Máté, Mirella
10 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ne türelmetlenkedj.

 • A közösségi kezdeményezések egyik remek példája ez a kis házikó a Szentendre feletti Kada-csúcson. Mert ez bizony egy könyvtár, ahonnan vinni és ahová tenni is ér könyveket, ahogy azt meg is teszik rendszeresen az arrafelé kirándulók. 

  Az erdei könyvtár mozgalmat az Erdei Költők alapították, a környezettudatos költők társaságában Magyarországot a Drót művészeti portál főszerkesztője, Weiner Sennyey Tibor képviseli.  Az ő kisfilmje a Groznjanban felállított könyvtárról:

  Ha arra jár és keresné, itt találja.

 • Richárd 14 éves kisfiú, vagyis október 6-án lesz annyi. A családja különleges ajándékkal szeretné meglepni:

  egy kis 'vizuális' utazással, mivel még sohasem voltunk nyaralni, viszon nagy érdeklődést mutat a világ országai iránt

  – írta édesanyja eredetileg egy zárt Facebook-csoportban, ahonnan azonban kimásolták, így most már rengeteg megosztásnál jár a poszt.

  A család kérése azért nem mindennapi, mert Ricsi – akit nagyon érdekelnek a világ országai, térképet, útvonalakat néz az interneten, ilyen dvd-ket vásároltat – autizmussal élő, halmozottan fogyatékos fiú, aki lényegében nem érti az emberi beszédet és ő sem tud beszélni. Kommunikációs kártyák segítségével, illetve rajzokkal, írásban közli kéréseit, illetve most tanul olvasni. Az édesanyja ezért azt kéri, hogy akinek lehetősége van, 

  egy képeslappal legyen szíves hozzájárulni

  a sikeres, boldog születésnaphoz és a kisfiú boldogságához. Amit még inkább fokozna, ha a gyerek nevére címeznék, mert „ha meglátja, hogy az ő nevére érkezett valami, ki fog ugrani a bőréből!”

  Szóval ha van egy képeslapja, és szeretne egy emlékezetes születésnapot, küldje el az alábbi címre:

  Sándor Richárd Zsolt
  Rábapatona
  Rákóczi utca 105.
  9142

  Az anyuka teljes posztját a Facebookon több helyen, például itt is elolvashatja.

 • Donald Trump amerikai elnökről már a kampányban kiderült, hogy okozhat mulatságos perceket, ha beszabadul az elefántja a diplomáciai porcelánboltba.

  Ezúttal az ENSZ-beszédével tarolta le az internetet, ugyanis megalkotott egy nemlétező országot. Mit megalkotott? Szépen megdicsért, és az afrikai vezetők elé példaként állította.

  Nambia egészségügyi rendszere egyre nagyobb elégedettségre ad okot.

  De beszédében többször is hivatkozott Nambia érdemeire, ellenpontként bemutatva a Nigériai szörnyű közállapotokkal szemben, írta a Sky News.

  Nambia? Igen, ilyen ország nincsen, a netezők felpörögtek persze, így a Fehér Háznak közleményben kellett tisztáznia utólag, hogy az Afrika déli részén lévő országra, Namíbiára célzott az Egyesült Államok elnöke.