Ilona
16 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bölcs emberek szokták mondani, hogy a főzés olyan, mint a legtöbb dolog az életben, hogy az étel elkészítésének folyamata  ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint a végeredmény. Bár sok részlet nem derül ki a Katasztrófavédelem híréből, de ma a XI. kerületben Kelenföldön, egy panelház kilencedik emeletén egy tűzhelyen felejtett edény kapott lángra, ami miatt át kellett szellőztetni a lakást, illetve mentőt hívtak a lakásban tartózkodó három emberhez. Kérjük, hogy legyenek figyelmesebbek a konyhában, és ha a tűzhelyet mindenképpen el kell hagyni, csavarják le takarékra a lángot, amíg vissza nem térnek. Az érintetteknek jobbulást kívánunk. 

 • 15590424 1304788442927135 7281517431596542648 n

  Viszonylag ritka, amikor olyan előadó érkezik Magyarországra, aki már nem számít teljesen újnak, de még pont a nagy befutás előtt áll. Ez a helyzet a floridai Denzel Curryvel, aki még mindig csak 22 éves, de a kortárs amerikai hiphop egyik legnagyobb tehetsége.

  Curry fiatal kora ellenére elképesztően termékeny, egy rakás mixtape, EP és nagylemez van már neve mellett, pedig egyáltalán nem azt a nagyon újhullámos, már-már parodisztikus déli trapet másolja, amivel annyira népszerű most Lil Yachty vagy mondjuk Lil Uzi Vert.

  Ami igazán érdekes Curryben, hogy egyaránt remekül alkalmazkodik az elmúlt jó pár évben sztenderddé váló trapes, újsulis, basszusnehéz zenékhez és a valamivel oldszkúlabb hangzású alapokhoz annak köszönhetően, hogy az átlagnál százszor erősebb flow-ja van. Curry indián és karibi felmenőkkel rendelkezik, utóbbinak köszönhetően a stílusa sokszor megidézi a jamaikai raggázást és a kemény darálást, ahogy például Joey Badass esetében is. Nem hiába csinálták ketten ezt a remek számot.

  Szóval ma este az Akváriumban fél 10-kor fellép Denzel Curry, jegyeket a helyszínen még lehet kapni. Kötelező mindenkinek, aki szeret arról papolni, hogy itthon még mindig csak boombapet lehet hallani mindenhol.

 • Az Időkép cikke szerint egész erdőket tarolt le Lengyelországban a múlt hétvégi vihar. Az ország nyugati és északi részén tomboló orkánerejű szél a becslések szerint 8 millió köbméternyi fát döntött ki 45 ezer hektárnyi erdőben.

  Lengyelország vezető erdésze szerint

  a kidőlt fák eltakarítása legalább két évet vesz majd igénybe,

  a természeti regenerálódás pedig évtizedeket.

  Mondjuk nemcsak a vihar, hanem lengyel kormány sem kíméli a fákat. Naponta 500 fát vágnak ki Európa utolsó őserdőjében.

 • Az idősebbek talán még emlékeznek arra, hogy az Edda nagyon régen még egy teljesen vállalható és energiákkal teli rockzenekar volt, egyike a legjobb magyar rockbandáknak. Aztán 1983-ban feloszlott, mert az énekes, Pataky Attila és a dalszerző/gitáros Slamovits István már nagyon nem bírt kijönni egymással. 1983. december 17-én tartották meg a legendás búcsúkoncertjüket Miskolcon, az eseményt filmen is megörökítették, és koncertlemezen is megjelent egy része.

  Amiről kevesen tudnak, hogy a koncertlemezről lekerült a szaxofon, ami eredetileg szólt a koncerten. Bár állandó szaxofonosa nem volt az Eddának, de ekkor már egy ideje fellépett velük Kegye János szaxofonos (akit azóta leginkább mint „világhírű pánsípművészt” ismer a közönség). Ám a búcsúbulin történt egy kis bibi, és most idézném a Passzió cikkét, mert először ott bukkantam rá erre a sztorira:

  "A szaxofonos Kegye János volt a koncert negatív szenzációja. Már egy éve játszott fúvósként az Eddában, egész addig szépen színesítve a zenét. De a Búcsúkoncerten totál részeg volt és szinte egy értékelhető hangot sem fújt. Az összes szólamot, szólót teljesen melléfújta, ezzel a koncertlemezhez készülő felvételt a kiadás szempontjából használhatatlanná tette. A lemezre kerülő dalokból kínkeserves munkával kivették a szaxofont, a nevét fel sem tüntették a borítón. A koronát produkciójára azzal tette fel, hogy a végén, amikor már a nézők és a zenekar nem tudta visszafogni magát és bőgött, még elfújta a Kacsatáncot. Ezekkel a hangokkal zárult a koncert."

  Egy kis keresés után rátaláltam az eredeti bootleg felvételre, ezt a helyszínen rögzítették. És valóban, 2 óra 13 perctől hallható a háttérben a Kacsatánc, majd kicsivel később szintén, amikor Pataky szavaiból éppen az derül ki, hogy mindenki bőg.