebben a '40-es években épült, és ma is vidáman üzemelő kis motelben készült, amely a könyvben is visszaköszön, mint a motel, amelynek gerendái a 13 éves Dolores Haze-t sültcsirkecsontokra emlékeztetik.

 • A Dazoo.com jövő tavasszal ötödszörre rendezi meg a fesztivált, nevezni 2017. január 20-ig lehet.

  A legjobb élőszereplős illetve a legjobb animációs rövidfilm is egyaránt 500-500 ezer forint pénzdíjban részesül, nevezni pedig 35 percnél rövidebb alkotásokat lehet, melyeket korábban még nem indították a fesztiválon.

  A Friss Hús díjazottjai rendre jól szerepelnek külföldi fesztiválokon is: a tavalyi különdíjas Deák Kristóffal például nemrég közöltünk interjút annak apropóján, hogy filmje bekerült az Oscar-díj előszobájába, Andrasev Nadja filmje pedig Cannes-ban nyert díjat.

  A legutóbbi fesztivál díjazottjairól pedig itt számoltunk be.

 • rjjjj

  Mit csinálnak a képviselők, amikor nem szavazgatnak a parlamentben? Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke (egykori nevén PM) csattanós választ adott.

  A képviselő azzal jelezte felháborodását, hogy nem takarítják napokig a kórházi mosdókat, hogy maga állt neki felmosni és súrolni. Szabó Tímea a Dél-pesti kórházban járt takarítani, nem véletlenül: itt találtak pár napja egy halottat a mosdóban.

  Szabó a takarításról persze egy jó hosszú videót is feltett a Facebook-oldalára.

  Nem állítom, hogy a 27 perces videó minden kockáját végignéztem, de Szabó valóban alaposan kitisztította, súrolta, felmosta a mosdó és a vécé minden szegletét, bár magát a vécékagylót valamiért kihagyta. 

  Szó sincs persze arról, hogy mostantól a baloldali képviselők takarítják majd rendszeresen a kórházi mosdókat, de a politikai akció üzenete egyértelmű. Szabó azt írta a Facebookján: "A kormány feladata lenne elegendő pénzt biztosítani a kórházak, a magyar egészségügy számára, hogy például ne fordulhasson elő, hogy napokig nincs takarítás egy koraszülött osztály melletti mosdóban. 

  Mivel a Fidesz-kormány ezt nem teszi meg, így mi, állampolgárok állunk neki kitakarítani a kórház néhány látogatói mosdóját. 

 • Mindenki kedvenc falvédője még 2000-ben kelt el a Blitz galéria árverésén: Szabó Eszter Ágnes a kedvenc énekesét és imádott nagymamáját hímezte a műre.

  Azóta már sajnos egyikük sem él, a képzőművész viszont most újragondolta a falvédőt, amely az eredetihez képest némi ráncfelvarráson esett át: a szereplők több ráncot kaptak, a szatyrot pedig ezúttal Bowie cipeli Zalai Imréné helyett.

  A képre a Blitz Galéria téli aukciós kiállításán lehet majd licitálni, sok egyéb neves, modern magyar művész alkotása mellett.  A kiállítást december 8-án, este 7-kor nyitja meg Hajós András.