Hella
13 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Idris Elba nagyon szeretne a következő James Bond lenni, úgyhogy igyekszik minél több akciófilmben megmutatni magát. Legalábbis ez a legjobb tippünk arra, hogy miért vállalhatott be egy átlagosnak tűnő, The Bastille Day című filmet.

  A történetről annyit tudni, hogy a Robb Starkként a Trónok Harcában feltűnt Richard Madden egy zsebtolvajt alakít, akinek az Elba által alakított CIA ügynök keseríti meg az életét. Közben valami nagy összeesküvés is rábukkannak, hogy minél több embert lőhessenek majd halomra Párizs utcáin.

  A forgalmazó elkészítette a magyar feliratos előzetest, itt lehet megtekinteni:

  Bemutató pontos dátumáról csak annyit tudunk, hogy hamarosan.

 • A minden idők cím tényleg kijár neki, hiszen egy lassan 420 éves darabról van szó, Dowland négykezeséről. Az amúgy általában szomorkás dalokat komponáló angol szerzőnek ez egy kifejezetten mókás darabja, ugyanis a négykezest lantra írta!

  dowland.png

  Hogy két ember hogyan játszik egyszerre egy lanton vagy gitáron? Csak elég a YouTube-on rákeresni a My Lord Chamberlain, His Galliard című darabra és kijön egy rakás megoldás. Van, hogy az egyik zenész a másik mögé áll, vagy épp az ölébe veszi az elsőt. A legszebb talán ez a felvétel (itt egy lány ül hátul, egy fickó elől), ez talán a legbájosabb (ahol fordított a helyzet), a legautentikusabb pedig talán ez a koncertfelvétel, ahol a végén egy csók is elcsattan:

  Ne feledjük, a lant amúgy is kedvelt hangszer volt egy kis pajzánkodáshoz, hát még ha muszáj volt össze is bújni egy darab kedvéért.

  Még több zenei érdekességért kövessék zenetörténeti sorozatunkat a Facebookon!

 • Szarvasmarhát lopott egy tanyáról egy 16 éves fiú Gyulán - számol be a rendőrség. Kötéllel vezette el a több mint 300 ezer forint értékű tehenet egy gyulai tanya legelőjéről még áprilisban. Május 26-án elfogták, és kihallgatásán elismerte a lopást. A fiú elmesélte, hogy az úgy volt, hogy egy ismerősétől meg akart szerezni egy pónifogatot, a kocsiért cserébe felajánlott egy tehenet. Elvezette hát a tanyáról a tehenet. Végül nem is pónifogatot, hanem 50 ezer forintot kapott az állatért.  A szarvasmarhát lefoglalták, a gyulai fiú ellen eljárás indult. 

 • Igen menő villamost neveztek el a hozzánk is nemsokára ellátogató Black Sabbath frontemberéről, Ozzy Osbourne-ról. Nem igazán látszik, de ott az énekes kabátja mögött fel van festve a villamosra az Ozzy felirat. Szerintem remekül illik hozzá.