Judit, Xénia
17 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A közösségi GPS-alkalmazás, a Waze (tudják, amit annyi baromi sok pénzért vett meg pár éve a Google) egy új, a forgalommal kevéssé összefüggő lehetőséget vezet be hamarosan: szól, hogy ne felejtsük a gyereket a kocsiban.

  waze child.png
  Kép: Android Police

  A beállítás persze nem csak a gyerekekre jó, háziállat vagy zöldség is beállítható, de talán a gyereket nem a kocsiban felejteni nyáron a legfontosabb. Na jó, a kutyát sem kéne, mert az is megfő a hőségben.

  A lényeg, hogy a Waze már dolgozik az ügyön, és a hírek szerint a béta változatban itt-ott már elérhető, de a sima felhasználóknak még várni kell a dologra. Az emlékeztető a cél elérésekor jelenik meg.

 • Váratlanul elpusztult az a 22 éves csimpánz, aki a közelmúltban lett internetes sztár. A twycrossi állatkertben élő Mongót egy verekedésről készült látogatói videó tett híressé, bár az emberek nem is annyira a verekedő csimpánzokra csodálkoztak rá, hanem arra a tényre, hogy Mongo tök kopasz volt.

  90559276 mongo2jakebeaton-rekkers

  A csimpánzt az állatkert orvosai helyezték altatásba, hogy megvizsgálhassák, mert betegnek látták. A tünetekről kiderült, hogy nem veszélyesek, de sajnos az állat nem ébredt fel az altatásból, hanem elpusztult.

  Mongo az alopécia nevű hajhullásos állapot miatt volt kopasz, ezt az apjától, a szintén abban az állatkertben élő Jambótól örökölte. A csimpánznak nem volt hátránya abból, hogy nem volt szőre, megvolt a helye a hierarchiában, és még Noddy, az egyik nőstény is állandóan ott volt körülötte.

  Az állatkert munkatársai természetesen vizsgálatot indítottak az ügyben, az első eredmények alapján korábban ismeretlen szívgyengeséget sejtenek a történések mögött.

 • A Hawaii-n található Kilauea vulkánból nagyjából harminc éve folyamatosan csordogál a felszínre a láva, de az ritkán fordul elő, hogy az izzó kőzet a parton végigfolyva elérje az óceán vizét. Most ez bekövetkezett, és David Ford fotós egy turistahajón várta a pillanatot, majd még néhányszor visszament felvételeket készíteni. A Gizmodón megtekinthetők, de talán ez a mordori tájkép a legszebb.

  13738346 913508392128489 1320775848599160681 o
  Fotó: Dave Ford / Facebbok
 • Én persze tök elfogadom, hogy a bauxitlelőhelyek és a Duna jobb oldali mellékfolyóinak beható megismerése is fontos, de valamiért azt gondolom, hogy ha a VentuSky.com-on látható interaktív időjárás-, hőmérséklet-, szél- és miegyébtérképpel kezdenék mostantól az órákat általános iskolában, talán még az is kiderülne, hogy ki az, akit érdekel ez az egész, csak leszarja a bauxitbányákat.