Jeromos
9 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sosem gondoltam, hogy a magyar népmese stáblistája okozhat meglepetést, erre pont a magyar népmese napja előtt vettem észre, hogy bizony de.

  A rigófüttyből kivirágzó matyóhímzések között ugyanis nem más neve kerekedett ki, mint Gattyán Györgyé. Na jó, nem Szabó Gyula helyett, hanem koproducerként, de a pornóból milliárdossá lett vállalkozó neve itt mégis váratlan. 

  Bár, ha jobban belegondolok, a sorozattól nem is áll messze a pajzánkodás, itt van például ez a mese, aminek még nem is Gattyán volt a producere. Talán épp ezt látva csapott a fejére, hogy igazán csorgathatna egy kis pénzt az utánozhatatlan mesesorozatra. Ebben a mesében a királylány táncoló malacokért cserébe vetkőzik egy gyereknek, aki aztán a titkok birtokában megszerzi majd a lány kezét is. Ehhez már csak ellenfelét kell legyőznie, akit vele együtt fektettek be a királylány ágyába.

 • Valamiért rettentően népszerű lett az elmúlt években a frissen megjelent telefonok legkülönfélébb módszerekkel történő tesztelése. Kalapácstól elkezdve a folyékony nitrogénig nagyjából minden volt már, a dolog pedig általában szegény készülék totális megsemmisülésével jár.

  Ezt a hullámot lovagolja meg a TechRax új videója, amelyben egy iPhone 7 Plus töréstesztét láthatjuk

  a Burdzs Kalifa tetejéről.

   A világ legmagasabb épületeként számon tartott, 828 méteres felhőkarcoló természetesen túl magasnak bizonyult ahhoz, hogy az iPhone túlélje a zuhanást, a telefon annyira összetört, hogy még az iCloud trackerével sem találták meg.

  Ha  kíváncsi az iPhone röptére, itt megnézheti:

 • Szóval röviden arról, hogyan is jutunk el eddig a képig a South Park 20. évadának 3. részében:

  Fotó: South Park

  Az új évad egyik fontos szereplője egy netes troll, aki legújabban egy mellrákalapítványt népszerűsítő sportolónőt (a képen jobbra) pécézett ki magának. A nőt elhívják egy beszélgetős műsorba, ahol elkezdik felolvasni az őt támogató kommenteket. Csakhogy a kommenteket is a troll írta, a támogató szövegek alatt pedig újra találomra választott országok kamu orvosaival alázza meg újra a mellrákalapítványt. A műsorvezető viszont lazán beolvassa a magyar egyetemen dolgozó Dr. Courtsier Boobsoff nevét - ez nagyjából annyira vicces, mintha Nagy Mellindaként írnának le egy nevet. Csak kár, hogy a fenti név egy kicsit sem hangzik magyarosan.

  Szóval így kerültünk bele.

 • Az idei mentőkutya világbajnokságot Olaszországban, Caselette városában rendezték meg.

  csupi
  Fotó: BM Katasztrófavédelem

  Csapatversenyben hazánk a II. helyezést érte el. A dobogós csapat tagja volt Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlós, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Keresőkutyás Szolgálatának vezetője - közölte a katasztrófavédelem. Nézze meg a többi képet a Facebookjukon:

  A XXII. Mentőkutya Világbajnokságon huszonnégy ország több mint hatvan csapata mérte össze tudását. Fegyelmező és ügyességi feladatok mellett három kategóriában versenyeztek a négylábúak: nyomkövetés, területkutatás, romkutatás. 

  Magyarországot a következő csapatok képviselték:

  Mancs a Kézben Egyesület (Közép-pesti Mentőcsoport tagszervezet)

  Zachár Erzsébet - McAfee

  Vida Zsuzsanna- Neo

  Pinkóczi Diána - Mangó

  Kutyákkal az Életért Alapítvány

  Leczki Sarolta - Bosco

  Belényi Bea - Zen

  Arató Péter - Bindy

  S.O.S. Mentőkutyás Egyesület

  Gáspár Ildikó - Szuszó

  Szemes Zsuzsa - Cindy

  Kröpfl Erzsébet - Gamin

  Szalánczi Gábor - Roger

  Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

  Balázs László - Symba