Magdolna
19 °C
35 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagyon kellemetlen kis videóra hívta fel figyelmünket egy olvasónk,  mégpedig a T-Systems másfél évvel ezelőtti reklámjára, amiben Ádám a 32 éves hacker bemegy hivatlanul egy jófajta brainstormingra, és mindenkinek név szerint megköszöni, hogy segítettek neki megkönnyíteni a dolgát. De mit mond Andrásnak, az IT-sok gyöngyének? Mit mondana neki most? Ki jelentene fel kit? 

 • Tette mindezt a 104. Tour de france 19., Embrun és Salon-de-Provence közti szakaszán. Az Ördög pedig nem más, mint a verseny egyik - ha nem a leglelkesebb - szurkolója, a német Didi Senft, aki évről évre ugrál ördöglemezben a Touron az utak mentén.

 • 25xp-moonbag-master768
  Fotó: Sotheby's

  Ebben hozta haza az első kőzetmintákat a Holdról Neil Armstrong, de a zsák kalandos története csak ezután kezdődött. 1969-ben el is tűnt a NASA raktárából, majd egy kansasi múzeum menedzserének garázsából került elő, akit 2014-ben azzal vádoltak meg, hogy ő lopta el a Johnson űrközpontból.

  Háromszor került ezután árverésre, de senki nem akarta megvenni, míg 2015-ben 995 dollárt adott érte egy chicagoi ügyész, Nancy Lee Carlson. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy tényleg egy Holdat megjárt zsákról van-e szó. Pláne, hogy arról, amelyik először járta meg a Holdat.

  Miután a NASA-nál megbizonyosodtak az eredetértől, nem akarták visszaadni a tulajdonosának, aki peres úton szerezte vissza az űrügynökségtől. Carlson ezután a zsákot a Sotheby's aukciós házba vitte, ahol már 2-4 millió dollárra becsülték az árát.

  Most 1.8 millióért kelt el, ami némileg alulmúlta a várakozásokat. Az aukciós ház szerint azért, mert a gyűjtők nem szeretik az ilyen problémás eseteket.

  (Reuters)

 • Különös érzés mozdulatlanul vizsgálni egy ennyire mozgalmas pillanatot. Emberek szaladnak, könnygáz robban, füst száll körülöttük mindenütt. Minden szereplő reakcióját egyesével megvizsgálhatjuk ezen a fotón, ami a robbanás pillanatában készült.

  A pénteki ima után verődött össze néhány száz palesztin tüntető Jeruzsálem óvárosában az izraeli biztonsági intézkedések fokozása elleni tiltakozásul. Az utcai demonstrációt az izraeli biztonsági erők kezdték el oszlatni kora délután. Három ember meghalt, 200 megsebesült. A történtek miatt a palesztinok minden kapcsolatot megszakítottak Izraellel.