Ambrus
-7 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Lackfi János író ezt a csodálatos képet rakta ki a Facebook-oldalára:

  kep
  Fotó: Lackfi János

  Mint kiderült, ezt tényleg az ő cipőjébe tojta a nagyszakállú, és ez egy létező, ún. hiánypótló termék a piliscsabai Szlojó húsüzem jóvoltából.

  És ha már a Mikulás is kolbászból van, akkor a Jézuskának is fel kell vennie a kesztyűt:

 • Én mondjuk képtelen vagyok fél percnél tovább elviselni az affektálását, de ettől még tény: a svéd Pewdiepie a YouTube legnagyobb sztárja, 49 millióan követik a csatornáját, és ő éves szinten úgy 10-15 millió dollárt kaszál a videóival, amiken általában videojátékokat próbál ki, és visítozik.

  Most viszont bejelentette, hogy meg van sértődve, és ahogy eléri az 50 milliót, törli az egész csatornát. Az ok az, hogy szerinte a YouTube igazságtalan módon egy másik videós sztárt, az indiai származású kanadai Lilly Singh-et támogatja, őt meg elnyomja, mégpedig azért, mert fehér bőrű. Bár mostanában volt egy kis visszaesés a feliratkozói számában (igazából ez volt a hiszti forrása), a mostani tempóval pár hét alatt meglesz az 50 millió, és kiderül, hogy csak műbalhé volt-e az egész, vagy komolyan gondolta. Utóbbin erősen meglepődnénk. (via)

 • Szombaton lesz az Emberi Jogok Világnapja és egyben egy monstre rendezvény a Patyolatban az Amnesty Internationallel. Az AI pedig beszervezte Dragomán György írót, Gergely Márton újságírót (a volt Népszabadság volt főszerkesztő-helyettese) és Tasnádi István forgatókönyv írót (az Aranyélet vezető forgatókönyv írója), akik felajánlották egy délutánjukat, amit ha szerencsés, akár Önnel is eltöltenek kenyérsütés, kávézás vagy vacsorázás formájában.

  Mindössze annyi teendő, hogy el kell menni az AI bulijára és venni egy ezer forintos tombolajegyet vagy megvásárolni online és nagyon rimánkodni a jóistennek, hogy a mi szelvényünket húzzák ki. Hajrá, hajrá!

 • Sipos Zsuzsanna grafikus-dizájner küldte illusztratív kommentárként az utóbbi idők tömegközlekedési incidenseire az alábbi kedves röpdolgozatot:

  A Móra Könyvkiadó gyönyörűen illusztrált mesegyűjteménye generációk kedvence még ma is, az 1988-ban elhunyt Reich Károly klasszikus munkájához szemmel láthatóan biztos kézzel nyúlt a jó humorú fiatal alkotó