Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nézzék ezt a boldog arcot. Egy olyan ember arca, akinek végre összejött, hogy felülhetett egy igazi, fekete kamion sofőrülésébe és rámarkolhatott a kormányra. Gyermeki öröm sugárzik ebből a fotóból:

  Donald Trump fuvarosokat és fuvarozócégek vezetőit fogadta a Fehér Házban 23-án, ahol az egészségügyi reformtervezetekről tárgyalt velük. Ugyanezen a napon szavaztak volna a képviselőházban az Obamacare-t lecserélni hivatott törvényről, ami Trump legfontosabb kampányígérete is volt eddig, de nem sikerült többséget felsorakoztatni a terv mellett, úgyhogy el is halasztották.

  De legalább a kamiont ki lehetett pipálni.

 • Kiadta a toborzással foglalkozó Hays magyarországi leányvállalata az idei Salary Guide útmutatót, amely a 2016-os év alapján tisztázza 13 szakterületen a saját adatbázisuk szerint jellemző béreket. A közölt adatokból leginkább a Budapesten működő, nemzetközi háttérrel is rendelkező multinacionális nagyvállalatok bruttó fizetéseire lehet következtetni, ugyanis a Hays a saját ügyfélkörében végezte a felmérést.

  Az aktuális fejlesztői béreket a különböző pozíciókban az alábbi táblázat foglalja össze:

  forrás: Hays Salary Guide
  forrás: Hays Salary Guide

  A béremelkedés folyamata a tavalyi év második felében lelassult, de továbbra is jellemző, hogy "a piacot a jelöltek dominálják": több a nyitott munkahely mint amennyi jelöltet a piac vagy a felsőoktatás biztosít, ezért csak a passzív álláskeresőket tudják a fejvadászok megfogni. 

  (HWSW)

 • Öt nőstény Benett-kengurunak született utóda a közelmúltban a Nyíregyházi Állatparkban, írja az MTI. A kis kenguruk még télen születtek, de csak három-négy hónapos korban dugják ki először a fejüket az anyjuk erszényéből, tehát csak mostanában lehet őket látni.

  Az Ausztrália déli részén és Tasmániában őshonos Benett-kenguruk kicsinyei egyhónapos vemhesség után jönnek a világra. Ekkor még nagyon fejletlenek, körülbelül egy grammosak, csupaszok, vakok, a farkuk és a hátsó lábaik pedig fejletlenek. A viszonylag erős mellső végtagjaik segítségével másznak be anyjuk erszényébe és ott töltik életük első hónapjait.