Emil, Csanád
11 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Botka László szegedi polgármester és szombat óta az MSZP hivatalos miniszterelnök-jelöltje a Szegedi Vadasparkban a gyermeknap alkalmából bejelentette, hogy mivel a vendégek között végzett felmérés szerint az emberek az elefántra lennének a leginkább kíváncsiak, ezért elefántház épül a vadasparkban.

  A több mint 1400 négyzetméteres elefántház jövő tavaszra készül el, és öt ázsiai elefánt fogja lakni. Elsőként két fiatal bikát hoznak, majd nőstényeket is, hogy szüljék tele a hazát elefántborjakkal. 

 • Pontosan az történt, ami a címben is szerepel. A malajziai tollaslabda vegyespáros férfitagjának, Tan Kian Mengnek valami gond támadt az ütőjével, ezért elcserélte azt partnerével, Lai Pen Jinggel, aki lefutott a pályáról és kicserélte, míg Tan egyedül állta a sarat. És végül még a menetet is megnyerték.

   Mindez a Sudirman kupa keddi mérkőzésén történt.

 • 0?c=74977207 0&h=600
  Fotó: Otthontérkép

  Oké, nem egyetlen lakáshoz tartozik, hanem közös használatú, de elképesztően sokfelé rálátni a városra, miközben elég védettnek tűnik, ráadásul egy olyan háztömbben van, ahol elképesztő módon sűrűsödik több évszázad építészete (itt van például a mai napig Kincsem egykori istállója is). Na de nézzük a kilátást!

   A fenti a képen például a Gellért-hegy csúcsa és az Egyetemi Könyvtár színes kupolája emelkedik a pesti tetők fölé, ezen a fotón pedig a Ferenciek terén álló ferences templom tornya uralja a képet, de a háttérben a Klotild-palota kupolája és a Belvárosi plébániatemplom felállványozott tornyai is látszanak.

  Na és nem titkolják el, hogy van egy nagy szomszéd is, az 1966-ra felépült a HUNGAROTEX-székház, amit a tervezők (Pomsár János, Puskás Tamás) olyan ügyesen "rejtettek el", hogy akármilyen nagy is helyi viszonylatban, a Kossuth Lajos utcából szinte alig látszik.

  A teraszról amúgy egy külső kép is van, nem meg persze magáról a lakásról is egy csomó a hirdetésben.

  Aki pedig még több érdekes ingatlanhirdetésről olvasna, kövesse az Urbanistát a Facebookon!

 • Az MSZP szombaton emelte pajzsra hivatalosan Botka Lászlót, 96 százalékkal miniszterelnök-jelöltnek választotta a szegedi polgármestert. Ám előtte még tartott a párt egy jó hosszú zárt ajtós kongresszust.

  Mi történik ilyenkor zárt ajtók mögött? Mit kellett eltitkolni? Ujhelyi István alelnök fellebbentette a fátylat, és felrakta Facebook-oldalára azt a videót, amelyet titokban levetítettek a szocialista küldötteknek.

  Az alelnök csupa nagybetűs EZT MINDENKINEK LÁTNIA KELL! kiírással hívta fel a figyelmet a videóra. Ezek után nyilván senki nem számít, hogy egy őszödi beszédhez mérhető titok következik, és valóban: arról van szó csak, hogy európai parlamenti képviselők üzennek bájos törtmagyarsággal az MSZP-seknek.  Az üzenetek ezek:

  • Magyarország helye az Európai Unióban van.
  • Európa mi vagyunk mindannyian.
  • Hajrá Madzsarország! Hajrá szocsialiszták! Hajrá Emeszpé!