Jeromos
9 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szóval röviden arról, hogyan is jutunk el eddig a képig a South Park 20. évadának 3. részében:

  Fotó: South Park

  Az új évad egyik fontos szereplője egy netes troll, aki legújabban egy mellrákalapítványt népszerűsítő sportolónőt (a képen jobbra) pécézett ki magának. A nőt elhívják egy beszélgetős műsorba, ahol elkezdik felolvasni az őt támogató kommenteket. Csakhogy a kommenteket is a troll írta, a támogató szövegek alatt pedig újra találomra választott országok kamu orvosaival alázza meg újra a mellrákalapítványt. A műsorvezető viszont lazán beolvassa a magyar egyetemen dolgozó Dr. Courtsier Boobsoff nevét - ez nagyjából annyira vicces, mintha Nagy Mellindaként írnának le egy nevet. Csak kár, hogy a fenti név egy kicsit sem hangzik magyarosan.

  Szóval így kerültünk bele.

 • Az idei mentőkutya világbajnokságot Olaszországban, Caselette városában rendezték meg.

  csupi
  Fotó: BM Katasztrófavédelem

  Csapatversenyben hazánk a II. helyezést érte el. A dobogós csapat tagja volt Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlós, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Keresőkutyás Szolgálatának vezetője - közölte a katasztrófavédelem. Nézze meg a többi képet a Facebookjukon:

  A XXII. Mentőkutya Világbajnokságon huszonnégy ország több mint hatvan csapata mérte össze tudását. Fegyelmező és ügyességi feladatok mellett három kategóriában versenyeztek a négylábúak: nyomkövetés, területkutatás, romkutatás. 

  Magyarországot a következő csapatok képviselték:

  Mancs a Kézben Egyesület (Közép-pesti Mentőcsoport tagszervezet)

  Zachár Erzsébet - McAfee

  Vida Zsuzsanna- Neo

  Pinkóczi Diána - Mangó

  Kutyákkal az Életért Alapítvány

  Leczki Sarolta - Bosco

  Belényi Bea - Zen

  Arató Péter - Bindy

  S.O.S. Mentőkutyás Egyesület

  Gáspár Ildikó - Szuszó

  Szemes Zsuzsa - Cindy

  Kröpfl Erzsébet - Gamin

  Szalánczi Gábor - Roger

  Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

  Balázs László - Symba

 • Péntek délután a Budapest Poster Gallery tart árverést, a hangsúly a régi filmplakátokon lesz. Egy-egy plakát ára 10 ezer felett indul, a különlegesebbek még többről, de önmagában a licitálást vagy a képeket nézegetni is jó szórakozás. Itt lehet végigböngészni a plakátokat, itt pedig minden információt a ma délutáni aukcióról.

  Kép: Budapest Poster Gallery
 • Daan Roosegaarde holland képzőművész légszűrű tornyot tervezett Pekingbe, ahol az év nagy részében olyan elviselhetetlen a levegő, hogy utcára sem lehet menni. Smog Free Tower (Szmogmentes torony) című, hét méter magas légszűrő berendezése Peking ipari negyedében helyezték működésbe ma. Roosegaarde szerint a berendezés óránként harmincezer köbméter levegőt tisztít meg a szmogrészecskéktől.